Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 11, 2023

Over een zomerse donderdag

Ook vandaag belooft een prachtige dag te worden en ik sta om kwart over zeven naast mijn bed. Ik maak ontbijt en eet dat met een door Rick gezette kop koffie met smaak op. Dan ren ik alvast wat op de plaats tot Rick klaar is met zijn douche.

We vertrekken naar de Starbucks in Vienna waar ze vandaag weer nitro brew hebben. Ze hebben wel voor de zoveelste keer vergeten kaneel op mijn koffie te strooien, maar dat is snel gecorrigeerd.

Mijn doel is om voor ik naar Sharon ga mijn stappen bijeen te krijgen. Ik sloof me daarom enorm uit op de elliptische machine. Ik haal het tot de 9000 stappen en dan moet ik me klaarmaken. Met dit mooie weer fiets ik weer eens naar Sharons huis. 

Het halve uur zit zoals altijd vol oefeningen en ik hoop maar dat ik morgen niet teveel spierpijn ga hebben. Het wordt tijd dat ik weer regelmatig personal training heb. Gelukkig gaat dat de komende weken lukken. 


Mijn themafoto voor Nummers is de 11 van ons adres

Na de personal training fiets ik naar Whole Foods. De weg daarheen gaat een stukje over het W&OD pad. Daar zie ik een paar bloeiende planten, die ik met Plantsnap identificeer. De struik met mooie paarse bloemen is Amerikaanse blauwe regen. Die groeit hier dus in het wild. 

Een soort niet inheemse wilde roos



Bij Whole Foods ben ik niet de enige, die op de fiets is gekomen. De fietsenrekken staan bijna vol, maar ik vind nog net een plekje om mijn fiets op slot te zetten.  Ik heb maar weinig nodig en dat past makkelijk in het mandje voorop mijn fiets. 

Rick is intussen naar kantoor vertrokken, dus ik heb het rijk alleen met Orion. Rick wil minstens een dag per week naar Rosslyn gaan. Ik probeer mijn Duolingo lessen te doen, maar kan het volume van mijn telefoon niet hoog genoeg zetten om  het geluid van de grasmaaier en badblazer van de achterbuurman te overtreffen. 

Het is toch al lunchtijd en ik geef het op. Ik rijd naar Poki DC en bestel daar een heerlijke poke bowl met zalm en garnalen. Denkend dat het daar wel rustig zal zijn om te picknicken ga ik naar de Town Green. En wat denk je? Een man begint daar net het gras te maaien. Horen en zien vergaat me. 

Gelukkig kan ik bij de rode locomotief wel rustig op een bankje in de schaduw eten. Dat lawaai van al die grasapparaten vind ik een van de mindere dingen aan de zomer. 

Thuis is het eindelijk stil en ik doe een aantal Arabische en Deense lessen. Dan lees ik mijn spannende boek uit. In de achtertuin fotografeer ik onze rododendron en Orion zoekt snoepjes in het gras, een idyllische middag. 


Rick komt om vijf uur thuis en we maken ons klaar voor het wekelijkse happy hour met de Texanen. Ik heb bij Whole Foods authentieke Italiaanse prosciutto gekocht als borrelhapje. Die is erg lekker!

Zoals altijd wordt het happy hour meer dan een uur. Wat zouden we graag willen dat Christine en Chuck weer in onze buurt zouden wonen. Maar we zijn dankbaar dat de vriendschap na hun vertrek naar Alabama en nu Texas nog steeds zo hecht is. 

Voor het avondeten bestellen we eten van Plaka Grill. Dat heb ik alweer een tijdje niet gegeten en het gyrovlees smaakt zeer goed. Deze week vliegt voorbij, morgen alweer de laatste dag van de werkweek!

5 reacties:

Reny zei

Lekker zo'n "rustdagje".
Op het eerst oog lijkt die Amerikaanse blauwe regen een klein beetje op een seringenbloem, mooi.

Hier blijft het weer ronduit slecht. Vandaag in Limburg weer regen. Als we de voorspellingen mogen geloven wordt het een aantal dagen droog en rond de 20 graden, volgende week gaan we weer naar maximaal 15.............zucht..............wordt tijd dat we écht voorjaarsweer krijgen. Och ja, de natuur heeft het nodig (zullen we maar zeggen). Fingers crossed.

Fijn weekend !

Anja L. zei

Lekker als je al zo vroeg je stappen hebt gedaan, alles wat je daarna nog doet is extra.
Heerlijk om op de fiets te gaan met mooi weer en je hebt meteen je boodschappen gedaan.
Fred gaat ook 1x in de week naar kantoor en een dagje alleen thuis is ook wel lekker nu ik er weer aan gewend ben.
Het schijnt dat het straks beter weer gaat worden, ik hoop het van harte.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Heerlijk om met de fiets naar personal training en de winkel te kunnen. Leuk dat je op het W&OD hebt gereden. Ik kan me herinneren dat je daar in het verleden veel fietste.

Anja zei

Grappig die fietsen bij de Whole Foods, dat zie je toch niet heel veel in de VS.
Ja, het geluid van die grasmaaiers en bladblazers herinner ik me ook zo goed.
Veel Mexicanen die bij ons in een hele straat de tuinen onderhielden.
Of dat nu in Utah of Virginia was weet ik niet meer.
Dat heb ik soms, dat ik niet meer weet of iets in Utah of Virginia was.
.

Petra zei

@Reny - Wat balen dat het zo'n regenachtig voorjaar is. Hopelijk betekent dat een mooie zomer.

@Anja - Ik zou veel vaker de fiets moeten nemen, want veel is dichtbij. Het is alleen enorm heuvelachtig hier en dat maakt het zwaar.

@Petra = Ja, voorheen fietste ik inderdaad veel op het W&OD pad. Ik neem me telkens voor dat weer te gaan doen, maar het komt er niet van.

@Anja - Ik kan me voorstellen dat het makkelijk is herinneringen door elkaar te halen.