Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 02, 2023

Over afscheid en een rustige dag

Ondanks het alweer sombere weer sta ik voor half acht op. Rick is al veel eerder naar beneden gegaan en ik schenk een mok van de door hem gezette koffie in. Na mijn ontbijt en Ricks douche gaan we naar Vienna. 

Na onze gewoonlijke caffeine houdende dranken van Starbucks te hebben gehaald gaan we nog even naar Greenheart. Het valt me op hoe groen het W&OD pad al is. Mijn broer in Ottawa postte gisteren een foto en daar komen de bomen nog maar net uit. Vreemd altijd zo'n verschil in de natuur. 


Thuis doe ik wat cardio tot ik me met schrik bedenk dat we gisteravond uitvonden dat er nog maar 22 mijlen aan benzine in mijn auto zat. Ik maak me razendsnel klaar en ga naar de Safeway om vijf gallons te tanken. 

Christine en Chuck wilden om tien uur opgehaald worden om naar het vliegveld te gaan. Dat haal ik maar net, om drie minuten voor tienen rijd ik voor. Ze hebben zeeen van tijd, want hun vlucht vertrekt pas om een uur.

Een goed half uur later zijn we bij Dulles Airport en nadat ze hun bagage uit de auto hebben gehaald nemen we afscheid. We houden het kort, want we zijn niet van de sentimentaliteit. Het zal vreemd zijn elkaar over twee dagen weer op een scherm te zien. Toch zijn we heel blij met de happy hours. 

Thuis doe ik mijn Duolingo lessen en ga dan een kort lijstje afwerken. Eerst zet ik mijn verdiensten van de rondleidingen op de bank en ga dan naar Walgreens. Daar liggen medicijnen voor Orion en mij klaar. Als laatste haal ik een salade van Subway.

Precies op tijd voor mijn virtuele lunch met Judith ben ik terug. We praten weer gezellig bij en Orion doet zijn uiterste best om wat van mijn salade te krijgen. Zulke ogen kan ik niet weerstaan en hij mag de bak schoon likken. 

Als Judith weer aan het werk gaat ziet het er buiten ietsje lichter uit en ik besluit een korte wandeling te gaan maken. De zon komt zelfs even door de bewolking heen. Het is wel koud voor de tijd van het jaar met maar dertien graden!

Onderweg fotografeer ik een aantal bloemen en vind mijn themafoto van vandaag. Opeens hoor ik mijn naam en het is Mary Ellen. Haar heb ik al een hele tijd niet gesproken. We lopen een stuk en dan terug naar Mary Ellens huis. Zo weten we weer hoe het met iedereen gaat. Het was leuk even bij te kletsen. 





Mijn Nummers themafoto van vandaag


Met mijn jas aan en met een waterig zonnetje is het best lekker buiten en ik ga even voor het huis zitten. Rick komt naar buiten en vraagt of we even naar Whole Foods zullen gaan om avondeten uit te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan. 

Het miezert weer als we naar buiten komen. De perfecte gelegenheid om mijn haar te wassen. Ik heb daar zo'n hekel aan, maar 's middags is fijn, want dan hoef ik het niet helemaal te drogen aangezien ik toch nergens meer heen ga. 

Dat avondeten is de Whole Foods special: een hoofdgerecht en twee bijgerechten. Ik neem de zalm, hopelijk eet Orion die niet weer op, en geroosterde worteltjes en wilde paddenstoelen. Rick kiest er twee andere gerechten bij. 

Het smaakt ons heel goed. Het is fijn om een rustige avond te hebben, lekker niksen en shows kijken. We hebben dat allebei een beetje nodig na al het sociale de afgelopen week. 

2 reacties:

Anja L. zei

Wij zagen ook al verschil tussen Frankrijk en Nederland in de natuur. Maar nu gaat het hier ook hard en gaat alles groeien en bloeien. Nu is de lucht al mooi blauw.
Gelukkig schoot het je op tijd te binnen dat je moest tanken, omdat onze moeders beide beginnen te kwakkelen zorgen wij ervoor dat onze tank altijd gevuld is.
Grappig dat je tegenwoordig moet bijkomen van een paar dagen met bezoek, het is dan heerlijk om lekker op de bank te hangen en te lezen of televisie te kijken.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Anja - Dat heb ik altijd gehad. Ik ben minder extrovert dan het lijkt en iedere avond later naar bed dan gewoonlijk maakt moe, vooral met dit koele en regenachtige weer.