Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 15, 2023

Over het eerste kolibrietje

Rick is er op weekdagen vaak eerder uit dan ik, maar ik sta dit keer maar een kwartiertje later dan hij op. Het vroege opstaan bevalt me goed. Ik maak mijn ontbijt en schenk een mok koffie in. Rick heeft zijn ontbijt ook nog niet op. 

We kijken samen naar de Today Show op NBC. Daar wordt besproken dat je tegenwoordig overal een scherm met opties voor een fooi te zien krijgt. Niet alleen in restaurants en cafe's waar je het zou verwachten, maar ook bij dingen waar geen mens bij te pas komt. 

Vroeger was het niet nodig om een fooi te geven als je niet bediend werd. Bij fast food restaurants bijvoorbeeld, maar nu krijg je daar ook zo'n scherm te zien. Ik houd het dan maar bij 10% en dat is wat de meeste geinterviewde mensen deden. Maar soms tip ik gewoon niet en dat is ook goed hoor ik. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt ren ik op de plaats. Daarna gaan we onze koffies van Starbucks halen en spelen wat Pokemon Go. Thuis maak ik mijn tienduizend stappen af. Ik denk erover me daar wat minder aan vast te gaan houden en meer interval- en gewichtentraining te doen. Dit op aandraden van mijn endocrinoloog. 

Vandaag hoef ik dat niet te doen, want ik heb personal training. Het is weer heerlijk weer en ik fiets naar Sharons huis. Dat is toch ook weer een beetje extra beweging. Die pioenrozen bloeien nu overal en daar geniet ik al fietsend van. 






Mijn maandthema foto van vandaag

Als ik me opgefrist heb ga ik naar de Safeway. Een van mijn nichtjes heeft haar high school graduation volgend weekend. Wij kunnen niet gaan, dus ik koop een leuke kaart en een Visa cadeaubon. Ik zie ook gelijk een leuke kaart voor Fiona's tweede verjaardag en neem die mee. 

Dan loop ik naar Pro Nails 3 waar Phuong mijn nagels weer keurig maakt. Dit keer doe ik om en om wit en lavendel kleur. Thuis plak ik er stickers met lavendel bosjes, paarse vlinders en andere paarse bloempjes op. Ik vind dit altijd een erg leuk creatief projectje dat snel klaar is. 



Voor mijn lunch haal ik makkelijk een salade van Subway. Die eet ik in de zon voor het huis op. Dan maak ik een lijstje om te bespreken met de dierenartsassistente over Orions medicijnen. Er volgt een telefoontje van een half uur. De dosis van Orions medicijnen wordt verhoogd en we gaan hem eten dat enkel op recept verkrijgbaar is geven. 

Als ik daarna op het deck zit hoor ik een bekend tsjirpje. Ik kijk op en daar is het eerste kolibrietje dat ik dit seizoen bij onze voeder zie. Dat stemt me zo blij! Ieder jaar ben ik weer bang dat ze de voeder niet gaan vinden. 

Rick en ik gaan na zijn werk even naar Whole Foods. Daar kopen we avondeten en wat andere benodigdheden. Het is werkelijk stervenskoud in de winkel! Ik heb spijt dat ik geen lange mouwen aanheb. 

Met dit mooie weer is barbecuen wel zo leuk. We hebben zalmburgers, die van mij met spinazie en feta. Daarbij de asperges, die we op de markt kochten, tomaat, ui en als "broodje" gebruik ik mijn bloemkoolbrood. Het smaakt lekker zomers. 

Tijd om de voeten omhoog te doen op mijn luie stoel en kook- en andere shows te kijken. 

4 reacties:

Anja L. zei

Zijn interval- en gewichttraining beter dan lopen? Of is het voor jou beter?
Je nagels zien er weer leuk uit.
Vervelend dat het zo koud was in de supermarkt, dat valt hier meestal wel mee.
Ik vond de film grappig, het was ook heel apart om zo vroeg in de bioscoop te zitten. We zaten maar met z’n vieren in de zaal.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Ik heb de 10000 stappen losgelaten. Ik raakte gefrustreerd als het niet lukte. Nu is het gewoon oké als het wel lukt maar ook als het nu lukt. Daarnaast doe ik inderdaad wel meer kracht en interval trainingen.
Volgens mij krijg jij sowieso wel voldoende beweging.

Vrolijk, jouw nagels!

Anoniem zei

Wat zien je nagels er weer mooi uit!
Leuk he, die kolibrietjes…
Fijn, bbqen, wij hebben afgelopen zaterdag voor t eerst gebbqt.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Een combinatie is beter en ik doe eigenlijk te weinig krachttraining. Leuk dat de film de moeite waard is.

@Petra - Het is ook leuker om het wat te varieren.

@Carla - Ja, die kolibrietjes zijn zo schattig.