Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 07, 2023

Over markten en ambassades

Zaterdag

We hebben een wekker voor kwart voor zeven gezet om de kroning van koning Charles III te zien. Die blijkt niet nodig, want Orion wordt onze wekker. Om half zeven begint hij te piepen en Rick laat hem uit. We bedenken dat we net zo goed nu al op kunnen staan. 

Het is me de ceremonie wel, zeg! Het is mij wat teveel poespas, maar aan de andere kant zijn die eeuwenoude tradities ook wel mooi. Ik vraag me ook af hoe dat moet zijn als koning te worden gekroond. Het lijkt mij geen leuke baan, maar ja. 


Als Charles en Camilla aanstalten maken om naar de gouden koets te lopen rijden wij naar Vienna. Eerst halen we koffies en ontbijt van Starbucks en dan gaan we naar de Vienna markt. Die is vandaag voor het seizoen geopend en altijd een zeker teken dat de zomer eraan komt. We nemen een dozijn eieren mee naar huis. 






Thuis maken we ons snel klaar en vertrekken naar de stad. Daar heeft Rick via Spothero een parkeerplaats vlakbij Dupont Circle gereserveerd. Vandaag zijn een heel aantal ambassades van over de hele wereld geopend (volgende week de ambassades van de EU). 

We zijn er al eens eerder geweest, maar de Indonesische ambassade is zo mooi van binnen, die willen we nog eens zien. De rij lijkt lang, maar binnen het kwartier zijn we binnen. Er zijn dansers en wat versnaperingen, maar wij hebben nog geen trek. 







Onze volgende stop is de ambassade van Kyrgyzstan. Dat is een land waar we bar weinig over weten en het is interessant er wat meer over te leren. De mensen hier zijn duidelijk trots op hun land en blij erover te vertellen. 



Zuid-Korea houdt zijn open house in een ander gebouw dan de ambassade. Natuurlijk zien we hier ook kostuums en horen muziek. Verder leren we een paar Koreaanse woorden. Ik herinner me alleen "gomawo" (dank je). 

Bij de ambassade van Cote d'Ivoire staat helemaal geen rij. Het is natuurlijk weer heel anders dan Korea. Ik heb wat met West Afrikaanse landen, omdat ik zeven jaar van mijn leven in zo'n land heb gewoond. De kostuums en kunst doen me aan Senegal en Gabon denken. 






De Japanse en Indiase ambassades zijn niet open


Aangezien ik naar Belize ben geweest is dat de volgende ambassade, die we bezoeken. Het is zo'n mooi land met prachtige natuur en geschiedenis. Ik probeer Rick ervan te overtuigen erheen te gaan, want het is ook een van de mooiste duiklocaties. 


Muziek bij Cameroon


Voor de residentie van de Nederlandse ambassadeur


Bij de Dominicaanse Republiek en Jamaica is er buiten muziek


Het is na twaalven en nu begint het wel heel erg druk te worden. We hebben geen zin om nog in lange rijen in de zon te gaan staan en zijn blij met de vijf ambassades, die we van binnen hebben gezien. We gaan op zoek naar een restaurant om te lunchen. 

Dat wordt na enig zoeken La Boqueria. Dat komt ons bekend voor en als ik het menu zie weet ik weer dat we in hun restaurant in Chinatown hebben gegeten. Ik vond toen de asperges met hazelnoten zo lekker en die bestel ik weer. Verder wat lamspiesjes, het is zo een smakelijke lunch. Rick heeft hamkroketjes en ook lamspiesjes. 

We zoeken de auto weer op en rijden terug naar huis. Daar redt Rick een jonge vlinder van de straat. Hopelijk is hij niet te pakken genomen door een kat, want hij vliegt niet weg. 

We zetten hem op onze geraniums, hopend dat hij op een gegeven moment wegvliegt. Hij ziet eruit alsof hij net geboren is. 


Na even een uurtje rusten roepen we een Uber om ons naar Georgetown te brengen. Daar heeft Rick kaartjes voor de Belgian Brewers' Bash. Voor mij hebben we minder betaald, want ik zal maar weinig bier drinken. 

We krijgen allemaal een armband om en tot onze verbazing wordt er geen onderscheid gemaakt tussen wie de "BOB" zijn en degenen, die het volle bedrag hebben betaald. Vind ik ook wel leuk, want zo kan ik wel een aantal biertjes proeven. 

Voor Rick wordt het een fantastische middag. Hij heeft zijn huiswerk gedaan en een heel boekwerk met eigenaren van brouwerijen gemaakt. Zo praat hij met een heel aantal van zijn favorieten. Ik vind het ook wel grappig, want de meesten zijn Vlaams en iedere keer verbaasd dat ik Nederlands spreek. 

Het zal niet snel gebeuren dat er weer zoveel brouwerijen hier in DC door hun eigenaren vertegenwoordigd zullen worden. Ik realiseer me dat dit voor Rick een uniek gebeuren is en hij geniet duidelijk met volle teugen. 

Een lekker perzik biertje voor mij

Karel, de eigenaar van brouwerij Boon


Dirk Lindeman 

Marco van St. Bernardus en Mieke van De Dool

De exporteur van Gulden Draak

We blijven twee uur en gaan dan op zoek naar een restaurant om te eten. Dat wordt Clyde's waar we wonder boven wonder krukken aan de bar vinden. 

De Kentucky Derby wordt vanavond gelopen en dat is iets wat we graag kijken. De winnaar dit jaar komt weer uit de middenmoot, want Mage werd maar op een kans van 15-1 geschat. 

Onze gegrilde kipgerechten zijn erg smakelijk en daarna zijn we gaar van de lange dag. We roepen een Uber en dat blijkt een Tesla te zijn. Ondanks dat ik Elon Musk een vreselijke vent vind zijn het wel mooie auto's. 

 Zondag

Vandaag kunnen we lekker uitslapen. Dat doen we dan ook tot half negen. Daarna laat ik Orion even uit en dan gaan we op pad. Natuurlijk beginnen we met de Starbucks drive thru. Met onze koffies en ontbijt gaan we naar de paarse glasbak. Ik bespeur onderweg nog een paar beschilderde bankjes. 

Daarna rijden we naar de H Mart waar ik wat paddenstoelen koop. Dan is de markt aan de beurt. Die is vandaag op een andere plek, want er is een braderie gaande. Gelukkig is King Mushroom er wel, want de vorige keer waren ze er niet tijdens de braderie. 


Op weg naar huis stoppen we nog even bij de 7 Eleven. Mijn themafoto Zeven wordt hun logo. Er staat ook wel eleven op, maar dat deert niet. 

Dan draag ik mijn elliptische machine het deck op en doe mijn cardio buiten. Rick is in de achtertuin bezig en ziet de vlinder van gisteren. Die vliegt tot onze vreugde de tuin van de buren in. Fijn dat we hem konden redden. 

Voor de lunch heb ik met mijn vriendin Karen bij Urban Hot Pot afgesproken. We hebben dat alweer een aantal maanden niet gedaan. Het is warm weer vandaag, maar de hot pot gaat er goed in. Ik neem dit keer vissoep en alleen vis en groentes. Die soep is heerlijk, die neem ik volgende keer weer. 

Het is weer gezellig met Karen. Zij is een Foodies vriendin en we hebben het dan ook veel over restaurants, die we recent geprobeerd hebben. Voor we het weten zitten we aan de grens van de 90 minuten limiet van het restaurant.








Als ik thuiskom tref ik Rick op het deck. Hij heeft de gaten van de timmermansbij in ons bankje gedicht. Het dier probeert ze weer te vinden, maar helaas. Nu maar hopen dat ze haar nest elders probeert te maken. 

Eindelijk heb ik eens tijd om bij te praten met mijn zus. Met onze drukke levens is het moeilijk een geschikte tijd te vinden. We hebben elkaar heel wat te vertellen en zitten meer dan een uur aan de telefoon. 

Helaas begint het dan te spetteren, dus Rick en ik vertrekken naar binnen. Daar kijken we het deel van de kroning dat we nog niet gezien hadden terug. Inmiddels regent het behoorlijk. Fijn, regen in de avond is prima en dan hoef ik de buitenplanten geen water te geven.

We maken het onszelf makkelijk voor het avondeten. We laten Perzisch eten bezorgen van Sheesh Grill. Ik heb de zalm die met hun heerlijk gekruide spinazie wordt geserveerd. Verder hun versie van tzatziki, geraspte komkommer in een knoflook yoghurt saus, het is super lekker. 

En dan is het weekend alweer voorbij. Ik wens iedereen een heel fijne week!

6 reacties:

Anja L. zei

Ik heb zaterdag de kroning opgenomen en ‘s middags gekeken. Wat zal Charles blij zijn geweest dat die dag voorbij was.
Gisterenavond heb ik naar het Coronation Concert gekeken dat was ook erg leuk en met Windsor Castle op de achtergrond een feest om te kijken
Ik weet niet of de ambassades hier in Nederland weleens een open huis hebben.
Wat leuk dat Rick zoveel oprichters van Belische brouwerijen heeft kunnen spreken, op de foto’s zie je dat hij ervan geniet.
En toen was het weekend alweer voorbij, fijne week.

Petr@ zei

Zo leuk dat de ambassades eens per jaar de deuren openen voor publiek en je op die manier wat kunt leren over de verschillende landen.

Wat zal Rick hebben genoten op de Brewers Bash. Hij glundert helemaal! Geweldig ook dat hij zoveel voorwerk heeft gedaan.

Marion2 zei

Ik was niet van plan om naar de kroning te kijken, maar heb uiteindelijk toch wel een groot deel gezien. Het was ook zo intrigerend om te zien. Het heeft wel iets die oude gebruiken en tradities.

Zo bijzonder om in de ambassades te kunnen kijken.Je ziet ook dat ze er echt werk van hebben gemaakt.

Anoniem zei

Ik heb de hele uitzending van de kroning bekeken. Zo'n eeuwenoude traditie zal je niet vaak meer zien. Vond het trouwens wel iets hebben. Wel een geluk dat de tijd ingekort was , met de
kroning van Koningin Elisabeth duurde de ceremonie 3 uur. En dat is een lange zit, zeker voor de kleintjes.
Ook het concert heb ik bekeken maar dat vond ik tegen vallen. Er waren een paar artiesten die niet helemaal zuiver zongen , niet iedereen behoudt zijn goeie stem en zeker bij het ouder worden. Ik ben steeds verbaasd als ik de leeftijd van b.v. Lionel Ritchie hoor, 73 alweer.
Wat interessant als de diverse ambassades hun deuren voor het publiek openen.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat leuk dat jullie een aantal ambassades bezocht hebben! De belgische biertjes vielen goed in de smaak zo te lezen!
Mijn man is er ook fan van.
Een aantal jaren terug is de boulevard in Harderwijk helemaal veranderd en opgeknapt. Er mogen geen auto’s meer komen, het water hebben ze doorgetrokken dus er liggen veel (zeil)boten aangemeerd en er zijn vele leuke terrassen. Zelfs een kleine pier met strandtenten. Wij komen er graag, en best vaak ook. De sfeer is erg gezellig altijd.
Fijne maandag!
Carla

Petra zei

@Anja - Het lijkt me dat je zo'n kroning als in een droom doormaakt.

@Petra - Rick en zijn Belgische bier. Het is een grote hobby van hem.

@Marion - Ja, volgende week o.a. de Benelux. We zagen de Nederlandse ambassadeur net op het nieuws erover.

@il - Die kleintjes deden het prima.

@Carla - Wat leuk, die moeten we de volgende keer in Nederland bezoeken.