Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 19, 2023

Over een onverwacht interessant diner

Gelukkig heb ik vannacht heel goed geslapen en voel me bij het opstaan dan ook energiek. Ik maak de paddenstoelen en spinazie op voor mijn ontbijt en heb er een mok koffie bij. Ook vandaag wordt het een prachtige lentedag, misschien dat ik me daarom zo goed voel.

Volgende maand gaan we nogal wat lange afstanden rijden en mijn auto heeft een beurt nodig. Rick en ik rijden achter elkaar aan naar Priority Nissan. Daar laat ik VLINDR achter, ik kan hem later vanmiddag weer ophalen. 

Rick heeft vandaag ontbijt van Starbucks besteld en we krijgen onze koffies van Angie. Alleen zit er voor de zoveelste keer geen kaneelpoeder op mijn nitro brew. Angie merkt ook op dat dat al de derde keer is deze week. Stickertjes lezen is kennelijk toch moeilijk. 

Mijn sportroutine vanochtend bestaat uit wat cardio en dan een billen- en benengewichtenroutine van mijn app. Die is echt een uitdaging en leuk om te doen. Dan trap ik nog een tijdje op mijn Scoop wat mijn heupen goed helpt. Als laatste gebruik ik de stretch app om te strekken.

Dit nieuwe schema bevalt me wel: maandag cardio en personal training (bovenlichaam en buikspieren), dinsdag cardio en onderlichaam krachttraining, woensdag alleen cardio, donderdag personal training en cardio, vrijdag cardio en onderlichaam krachttraining, zaterdag en zondag cardio of vrij. 

Orion staart me altijd eindeloos aan hopend een traktatie te krijgen, maar hij kan het vergeten, ik ben druk bezig

Temperaturen tussen de 24 en 28 graden volgende week, ik zie ernaar uit!

Als ik klaar ben met mijn sporten neemt Rick net een pauze. Hij gaat een wandeling maken om zijn stappen bijeen te krijgen. We gaan op zoek naar een 19 en die vinden we aan de overkant op het bord over de geschiedenis van de peuterschool, die daar vanaf Ricks geboortejaar 1959 stond. 

Dan is het tijd voor mijn taallessen. Ik moet toegeven dat Deens niet zo snel gaat. Duolingo herhaalt constant. Dat is hoe je leert en met Arabisch heb ik het echt nodig. Deens heeft zoveel overeenkomsten met Engels, Duits en Nederlands dat ik het al gauw saai vind. Alleen krijg ik door het overslaan van lessen de nuances niet mee. 

Als Rick komt aankondigen dat hij klaar is om lunch te gaan halen bestel ik een groentewrap van Sweet Leaf. Rick haalt natuurlijk zijn salade van Cava. De eigenaresse van Sweet Leaf kent mij intussen en overhandigt mij mijn wrap. 

Op de stoep voor het huis smullen we van onze gezonde lunches. Sweet Leaf geeft altijd wel heel veel kip. Dat kan ik niet allemaal op dus Orion heeft geluk. 

Rick gaat terug aan het werk en ik vermaak me met lezen, spelletjes spelen en wandelen. Tijdens een van die wandelingen zie ik een bijzonder iets op de stoep aan de overkant. Het hert wandelt rustig tot er een auto langskomt. Dan rent ze de struiken in. 

Bij het zwembad zie ik al lifeguards bezig met het schoonmaken van het water. Nog acht dagen en dan opent het. Ik kan niet wachten mijn zwemroutine weer op te pakken. Ik hoop dat het water niet te koud is de eerste weken. 

Tegen drieen krijg ik bericht dat mijn auto klaar is. Rick brengt me naar de garage en ik ben blij te zien dat ik niets hoef te betalen. De routine beurten zijn gratis zolang ik de auto heb. Dat is natuurlijk heel fijn. 

Rick heeft een topje van mij in zijn auto dat ik naar Whole Foods wilde brengen om terug te sturen naar Amazon. Hij stelt voor elkaar daar te ontmoeten en terwijl we bij Whole Foods zijn koop ik een paar dingen, waaronder een bos van 15 tulpen voor $8. 

Dat is een koopje voor hier en ik ben er blij mee. Ik denk dat dit voorlopig het laatste boeket gaat zijn, want ik wil volgende week de zomerspullen tevoorschijn halen. Pasen lijkt alweer eeuwen geleden. 

Rick gaat naar huis met de boodschappen en ik rijd door naar Walgreens. Daar liggen wat medicijnen klaar voor Orion. We proberen nog steeds de perfecte balans voor hem te vinden. De nieuwe dosis lijkt goed te werken. 

Iedere dag probeert Rick 7000 stappen bijeen te krijgen. Als hij voor zijn laatste wandeling vertrekt ga ik mee. We bespreken waar we willen gaan eten. Met dit mooie weer is de bar buiten bij Bear Branch Tavern leuk.

We vertrekken onmiddellijk en bij die bar zien we twee stoelen open. Ik ga kijken of die echt vrij zijn en dat is niet het geval. Rick kan ook geen parkeerplek vinden. Dan maar ergens anders heen. Het Harth restaurant in het McLean Hilton adverteerde dat er een nieuwe chef is en ze (weer)  open zijn voor het diner.

Dat gaan we uitproberen en wat een leuke ervaring wordt dit! We verwachtten zeker niet de enigen in het restaurant te zijn, maar we worden als heel belangrijke klanten begroet. Rachel, de manager van de restaurants, brengt ons naar onze tafel. 

Riley is onze ober en ook heel aardig. Op het menu zie ik tarte flambee Alsacienne staan en ik ben heel benieuwd of die authentiek is of net als de meeste flatbreads hier meer als een pizza korst. Volgens Riley is het als een flatbread dus ik bestel het niet. 

Rick doet dat wel. We delen de calamari als voorafje. Die is ook erg lekker, al eet ik er niet veel van, proberend mijn koolhydraatarme dieet vol te houden. Ik bestel het charcuterie board met drie lokale kazen en drie soorten lokale salami's e.d. Heel interessant is dat dit hotel bijen houdt op het dak en de honing is dus zeer plaatselijk. 

Voor we onze hoofdgerechten krijgen komt chef Laurent Hollaender even met ons praten. Hij komt uit de Elzas en op mijn vraag of het echt een flammkuchen is antwoordt hij beamend. En inderdaad, het is zoals we het ons uit Duitsland en de Elzas herinneren! Dit heb ik in Amerika nog niet kunnen vinden. 


Laurent en Rachel verrassen ons daarna met een St. Jacobsschelpen gerecht, omdat ze willen dat we dit proberen. Rachel weet dat ik een admin ben van de Vienna VA Foodies en dat is waarschijnlijk de reden van alle aandacht. Ik zal zeker een uitgebreide recensie voor de groep schrijven. 
Op een bed van wortelpuree en een heerlijke combinatie van o.a. rozijnen en kappertjes, heerlijk!

Ze hebben ook hun eigen hydroponische kruiden

Al met al is het een onverwachts bijzondere ervaring. Ik hoop dat ze het goed blijven doen, want ik ben dol op flammkuchen en deze is de echte. De lokale producten vinden we ook aantrekkelijk.

Voldaan gaan we naar huis. Daar kijk ik Top Chef en Shark Tank. Ik zou willen dat we hier ook internationale Top Chef series zouden kunnen zien, maar die heb ik nog niet gevonden. Deze Top Chef hier is met winnaars van over de hele wereld en speelt in Londen. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

3 reacties:

Anoniem zei

Wat een heerlijk weer hebben jullie in het vooruitzicht, en wat fijn dat het zwembad snel weer open gaat!
Lekker he, flammkuchen, als wij in Duitsland zijn eet ik het ook graag.
Fijn ook dat je auto weer tiptop in orde is.
Geniet van jullie weekend
Carla

Petr@ zei

Fijn dat het zwembad bijna open gaat. Hier zijn ze volgens mij al een poosje open maar kan me niet voorstellen dat ze al goede zaken hebben gedaan.
Wat een leuk restaurant bezoek. Die kruiden vind ik echt heel leuk. Jammie, Flammkuchen.

Petra zei

@Carla - Ja, de zomer begint hier officieel volgend weekend. Hopelijk wordt het zwembadwater snel warm genoeg voor mij om te zwemmen.

@Petra - Hier gaan ze met Memorial Day open omdat alle lifeguards studenten zijn.