Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 08, 2023

Over een vakantie in eigen tuin dagje

Rick staat om tien over half zeven op en ik ben ook al wakker. Een kwartiertje later bedenk ik me dat er geen reden is om in bed te blijven. Het zal een mooie dag worden en die vroeg beginnen is fijn. 


Met een mok door Rick gezette koffie maak ik mijn ontbijt. Deze week waren er weer varen-toppen en die bak ik met de paddenstoelen. Ze zijn zo lekker, ik ga ze weer missen als het seizoen voorbij is. 

We halen onze koffies van Starbucks drive thru en spelen wat Pokemon Go. Dan sleep ik mijn elliptische machine naar buiten en trap daar drie kwartier op. Dan maak ik mijn sporten af op de Scoop. 

Het is al 26 graden als ik mijn lijstje met boodschappen ga afwerken. Eindelijk warm genoeg om zomerkleding aan te trekken. 

Als eerste ga ik naar de Shell om de VLINDR van benzine te voorzien. Ik heb de tank expres zo leeg mogelijk gereden, want ik krijg 50 cent korting per gallon van de Giant. Dat scheelt nogal wat met een prijs van $3,50 per gallon (ik weet het, het is nog steeds goedkoper dan in Nederland). 

Mijn volgende stop is Whole Foods. Daar ga ik eerst het tuintje in om wat natte bloemen te fotograferen. Het is zo'n kleine oase, ik blijf even op het bankje genieten. 





Dan koop ik ingredienten voor mijn lunch en ons avondeten. Met dit weer heb ik zin in een zomerse maaltijd en ik vind er de perfecte dingen voor. 

Katja heeft per ongeluk een bestelling naar ons huis gestuurd en ik ga naar het postkantoor om die door te sturen. Daarna rijd ik naar de UPS winkel om schoenen, die Rick besteld had, maar te klein zijn, terug te sturen naar Amazon.

Op de terugweg ga ik op zoek naar een 8 voor het maandthema Nummers. Het is grappig, want ik kijk anders nooit naar specifieke huisnummers. Nu valt het me op dat een heel aantal mensen sierlijke cijfers hebben opgehangen. 

Voor mijn lunch heb ik een blikje sardientjes in water meegenomen. Die eet ik op bloemkoolbrood met een bakje spinazie. Omdat ik buiten kan eten smaakt het extra lekker. 

Er staat verder niets in mijn agenda vanmiddag en ik ga in mijn hangmat stoel zitten. Ik doe een heel aantal Arabische lessen en daarna net zoveel Deense lessen. Die laatste taal is veel logischer voor mij dan Arabisch. Toch weet ik op de een of andere manier de nu best ingewikkelde Arabische zinnen in elkaar te zetten. Alleen jammer dat er veel woorden zijn, die je als toerist niet nodig hebt. 

Als ik mijn brein genoeg gebruikt heb ga ik verder in mijn boek. Daar heb ik de laatste weken niet veel tijd voor gehad. Het is heel ontspannend lezen met het geluid van de vogels en onze fontein in de vijver op de achtergrond. 

Om zes uur lukt het eindelijk weer eens bij te praten met Saskia. Zij en Riley hebben het contract voor hun nieuwe appartement ondertekend. Daar verhuizen ze een september heen. Helaas vindt Saskia het moeilijk op school vanwege het drietal jongens waar ik al eerder over schreef. 

Voor het avondeten maak ik een salade met kerstomaatjes, cornichons, gemarineerde champignons en zwarte olijven. Die laatste drie heb ik van de olijven en andere gemarineerde gerechten bar van Whole Foods. Rick grilt intussen de kipspiesjes. Daar hebben we bloemkoolrijst en Calve pindasaus bij. 

We eten voor het eerst dit seizoen buiten op het deck. Rick heeft intussen het nieuws binnen aanstaan en opeens horen we de Nederlandse ambassade genoemd. We gaan kijken en de Nederlandse ambassadeur hier vertelt over het EU Open House van ambassades zaterdag. Dit jaar komen Belgie en Luxemburg naar de Nederlandse ambassade. De BeNeLux, dus, wij zijn benieuwd. 


Tegen achten gaan we naar binnen. Deze week heb ik weinig gaande en als het weer zo is vind ik dat prima. 

4 reacties:

Anja L. zei

Lekker als je 50 cent korting per gallon kan krijgen op je benzine.
Hier wil het maar geen stabiel weer worden, straks gaat het weer regenen en dat blijft het bijna de hele dag doen. Ik hoop dat ik nog net droog naar de kapper kan.
Ik vind Duo Lingo leuk om te doen, wij hebben nu ook Waze op Zweeds gezet. Heel grappig om de aanwijzingen in het Zweeds te krijgen.
Wat een pech voor Saskia dat ze last blijft houden van die vervelende jongens. Gelukkig heeft ze Riley nu en kan ze haar verhaal kwijt, leuk dat ze naar een nieuw appartement gaan.
Lekkere maaltijd hadden jullie.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Wat een heerlijke temperatuur al bij jullie! Zo fijn altijd he, buiten eten.
Vervelend voor Saskia, dat ze zoveel last heeft van die jongens… maar wel fijn voor haar en Riley dat ze naar een nieuw appartement gaan verhuizen.
Fijne dinsdag
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Best jaloers op jullie temperaturen. Hier hebben we het natste voorjaar ooit geloof ik. Het schijnt dan van de zomer waarschijnlijk geen 40 graden te worden maar dat vind ik dan weer niet erg. 40 graden is wel erg warm.

Leuk dat Saskia en Riley een nieuw appartement hebben. Wonen se nu ook al samen?
Het zou fijn zijn als ze een andere baan zou kunnen vinden. Of nog beter: als die drie jongens van school gingen. Jammer dat ze het verpesten voor haar.

Petra zei

@Anja - Waze in het Arabisch of Deens gaat me nog wat ver, ha ha.

@Carla - Die jongens bederven haar plezier in haar werk gewoon.

@Petra - Nee, ze wonen nog niet samen, maar wel vlak bij elkaar dus zijn meestal samen.