Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 18, 2023

Muskegon dag 3: Over een dag met vrienden

 Rick wilde na de late avond van gisteren wat uitslapen. Ik ben om kwart over acht wakker en op. Ik klets wat met de kinderen op Facebook Messenger. Ik ben altijd weer blij dat de drie zo goed met elkaar kunnen opschieten. 


Als Rick ook van de partij is gaan we naar The Coffee Factory. Daar bestel ik weer een nitro brew en de frittata. Rick vond de frittata niet zo lekker en neemt enkel een koffie. Zijn ontbijt haalt hij van McDonald's.  



Dan rijden we naar kust van het Michigan Meer. Het is hier al de hele tijd nogal heiig en de scheiding tussen het water en de lucht is nauwelijks te zien. Dat is op zijn manier mooi en heel rustgevend. 


We parkeren bij het kanaal van het Muskegon Meer naar het Michigan Meer en zien daar de veerboot naar Wisconsin doorheen gaan. Die veerboot hebben wij jaren geleden een keer met Dad gedaan. 

We lopen langs het kanaal naar de rand van het Michigan Meer. Onderweg zien we de vuurtoren aan de overkant en een heel vredige baai. Het water lijkt op Caribisch water, maar we weten dat de temperatuur ervan alles behalve is. 
Een Cottonwood met "katoenballen"











Op weg terug naar het hotel ga ik een foto maken van een fabriek, die al jaren lang leegstaat. Dat is mijn "Oud" in het Oud & Nieuw thema. Niet veel later fotografeer ik de "nieuwe" fabriek van Brunswick. Die maken onder anderen bowling ballen. 

In het hotel maken we ons klaar voor de dag en rijden dan naar onze vrienden Brent en Tammy. Daar is Lisa al en Luke, Amanda en Anna komen net aan met hun camper. Brent en Tammy hebben elektriciteit en water daarvoor, dus ze blijven hier een aantal nachten staan. 

Het is altijd super gezellig bij Brent en Tammy en zo ook vandaag. Tammy maakt allemaal lekkere hapjes voor de lunch en we zitten aan hun bar te praten. Voor we het weten loopt het tegen drieen. 

Rick had Dads vriendin Carol nog beloofd langs te komen om Bo Bo, haar en Dads hond, te zien. Carol logeert bij vrienden, die vrij ver weg wonen, dus we vertrekken snel om het niet te laat te maken. Pat en Bill zijn superaardig en Bo Bo herkent ons duidelijk nog. 

Na een uurtje nemen we afscheid en op weg terug naar Brent en Tammy stoppen we even bij een Rite Aid. Ik ben weer eens vergeten te kijken of ik genoeg contactlensvloeistof in mijn toilettas had. Natuurlijk is dat niet het geval, dus ik koop nieuwe. 

Bij Brent en Tammy is het eten bijna klaar. Hun zoon Zack, die naast hen woont, heeft de hele middag gewerkt aan het roken van varkensribben. Verder zijn er Poolse worstjes, hamburgers en hot dogs. Daarbij maiskolven en salade. 

Heel eerlijk gezegd is dit verre van mijn favoriete maal, maar dat doet er niet toe, het is gezellig met vrienden en familie. Alhoewel ik me wel wat beter voel als Tammy verkondigt dat ribben niets voor haar zijn. Het is gewoon zo vet en ik houd niet zo van dat gekluif. Toch eet ik er twee, want de saus is wel erg lekker. 

We blijven nog een paar uur, maar dan gaat iedereen spelletjes spelen en mijn energie is op. Rick vindt het ook prima om naar het hotel te gaan, want we hebben morgen een lange rit voor de boeg. Het is wel altijd weer moeilijk afscheid te nemen. 

Dit lange weekend is voorbij gevlogen! Morgen dus weer een dag in de auto, maar we hebben het ervoor over. Allemaal een heel fijne week gewenst!

10 reacties:

Anja L. zei

De omgeving ziet er erg mooi uit daar. Leuk weekend hebben jullie gehad maar wel vermoeiend lijkt me.
Goede terugreis.

Marion2 zei

Wat een druk, maar super gezellig programma. Kan me voorstellen dat jullie de lange
ritten daarvoor over hebben. Goede reis terug!

Anoniem zei

Jullie hebben een heel gezellig weekend achter de rug. Het is goed om zo af en toe eens zo'n lange rit te moeten maken om familie en vrienden te ontmoeten. Groot gelijk.
Een hele goede reis terug.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Wat een paar heerlijke dagen. Fijn om zoveel vrienden en familie weer te zien. Dat is de lange rit wel waard.

Ik hou ook niet van ribbetjes en heb af en toe het idee de enige te zijn. Gelukkig niet dus ;)

Goede reis terug!

Anoniem zei

Wat een drukke, maar hele leuke dag hebben jullie gehad. Leuk om de familie weer te zien!
Wat een leuke foto’s heb je weer gemaakt!
Goede reis terug!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ja, heel vermoeiend. Ik merk dat ik wel introverte trekjes heb.

Petra zei

@Marion - we zouden graag meer tijd hebben om daar wat meer te bekijken. Het is er zo mooi.

Petra zei

@Wil - Dank je wel!

Petra zei

@Petra - Zeker niet de enige, Rick is ook geen fan.

Petra zei

@Carla - Het is een fotogenieke omgeving.