Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 16, 2023

Over deze dinsdag

Om zes uur hoor ik Rick aanstalten maken om op te staan. Vreemd genoeg ben ik ook helemaal wakker en volg niet veel later. Het is heel zelden dat we "gewoon" zo vroeg opstaan zonder reden. 

We eten ons ontbijt en gaan dan naar Starbucks. Het is een kantoordag voor Rick. Hij heeft vergaderingen met klanten. Rick zet mij met mijn koffie thuis af en rijdt door naar Rosslyn. 

Vandaag is de eerste dag van mijn nieuwe sportroutine. Ik ren eerst een half uur op de plaats. Het is lekker genoeg om dat buiten te doen. Daarna probeer ik mijn nieuwe dumbbell app uit. Ik kies een van de routines en die is goed te volgen en een uitdaging. Als laatste volg ik een rekroutine via de stretch app. 


Als ik klaar ben heb ik het gevoel goed bezig te zijn geweest. Ik drink de rest van mijn nitro brew op het deck en doe mijn Duolingo lessen. Ondertussen zie ik een eekhoorn ondersteboven in onze moerbeiboom hangen.

Geen wonder dat wij nog geen enkele rijpe moerbeibes van deze boom hebben kunnen eten. De eekhoorns en vogels zijn er dol op. Volgens een vriendin zijn onrijpe moerbeibessen hallucinogeen. Dat lijkt niet op te gaan voor de eekhoorn, die als een acrobaat ondersteboven hangt. 

Met dit mooie weer is het tijd om Orions favoriete spelletje weer eens te spelen. Ik gooi snoepjes van het deck in het gras en hij moet ze zoeken. Ik sta er altijd weer versteld van dat hij zo'n klein ding met veel snuiven telkens vindt. 

Daarna was ik mijn haar en dan is het alweer na twaalven. Ik rijd naar Whole Foods en ga kijken welke bloemen er nu bloeien. De lelies zijn aan het uitkomen. 


Na twee topjes, die ik niet leuk vond, naar Amazon teruggestuurd te hebben ga ik op zoek naar een 16. Dat valt niet mee, want ik zie allerlei nummers behalve 16. Eindelijk is er iets afgeprijsd voor $16. Het is iedere dag weer een leuke speurtocht. 

Na benodigdheden voor ons avondeten en mijn lunch te hebben gekocht ga ik huiswaarts. Ik eet Perzische komkommertjes en tomaat met heel lekker "umami" poeder en bloemkoolbrood met gerookte zalm erop. Het smaakt ontzettend lekker. 

Vanmiddag staat er niets op mijn programma en ik neem van de gelegenheid gebruik om in mijn hangmatstoel een stuk in mijn leuke boek te lezen. Rond drieen begint het te druppen en Christine belt. Ik ga naar binnen en we praten ouderwets meer dan een uur over van alles en nog wat. 

Rick komt thuis en we hebben de wekelijkse dinsdag special van Whole Foods. Dat is een hoofdgerecht, in ons geval zalm, en twee bijgerechten voor $14. Rick heeft de bieten en haricots verts als bijgerecht en ik de wortels en wilde paddenstoelen. Het is altijd weer lekker. 

Ondanks dat ik vandaag eigenlijk maar heel weinig heb ondernomen ben ik toch moe. Net als gisteren denk ik dat we vroeg naar bed zullen gaan.  

5 reacties:

Reny zei

Ook wel eens lekker om het een dag iets rustiger aan te doen.

Have a great hump day !

Anja L. zei

De dag is zo lekker lang als je heel vroeg uit bed komt.
Jammer van de moerbeiboom, ik weet nog van de vakanties in Frankrijk dat de vruchten verschrikkelijke vlekken geven.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Ik geloof dat ik zou smokkelen met de nummers, LOL. Dus als ik op de 17e een 18 of hoger zie, vast fotograferen.

Dat eekhoorntje ziet er zo schattig uit. Maar ik dacht dat er iets mee was, dat ze
schade veroorzaken ofzo?

Petr@ zei

Mooi dat je nieuwe sportroutine goed is bevallen.

Je lunch zag er heerlijk uit!

Petra zei

@Reny - Als het zulk lekker weer is hoef ik er niet zozeer op uit. Ik kan heel erg genieten van onze tuin.

@Anja - De stoepen waarlangs die bomen staan zijn inderdaad helemaal zwart als de rijpe bessen vallen.

@Marion - Soms is dat verleidelijk, maar juist het een beetje moeilijker maken vind ik leuk. Eekhoorntjes veroorzaken over het algemeen geen schade tenzij ze een nest in je auto bouwen zoals Katja overkwam

@Petra - Ik hoop het zo vol te houden.