Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 21, 2023

Over een verrukkelijk weekend

Zaterdag

We houden het tot kwart over acht uit en hebben dan beiden genoeg van ons bed. De zon schijnt vrolijk, dus tijd om aan de dag te beginnen. 

Na Orions wandeling gaan we eerst naar Starbucks. Daar zijn ze alweer het kaneelpoeder op mijn koffie vergeten. Rick en ik hebben het idee dat de nieuwe manager niet veel doet. Voorheen was alles keurig en werden er geen fouten gemaakt. 

Zo ligt er al meer dan een week voedsel dat iemand liet vallen onder het raam waar we onze koffies en eten ophalen. Het ziet er onsmakelijk uit. Ik weet zeker dat wij niet de enigen zijn, die er een opmerking over hebben gemaakt. Dat was onder leiding van Jesse allang opgeruimd. 

Na ons lege glas naar de glasbak gebracht te hebben gaan we naar de markt. Vorige week kochten we een bosje asperges en ik had niet verwacht dat die zoveel beter zouden smaken dan uit de supermarkt. We kopen nog een bosje en gaan die deze week grillen. 







Na de markt gaan we huiswaarts. Ik doe mijn mini elliptische machine op het deck en Rick plant zijn op de markt gekochte jalapeno en habanero planten. Ik ben benieuwd of hij de pepers dit keer wel zelf gaat eten. Vorige zomer kon Lorraine er veel mee koken. 

We hebben kaartjes voor de film van een uur bij de ICON bioscoop in The Boro. Daarvoor willen we nog lunchen. Rick zet mij bij Poki DC af waar ik een gratis poke bowl bij elkaar gespaard heb. Met de bowl loop ik naar de picknicktafels vlakbij de bioscoop.

Daar zit Rick met een schaapachtige glimlach op zijn gezicht. Hij is zijn portemonnaie weer eens vergeten. Dat gebeurt nogal eens. Ik denk dat ik hem nu zo ver heb zijn Garmin zo in te stellen dat hij daar ook mee kan betalen. Ik gebruik mijn Fitbit vrijwel altijd daarvoor, maar gelukkig voor Rick heb ik vandaag ook mijn debit kaart mee.


Na het eten lopen we de bioscoop binnen en gaan naar zaal vijf. Hier gaan we Book Club The Next Chapter kijken. Ik kon van tevoren aan Rick merken dat hij er niet van overtuigd was dat hij de film leuk zou vinden. Die speelt in Italie en ik hoor Rick regelmatig hardop lachen, dus dat zit wel goed. Het is dan ook echt een vermakelijke film. 

Thuis heb ik maar heel even tijd voor ik naar Costco rijd. Daar heb ik met Karen, mijn Singaporese vriendin, afgesproken. Zij wil mij laten zien dat Costco ook heel goede Aziatische producten heeft. 

We treffen elkaar bij de ingang en Karen laat haar lidmaatschapkaart scannen. Daarna gaat zij even iets terugbrengen en ik voel me wat verloren in deze immense supermarkt. Ik ben hier al zeker vijftien jaar niet geweest. 

Opeens hoor ik mijn naam en het blijkt Benny, een Deense vriend van vroeger te zijn. Toen de kinderen klein waren woonden we dichtbij elkaar en zijn vrouw Pia en hij waren heel goede vrienden van ons. Wij pasten op hun oudste van Katja's leeftijd toen hun jongste werd geboren. 

Helaas verwaterde het contact toen allebei de gezinnen verhuisden. Pia kreeg kanker en overleed daaraan. Via de Foodies Facebook groep zocht Benny een aantal maanden geleden weer contact. Hij is inmiddels hertrouwd en grootvader. We praten even bij en drukken elkaar op het hart eens te gaan eten, want Rick zal het ook leuk vinden Benny weer te zien. 

Wat een grappig iets dat we elkaar juist in de drukte van Costco weer zien! Karen is intussen ook weer van de partij en het is verleidelijk om niet van alles mee te nemen, want zo goedkoop! De realiteit is dat Rick en ik die grote verpakkingen met zijn tweeen nooit op zullen krijgen. 

Toch is het leuk om er rond te neuzen en ik koop een paar dingen. Karen raadt een snack van cashew noten, amandelen en ansjovis aan. Dat klinkt zo ongewoon dat ik het wel moet proberen! Verder zijn nieuwe borstels voor onze Oral B elektische tandenborstels enorm afgeprijsd. 

Karen heeft nog energie om door naar IKEA te gaan (ook weer drie kwartier rijden), maar ik ga naar huis. Daar maakt Rick mijn groentensap drankje en we bedenken waar we willen gaan eten. 

Dat wordt Greenhouse Bistro. Hun terras is gelukkig overdekt, want donkere wolken pakken zich samen en dan begint het te plenzen. We genieten van hun biefstukhapjes met komkommer, ui en harissa.

Rick bestelt de biefstuk kabob als hoofdgerecht en ik de zalm. Alleen denk ik niet dat de serveerster mij gehoord heeft. Dat klopt inderdaad, want alleen Ricks kabob wordt bezorgd. Gelukkig duurt het niet lang voor mijn perfect gegrilde zalm kabob wordt bezorgd. 

Het plenst als we klaar zijn met eten en Rick gaat galant de auto voor mij halen. De regen is fijn voor onze planten en ik ben blij ze nu een paar dagen geen water te hoeven geven. 
Gelukkig heb ik net op tijd mijn "20" foto kunnen maken

Thuis maakt Rick zich klaar om wat biertjes te gaan drinken met buurman Ray. Ik houd het voor gezien in de regen. Ik weet zeker dat Jennifer, Ray's vrouw, er net zo over denkt. Ik vind het bovendien leuk voor Rick om ook eens zonder mij een gezellige mannenavond te hebben. 

Mijn andere mannen, Orion en Zorro, houden mij gezelschap. Ik sta Katja bij, die aan het inpakken is voor morgen. Ik heb haar paklijsten voor elk van hen gestuurd, want die hebben wij altijd. Morgen gaan zij met Fiona voor het eerst op een vliegvakantie naar de Dominicaanse Republiek. 

Zondag

Alweer een zon overgoten dag daagt. Na Orions wandeling gaan we eerst naar Starbucks. We maken er een spelletje van om te zien of het gevallen eten er nog ligt. Dat is het geval. Voor de verandering neem ik eens de boerenkool en paddenstoelen egg bites. 

Daarna gaan we naar Greenheart voor groentensap en vervolgens rijden we naar de Total Wine & More in Fairfax voor wijn en bier. Dat hebben we snel gevonden en H Mart is de volgende stop op ons lijstje. Daar neem ik gele oesterzwammen en enoki paddenstoelen mee voor mijn ontbijt. 

Als laatste is de markt in het Mosaic District aan de beurt. Er komen steeds meer lente- en zomergroenten. We halen een dozijn eieren en dan ziet een trosje radijsjes er zo lekker uit dat ik daar een van meeneem. Helaas blijkt King Mushroom deze week geen maitake te hebben. Ik neem poppino paddenstoelen en varentoppen mee. 




Mijn 21 vind ik op een bord op de markt

Thuis doe ik wat cardio en dan is het alweer tijd voor het middageten, Ik koop een poke bowl en Rick een wrap van Sweet Leaf. We gaan aan een picknicktafel op de Vienna Green zitten. Vreemd te bedenken dat het hier volgende week superdruk zal zijn voor Viva! Vienna!. 
Altijd mooie bloemen in Vienna

Rick heeft gisteren ons pickleball net in elkaar gezet en we zetten het op ons plein neer. Dan spelen we een half uur. We houden ons aan geen enkele regel, want die moeten we nog lezen. Het is gewoon leuk om een balletje heen en weer te slaan. 

Het is zulk schitterend weer dat we ons met onze laptops op het deck installeren. De tijd gaat snel en we willen vroeg naar Reston om zeker te zijn van een tafel op het terras van Mon Ami Gabi. 

We rijden naar het Reston Town Center en Rick vindt een parkeerplek voor elektrische auto's. Het terras bij Mon Ami Gabi heeft nog vele lege tafels, dus we gaan een wandeling maken door het Town Center. Er is een kunst festival gaande en we zien prachtige kunst en foto's, die ik alleen maar kan dromen om te maken. 

Dan kun je er $3000 voor vragen en we vinden dat terecht. De man heeft over de hele wereld gefotografeerd en alles is spectaculair. Zijn foto van een rij grachthuizen in Amsterdam is zo mooi! Hij vertelt dat hij twaalf keer naar Florence is geweest en in al die keren maar een foto heeft gemaakt, die goed genoeg was voor zijn doel. 

Als ik Sephora aan de overkant zie ga ik daar naar binnen. Ik heb oogpotloden en maskara nodig. Die van hen vind ik het fijnst. Ik neem drie kleuren oogpotlood mee: olijfgroen, donkerbruin en aqua. Die laatste gaat goed passen bij mijn favoriete kleuren. 



Bij Mon Ami Gabi krijgen we een tafel op hun grote terras. We delen het voorafje van gerookte zalm met creme fraiche, erg lekker. Rick neemt dan filet mignon met spinazie en ik de forel almondine met haricots verts. We nemen er frietjes bij, want zondigen mag een keer per week. Het is allemaal heerlijk!

Katja, Kevin en Fiona zijn inmiddels in de Dominicaanse Republiek aangekomen. Fiona gedroeg zich voorbeeldig tijdens de vlucht. Hun kamer ziet er super uit met een zwembad naast hun terras. Ik hoop dat ze een heerlijke ontspannen week gaan hebben. 



En zo eindigt weer een mooi weekend. Ik zie naar de komende week uit, want iedere dag zal het zomers en zonnig zijn. Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Wat slordig bij de Starbucks zeg. Vies ook dat die etensresten maar blijven liggen.
Grappig om een oude vriend tegen te komen in een drukke winkel, soms moeten dingen zo zijn.
Fijn voor Katja en Kevin dat de reis zo voorspoedig ging en dat Fiona rustig was tijdens de vlcht, ik heb altijd medelijden met ouders als hun kinderen de hele vlucht huilen.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Ik heb ook een lekker vol weekend gehad. Op zaterdag met mijn zoon en moeder plantjes voor haar tuin gekocht en gezellig geluncht. In de avond een bbq met collega's en zondag voor mijn eigen terras gehaald. Ik had er een boompje bij genomen en bij de auto aangekomen moesten we wel even creatief denken hoe die mee ging. Uiteindelijk had ik aan weerszijden van mijn hoofd wat takken met knoppen. Moet vast een gek gezicht zijn geweest.

Wat heerlijk voor Katja en gezin om op de Dominicaanse Republiek te zijn.

Marion2 zei

Wat een relaxed zomers weekend.

Wat ziet het zwembad er mooi uit in de Dominicaanse Republiek. Ze gaan vast een fijne week hebben daar. Gek genoeg ken ik de DR eigenlijk alleen maar van 90 Days, LOL.

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hadden jullie. Leuk ook,naar de bioscoop.
En heerlijk uit eten geweest. Wat leuk dat Katja,Kevin en Fiona naar de Dominicaanse Republiek zijn. Het zwembad daar ziet er super uit.
En jij kijkt vast erg uit naar het moment dat het zwembad bij jullie weer open gaat! Wij hebben helaas geen openluchtzwembad hier.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ja, je voelt je als ouder dan zo opgelaten. Gelukkig waren onze kinderen altijd rustige reizigers.

@Petra - Ha ha, dat moet inderdaad een gezicht zijn geweest. Wat voor soort boom?

@Marion - Hier is de DR een populaire bestemming. Veel all inclusive resorts.

@Carla - Ja, nog vier dagen! Alleen zal het me eerst nog te koud zijn om te zwemmen.