Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 18, 2023

Over lunch aan het water en een musical

Om de een of andere reden had ik het vannacht heel koud, ondanks dat ik onder twee dekens lag. Daardoor heb ik slecht geslapen en heb overal pijn. Ik zeg tegen Rick dat ik geen puf heb mijn ontbijt klaar te maken. 

"Geen probleem", zegt Rick, "dan gaan we wel meteen naar Starbucks." Ik moet toegeven dat ik me met koffie en egg bites weer een beetje mens voel worden. Dan stoppen we nog even bij Greenheart. Mijn groentensap is bijna op en ik gebruik Kai's cadeaubon weer voor een nieuwe fles. 


Beweging helpt me altijd om me beter te voelen, dus voor ik naar Sharon ga doe ik de elliptische machine en Scoop. Ik wilde naar Sharon fietsen, maar de energie ontbreekt en ik wil vanmiddag kunnen genieten van ons uitje. 

Sharon ontziet me niet en dat is goed. Het halve uur gaat zo heel snel voorbij. We doen voornamelijk bovenlichaam oefeningen. Daarom denk ik dat het goed is dat ik er een half uur onderlichaam bij doe als ik tijd heb. 

Om twaalf uur gaan Rick en ik naar de stad. We parkeren bij de Washington Harbor in Georgetown en willen op een van de gezellige terrassen lunchen. Dat wordt Nick's Riverside Grill. Mijn caprese salade met zalm is zeer smakelijk en het uitzicht perfect. 


Het Kennedy Center

Na het eten rijden we naar de parkeergarage van het Kennedy Center. Vorige week vroeg Rick of ik zin had om naar Monty Python's Spamalot te gaan. Aangezien mijn beltoon al jaren "Always Look on the Bright Side of Life" is was ik daar meteen voor te vinden.

Dit is onze eerste musical sinds de coronatijd en we hebben er allebei heel veel zin in. Het Kennedy Center zelf is mooi en er is een prachtig uitzicht op Georgetown over de Potomac rivier. 




Als we de zaal van het Eisenhower Theater inlopen zien we dat we tien rijen van het podium af zitten. Dat is luxe, meestal zitten we boven op een van de balkonnen. De kaartjes waren niet eens zo duur, misschien omdat het een matinee is. 

De musical is alles wat we ervan verwachtten en meer. Er zijn humoristische commentaren over dingen, die vandaag de dag spelen. Heel subtiele humor en je moet opletten anders mis je het. We genieten enorm en sommige grappen zijn zo leuk dat ik die niet zal vergeten. 

Always Look on the Bright Side of Life wordt super gebracht. Een van Ricks favoriete opmerkingen is als de Franse wacht zegt: "I fart in your general direction". We lachen regelmatig hardop. Ik had niet verwacht dat ik me zo zou vermaken!

Het is heel jammer als het afgelopen is, maar ook goed, want nu zullen we op tijd thuis zijn voor het happy hour met Chuck en Christine. Natuurlijk komen we in een paar files terecht, het spitsuur van Washington, maar om kwart over vijf zijn we thuis en om half zes zien we onze vrienden weer op het scherm. 

Het "hour" wordt zoals altijd meer een uur en een kwartier, maar dan nemen we afscheid tot volgende week. We wensen Chuck alvast een fijne verjaardag, want hij wordt zaterdag zeventig. 

Voor mijn avondeten bestel ik Chinees en Rick gaat Grieks halen van Plaka Grill. Het is een goed einde van een heel leuke dag. Tijd om wat kookshows te gaan kijken en dan vroeg naar bed.  

4 reacties:

Anja L. zei

Ik kan me voorstellen dat jullie een leuke middag hebben gehad, ik vind de humor van Monty Python nog steeds erg leuk.
Toen ik maandagmiddag naar de film ging was het kaarje ook maar 8 euro. Ik denk dat ik dat vaker ga doen.
Gelukkig waren jullie op tijd terug voor het happy hour, altijd gezellig.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Gelukkig had je een super dag ondanks de slechte nacht.
Klinkt heel erg leuk, de musical! Altijd goed als je flink kunt lachen.

Anoniem zei

Wat hebben jullie op een leuk terras geluncht,zo aan het water! Leuk altijd.
De musical klinkt ook erg leuk.
Fijn weekend gewenst!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Monty Python blijft leuk.

@Petra - Ja, ik was blij dat ik me gaandeweg beter voelde.

@Carla - Jij ook!