Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 01, 2023

Over een rondleiding en ambassades

Eindelijk schijnt de zon weer en dat maakt het makkelijker om om net voor zevenen op te staan. Ik kleed me aan voor de dag en maak dan ontbijt. Ik heb er weer varen-toppen bij en het smaakt allemaal erg goed. 

We gaan naar Starbucks en na onze koffies opgehaald te hebben neemt Rick zijn douche. Dan brengt hij mij naar het metrostation. Daar staat al een trein klaar. Onderweg bedenk ik me waar ik uit zal stappen om toiletten te vinden, want die zijn nergens in de omgeving van het Capitool. Ik zoek online en zie dat er een Starbucks bij het Federal Center SW station is. 

Daar stap ik dus uit. Er blijken ook een Potbelly en een ander cafe te zijn. Dit wordt dus voortaan mijn uitstappunt voor de Gebouwen rondleiding. Ik koop een flesje water bij het cafe en maak daar gebruik van de wc. Daarna loop ik Capitol Hill op naar de fontein van de Library of Congress. 


Onderweg kom ik langs de tuinen van de US Botanic Garden en maak foto's van de korenbloemen. Er is ook een mooie fontein. De congresleden hebben geluk met deze parkjes naast hun kantoorgebouwen. 




Om kwart over tien komt mijn groepje aanlopen. Het zijn vandaag ouders met drie jongens en een grootvader. We beginnen de rondleiding met de Library of Congress van buiten en het Hooggerechtshof en dan steken we over naar het Capitool. 

Daar krijg ik heel wat vragen over en als ze horen dat de koepel helemaal van gietijzer is en vier miljoen kilo weegt staan ze versteld. Het is ook heel wat om midden 19e eeuw voor elkaar te hebben gekregen. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn niet in sessie dus het is heel rustig bij het gebouw. 



Aan de achterkant van het Capitool hebben we mooi uitzicht over de Mall. Daarna lopen we Pennsylvania Avenue af naar het Marine Monument. Van daaruit lopen we Penn Quarter en Chinatown in. 


Bij Gregory's Cafe halen de anderen koffie en drinken voor de kinderen. Ik houd het bij mij flesje water anders moet ik te vaak plassen. Dat doe ik dan ook gelijk maar bij dit cafe, want de volgende mogelijkheid zal pas na de rondleiding zijn. 

Langs de Chinese boog en Ford's Theater, waar Lincoln vermoord werd, lopen we naar het FBI gebouw en dan Pennsylvania Avenue weer op. Daar zien we het stadhuis van Washington DC en lopen door het Eerste Wereldoorlog Monument. 

Om de een of andere reden mogen we niet bij de achterkant van het Witte Huis komen en ook de voorkant is afgesloten tot H Street. Van daaruit hebben we wel redelijk goed zicht op het huis en ik vertel over de geschiedenis ervan. 

Dan is mijn rondleiding afgelopen en nadat ik afscheid heb genomen sms ik Christine om te zien waar zij zijn. Zij hebben een tafel bij La Tomate en ik roep een Uber om me daarheen te brengen. C en C trakteren mij op een heerlijke gegrilde branzino lunch. 

We nemen de tijd met eten en het is al half twee als we weer op stap gaan. We lopen naar Massachusetts Ave waar prachtige oude huizen staan. Veel daarvan zijn ambassades. We zien o.a. de Indonesische, Kenyaanse, Griekse, Turkse, Luxemburgse en Ierse ambassades.

De komende twee zaterdagen zullen een aantal daarvan open zijn voor het publiek. Helaas hebben wij zaterdag al van alles te doen, dus we zullen de wereld ambassades niet kunnen bezoeken. De dertiende willen we wel naar de Europese Unie ambassades gaan. De spandoeken hangen al aan sommige gebouwen. 

Het is inmiddels bewolkt en er staat een harde wind. Misschien daardoor moeten al snel weer eens naar de wc. Daar is er geen van langs Embassy Row. We lopen dus terug tot we een Starbucks zien. 

Christine heeft genoeg gelopen en Chuck gaat daarin mee. Ik had nog wel meer willen zien en ik neem me voor met mooi weer hier nog eens te gaan wandelen. Het Dupont Circle metrostation is vlakbij en we nemen de rode lijn naar Metro Center waar we overstappen op de oranje lijn naar Vienna. 




Indonesische ambassade

C en C stappen bij Dunn Loring uit en ik ga door naar Vienna. Zij wilden alvast wat inpakken voor we samen voor onze laatste avond uit eten gaan. In Vienna loop ik terug naar huis, want Rick heeft fysiotherapie. Onderweg vind ik mijn foto voor het thema van mei: "Nummers". 

Orion is blij me te zien en ik ga op mijn luie stoel zitten. Ik ben moe, maar het was weer een heel leuke dag. Het is zo een beetje als vakantie houden in onze eigen stad. 

Om tien over zes halen we C en C op van hun hotel en gaan naar Seasons 52 in Tysons Corner mall. Het wordt een lekker en gezellig maal. We delen een flatbread en ik heb daarna het forel gerecht, heerlijk! Dit is altijd weer een heel goed restaurant met gezond eten. 

Het is alweer kwart voor negen als we C en C bij hun hotel afzetten. Daar neemt Rick afscheid en ik zal ze morgenochtend weer zien om ze naar het vliegveld te brengen. We hebben genoten van de kleine week met hen, het ging zoals altijd veel te snel voorbij.

5 reacties:

Anja L. zei

Je hebt aardig wat stappen gezet. Leuk dat er weer aanvragen voor rondleidingen zijn.
De foto van de fontein is grappig, die wolk erboven is net de steek van Napoleon.
Jammer dat je C en C al weer weg moet brengen.
Fijne dinsdag.

Sonja zei

Interessante foto's van de rondleiding. Wat gaat de tijd toch snel, jammer dat ze weer naar huis gaan, maar jullie hebben een gezellige tijd gehad. Op naar de volgende reis!

Petr@ zei

De tijd samen is voorbij gevlogen maar jullie hebben wel alles er uit gehaald. Memories for life!

Anoniem zei








Mooie foto's van je rondleiding. Je ontdekt altijd wel weer iets nieuws wat interessant is.
En alweer is er een weekend voorbij , en altijd gezellig als je deze met goeie vrienden kan doorbrengen. Wij waren in Nieuw Vennep om de verjaardag van mijn jongste dochter te vieren. Ze wil er niet vooruit komen maar toch is Mariska 55 jaar geworden. Ja helaas worden we allemaal een jaartje ouder.
Fijne dag,
Wil









Petra zei

@Anja - Nu je het zegt zie ik dat ook!

@Sonja - Gelukkig deze maand even wat rust in de tent.

@Petra - Inderdaad, versterkte de vriendschap.

@Wil - Ik vond 55 ook een moeilijke verjaardag, gek genoeg had ik niet zo'n moeite met zestig. Gefeliciteerd met je dochter!