Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 05, 2023

Over een gezellige lunch en Cinco de Mayo

Gelukkig voel ik me stukken beter als ik wakker word. De rustdag en het vroege naar bed gaan hebben geholpen. Daar ben ik blij om, want het is een prachtige dag en ik heb het een en ander te doen. 

Na mijn ontbijt ren ik alvast op de plaats tot Rick klaar is om op pad te gaan. Zo heb ik al 4000 stappen bijeen en vind het fijn mijn sporten in twee etappes te verdelen. We halen onze koffies van Starbucks en gaan dan naar Greenheart voor een fles Detox. 

Vienna heeft de Vienna Arts Society, een groep van amateurkunstenaars. Vier jaar geleden beschilderden zij bankjes, die overal in de stad neergezet werden. In de herfst werden die toen geveild voor een goed doel. 

Kennelijk gaat dat dit jaar weer gebeuren, want er staan opeens overal kleurige bankjes. Het zal een leuke bezigheid worden ze volgende week allemaal op te gaan zoeken en bekijken. 






Thuis maak ik mijn cardio af en ga dan in de zon op het deck zitten om mijn Duolingo lessen te doen. Eindelijk is het eens warm genoeg om dat te doen en de komende dagen gaat de temperatuur verder omhoog.

Om twaalf uur heb ik met Wendy en haar dochter Fabienne afgesproken. Ik rijd naar Tysons Corner Center en zie de dames al snel voor Coastal Flats. Het wordt een hartelijk weerzien, want het is alweer vijftien jaar geleden dat we elkaar zagen! Fabienne was toen nog een kind en nu een heel leuke jongedame. 

We bestellen salades en zij kiezen een paar voorgerechten. Zoals altijd is het eten hier heel goed en we hebben natuurlijk heel wat bij te praten. We volgen elkaar op Facebook, maar in levende lijve is het veel gezelliger. 


Als we afgerekend hebben loop ik nog even mee naar de Concierge waar Wendy en Fabienne hun tassen ophalen. Dan nemen we alweer afscheid en zij gaan de metro naar Dulles Airport nemen. Vanavond vliegen ze terug. 

Natuurlijk kan ik niet in Tysons Corner zijn zonder naar Bath & Body Works te gaan. Ze hebben Moederdag specials gaande. Ik neem zeep, luchtverfrissers en hand sanitizers mee. Alleen kaarsen hebben we dit keer niet nodig. 


Thuis ga ik een tijdje voor het huis zitten lezen. Dan rijden Rick en ik naar The Boro waar we een reservering hebben bij El Bebe. Het is Cinco de Mayo, een vrij onbekende feestdag in Mexico, maar de VS neemt elke gelegenheid waar om iets te vieren. 

Dit is de enige keer in het jaar dat ik gewillig naar een Mexicaans restaurant ga. Ik ben geen fan van de cuisine. Of althans, niet in de VS, in Mexico zelf heb ik heerlijk gegeten. We nemen tortilla chips met vier dipsauzen. Dan heeft Rick fajita's en ik een quesadilla, die me eigenlijk te zwaar is maar wel erg lekker. Het is gezellig druk en het eten is goed. 

Zo beginnen we aan een weekend met allerlei leuke activiteiten. Vooral morgen lijkt wel een samenloop van dingen, die we graag willen doen. We zullen zien hoeveel ervan terecht komt. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Na onze heerlijke vakantie in Kroatië zijn we weer thuis en ik ben helemaal bijgelezen.

Leuk om die gekleurde bankjes weer te zien, ik zou er best één in onze tuin willen.

Ik ben niet écht kapot van Mexicaans eten maar de Margaritas daarentegen vind ik héééérlijk :).

Fijn weekend.

Anja L. zei

Die bankjes zijn zo leuk, een heel mooi initiatief.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Zo gezellig die bankjes. En leuk om ze allemaal op te zoeken en gelijk een mooie manier om buiten te zijn en je stappen te zetten, al komt dat bij jou sowieso wel goed.
Ik hou wel van de Mexicaanse keuken maar vind het vaak wel wat zwaar en vettig.
Veel plezier dit weken!

Anoniem zei

Weken =weekend natuurlijk

Anoniem zei

Wat leuk dat je Wendy ontmoette.vorig jaar was ze hier in de buurt maar liepen we elkaar helaas mis. Altijd leuk om mede bloggers/FB vrienden in levende lijve te ontmoeten. Gr Sally

Anoniem zei

Echt leuk, die beschilderde bankjes! En wat een mooi initiatief ook.
Fijn dat je je vandaag weer een stuk beter voelt!
Gezellig, het weerzien na zoveel jaar met Wendy en Fabienne!
Vandaag is het verrassend mooi weer hier, redelijk zonnig en 20 graden. We hebben heerlijk gefietst, naar Harderwijk,dat is zo gezellig daar de boulevard. Meestal doen we dan een drankje of lunch op een terrasje en fietsen dan weer terug naar huis (heen en weer circa 30 km)
Fijn weekend!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Mexicaans eten is mij vaak te zwaar en natuurlijk alleminst koolhydraatarm.

@Anja - Ik ben benieuwd hoe de anderen eruit zien en waar ze staan.

@Petra - In Mexico zelf (waarschijnlijk afhankelijk van waar je bent) is het veel lichter met veel visgerechten.

@Sally - He jammer dat je Wendy misliep, heb ik ook weleens gehad met mensen, die ik graag in persoon zou ontmoeten na jaren online contact.

@Carla - Harderwijk moet dan erg veranderd zijn (kan na er meer dan veertig jaar niet geweest te zijn, ha ha). Vroeger vonden wij er niets aan.