Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 29, 2023

Over Memorial Day

Op weekdagen heeft Rick de thermostaat zo ingesteld dat de verwarming om kwart voor acht aanslaat. We zijn vergeten die uit te zetten en om kwart over acht drijf ik letterlijk mijn bed uit. Tijd om op te staan, dus.

Rick volgt niet veel later en intussen heb ik Orion zijn medicijn en wandeling gegeven en Zorro zijn ochtendsnoepjes. We kunnen dus meteen op pad voor ons ontbijt. We besluiten een net geopend cafe, Frame Coffee Roasters, uit te proberen. 

Hun menu is eigenlijk niet goed voor mij, want niet koolhydraatarm. Soms, als het met meergranen brood wordt gemaakt, vind ik avocado toast erg lekker. Hier hebben ze er wit brood voor. We bestellen beiden een bagel met zalm, avocado, gepekelde uitjes en tomaat. Die is zeer smakelijk, al eet ik maar een kwart van de bagel. 

Rick heeft een latte en ik een cold brew met amandelmelk. Mijn koffie is heel lekker, maar die van Rick is zeker geen latte. Er zit veel te weinig melk in. Zelfs als ze er wat melk bij doen vindt Rick het nog te bitter. 




Mijn manier van een bagel eten, volgende keer neem ik de rest mee naar huis voor Orion

Rick drinkt zijn koffie dus niet op. In plaats daarvan gaan we nog even door de drive thru van Starbucks. Daar krijgt Rick zijn favoriete latte aangereikt. 

Thuis ga ik aan het sporten. Eerst een half uur cardio en dan doe ik gewichten oefeningen voor mijn armen, schouders, borst en rug en eindig met buikspieroefeningen. Meestal doe ik niets als ik geen personal training heb, maar dit bevalt me zeer goed. Die apps zijn perfect voor mij. 

De moerbeiboom wordt leeg gegeten

Vandaag is de laatste Viva Vienna dag alweer. We gaan er rond het middaguur heen. Ik zoek een 29 en vind die op een bord met de datum.

We lopen naar het Griekse restaurant en ik kies de Griekse salade met kip. Rick heeft de gyro pita en een spiesje shish kebab. Onderweg naar de tafels komen we Mary en David tegen en praten even bij met hen. 

Het Brew Fest was alleen dit weekend dus de tafels zijn allemaal beschikbaar in dit gedeelte. We luisteren tijdens het eten naar patriotische liedjes vanwege Memorial Day. Opeens hoor ik dat "My Country 'Tis of Thee" dezelfde melodie heeft als "God save the King". Dat ik dat nooit eerder heb opgemerkt. 

Intussen verzamelen zich mensen voor de ceremonie voor Memorial Day. We zien hier ook een aantal bekenden. De vlaggen worden naar voren gedragen en dan wordt de Pledge of Allegiance gezegd. Daarop volgt het volkslied. 

Dan wordt er gebeden met een Lutheraanse pastoor en een oud-militair leest een gedicht over de vlag voor. Het is allemaal indrukwekkend. We gaan verder als het officiele gedeelte voorbij is. 





Van bovenop de heuvel kun je het hele gedeelte van de braderie zien. Zo zie je ook hoeveel mensen er zijn. Toch voelt het minder druk dan gisteren. 

Onze laatste stop is het tentje van de One Neighborhood Foundation. Hier zijn wij actief in. Ik ontmoet een paar andere vrouwen, die ook veel voor de Foodies groep en deze liefdadigheidsorganisatie doen. Lydia is er natuurlijk ook en zegt dat onze bijdrages enorm veel helpen. Wij vinden het fijn om aan plaatselijke organisaties te geven. Hier is het ook allemaal hard nodig. 

Eenmaal weer bij de auto rijden we naar het tijdelijke tuincentrum bij het Pan Am Center. Zij zullen er nog maar twee weken zijn en alle planten zijn afgeprijsd. Rick en ik zijn niet tevreden met de geraniums voor het huis. Die hangen teveel.

We hebben nu besloten er hibiscus neer te zetten. Eens kijken hoe dat gaat lukken. Er is volle zon daar en volgens de verkoper hoeven we maar een keer per dag water te geven, tenzij het heel warm is. Hopelijk zijn onze vingers groen genoeg om deze planten in leven te houden. 

Net op tijd voor de regen zijn we weer binnen. En zoals zo vaak hier plenst het opeens. Ik lees dat Viva Vienna vanwege het weer een paar uur vroeger dan gepland gesloten is. Maar goed dat wij eerder gegaan zijn. 

Door de stromende regen rijden we naar het Mosaic District. We gaan een film kijken in het Angelika Film Center daar. Dat wordt About my Father met Robert de Niro. Hij is een van mijn favoriete acteurs. Het is een luchthartige film, die we beiden erg leuk vinden. 

Het is even droog als we na de bioscoop oversteken naar BarTaco. Daar zijn we alweer een tijdje niet geweest. We vinden stoelen aan de bar en bestellen een aantal taco's. Het fijne hier is dat je die in slabladeren in plaats van een tortilla kan vragen. Het smaakt allemaal heel lekker en ongemerkt krijg ik zo ook groente binnen. 

En dan onweert het weer als we vertrekken. Het is maar goed dat we onze regenjassen aan hebben. Het is een nat einde van deze Memorial Day, maar de rest van het weekend viel het weer alles mee ondanks de slechte voorspellingen. 
 

5 reacties:

Anja L. zei

Oei, dan zou ik ook mijn bed uit drijven, wij hebben de radiator op de slaapkamer nooit open.
Misschien gebruiken ze andere koffiebonen bij die nieuwe zaak en vind Rick de koffie daarom bitter.
Op de foto zag de braderie er erg druk uit, ik heb gemerkt dat ik me nog steeds niet op mijn gemak voel in drukke straten.
Wat een geluk dat jullie vroeg zijn gegaan.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Oh jee, dat is niet fijn wakker worden met de verwarming aan. Ik heb nooit de verwarming aan op de slaapkamer en ik vind het heerlijk in een koude woonkamer te komen na het opstaan. Maar is verwarming nog wel nodig in deze tijd van het jaar?

Jullie hebben het bezoek aan Viva Vienna goed getiteld, mooi voor de regen weer thuis.

Mooi trouwens, alle nieuwe planten in de tuin.

Anoniem zei

Het was gisteren natuurlijk Memorial Day bij jullie! Ik heb dat een keer meegemaakt in Washington DC, en bij de parade gezeten ook, in 2018. Heel bijzonder om eens mee te maken.
Wat een leuke foto’s van Viva Vienna!
Hopelijk keert het mooie weer snel weer terug.
Geoetjes
Carla

Anja zei

Leuke, foto’s van Viva Vienna!
Wij hebben nooit verwarming aan op onze slaapkamers, altijd de raam open.
Ik herinner me wel dat het in Reston ijs en ijskoud kon zijn op de slaap- en badkamer.

Petra zei

@Anja - Wij hebben een heat pump en geen radiators. Het wordt 's nachts heel koud in onze kamer en Rick wil het wat warmer hebben als hij gaat douchen. Maar als we uitslapen is dat natuurlijk te warm. Ik heb er buiten niet zoveel problemen mee als het druk is en op de foto lijkt het meer dan het was.

@Petra - Wij hebben het 's nachts flink koud in de slaapkamer, maar op weekdagen wil Rick het warmer hebben als hij gaat douchen. Wij hebben overdag verder geen verwarming aan.

@Carla - Het mooie weer is gelukkig alweer terug.

@Anja - Inderdaad, Rick doet de verwarming aan om onze badkamer op te warmen voor hij gaat douchen.