Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 26, 2023

Over een kleurrijke vrijdag

Vandaag heb ik alleen enoki paddenstoelen en spinazie bij mijn eiwrap met ei als ontbijt. Dat is makkelijker klaar te maken dan meerdere soorten paddenstoelen. 

Terwijl ik van mijn maal en koffie geniet gaat Rick douchen. Daarna gaan we vroeger dan gewoonlijk naar Starbucks, want Rick gaat vandaag naar kantoor. 

We gaan nog even bij de kermis kijken en dan zet Rick mij thuis af. Ik doe eerst wat cardio en dan mijn gewichten oefeningen. Nog even wat stretch oefeningen klaar is Petra. 


Tijd voor mijn taallessen en dan vraagt Orion om aandacht. Hij zoekt weer enthousiast kleine snoepjes in het gras. 

Voor mijn lunch haal ik een poke bowl van Poki DC. Daarmee rijd ik naar Great Falls waar een rij staat om het park binnen te komen. Mijn nationale parken pas is nog net geldig. Volgende keer moet ik een nieuwe kopen. 

De picknicktafels vlak bij de watervallen zijn altijd druk, maar die bij de de afgelegen parkeerplaats niet. Ik eet dus in alle rust. 

Als ik klaar ben loop ik naar de uitkijkpunten op de watervallen. Die liggen er mooi bij. Onderweg maak ik foto's van inheemse wilde bloemen. Helaas is er geen internet en werkt mijn Plantsnap app dus niet. Ook de Merlin vogelgeluiden app doet het niet. 

Zoek de eekhoorn 


Iemand heeft een stoel gemaakt van een boomstam met uitzicht op de rivier. Daarop ga ik een tijdje zitten lezen, zo ontspannend! 







Als het me te druk wordt loop ik terug naar de auto. Ik besluit mijn nummer 26 op een nummerbord te vinden. Dat valt niet mee! Ik rijd de gigantische parkeerplaatsen af en even denk ik niet te gaan slagen. En dan zie ik de combinatie op een auto uit Maryland. Hoera! 

Zo'n mooie weg naar Great Falls! 

Als ik terug in Vienna ben ga ik de bedrijvigheid van het opzetten van Viva! Vienna! gadeslaan. Daar komt nogal wat bij kijken. Op een gegeven moment vrees ik dat ik er niet meer uit ga komen met alle vrachtwagens en vertrek. Inderdaad wordt het verkeer nu omgeleid. 


Nog een bankje gevonden



Thuis laat ik Orion uit en geef hem zijn medicijn. Dan komt Rick al thuis uit zijn werk. Hij heeft zin om het lange weekend meteen in te luiden. We gaan eerst naar Bear Branch Tavern waar we aan de openlucht bar een cocktail drinken. Het weer kan alweer niet beter zijn. 

Dan bezoeken we Härth nog een keer. Rick en ik hebben beiden zin in een flammkuchen. We delen de charcuterie en bestellen dan beide flammkuchen en delen die. Helaas werkt Laurent vanavond niet, maar Rachel komt bedanken voor de recensie, die ik schreef in de Vienna VA Foodies groep. 

De sous chef Cassie komt even kennis maken en dan krijgen we weer een verrassing. Cassie wil ons hnn s'mores laten proberen. Nu ben ik niet zo'n dessert mens, maar deze zijn zo lekker! We roosteren ze boven een vuurtje en dan is er caramel of chocolade saus en koekkruimeltjes om de marshmallows in te dopen. Het is ook leuk om te doen. 

Al met al een heel goed begin van het lange weekend, ik wens iedereen een hele prettige zaterdag en zondag toe!
 

5 reacties:

Anja L. zei

Heerlijk zo’n park in de buurt. Wij zijn gisteren naar Elisabeth Groen gefietst, at is een park op de plek waar vroeger get Elisabeth Ziekenhuis stond. En heerlijke plek om te lopen en te zitten.
Leuke verrassing was dat in het restaurant.
Fijn weekend.

Anoniem zei

Great Falls is zo mooi! Heerlijk dat je er zo dichtbij woont! Ik ben er 1 keer geweest.
Jullie hebben weer heerlijke flammkuchen gegeten, en wat leuk die verrassing achteraf!
Hier is het pinksterweekend, dus ook de maandag is een vrije/feestdag. Maandag gaan we een dagje naar onze dochter in limburg. En vandaag en morgen lekker fietsen, ik denk op de veluwe.
Heel fijn weekend gewenst
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Leuke bedrijvigheid het opzetten van een kermis.Was altijd bij ons op het plein en de kinderen vond het geweldig. Maar in Den Haag was natuurlijk de grote kermis op het Malieveld en daar ging ik vroeger naar toe.Nog groter, de grootste,is de kermis in Tilburg. Die liep door de hele stad.
Wij hebben ook een lang weekend want het is Pinksteren. En dan is het gedaan met de lange weekenden.
Voor mij maakt het niets uit.
Ik zou zeggen: Enjoy.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Zo prachtig, Great Falls. Ik snap heel goed waarom dat je happy place is.

Wat leuk dat de chef van het restaurant kennis kwam maken. Ik ben ook geen dessert fan maar dit klonk best lekker.

Trouwens, over kennis maken gesproken. Mijn zoon werkt bij Paleis het Loo achter de bar en daar was gisteren een evenement waar ook onze koning aanwezig was. Die kwam even een kort praatje maken toen hij een drankje kwam halen. Zo leuk.

Petra zei

@Anja - Wow, mijn zusje is in het Elizabeth ziekenhuis geboren. Ik wist niet dat dat er niet meer was.

@Carla - Alvast veel plezier bij je dochter.

@Wil - Ik heb ook heel goede herinneringen aan de kermis van vroeger. Misschien vind ik dit daarom zo leuk, het brengt fijne herinneringen terug.

@Petra - Nou dat is echt een bijzondere kennismaking! Super leuk!