Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 12, 2023

Over een regenachtige maandag

Pas als Alexa haar deuntje begint te spelen sta ik op. Ik had eerder op kunnen staan, maar het weer is maar matig en ik was nog moe. Rick is natuurlijk allang beneden. 

Omdat het een korte week thuis is heb ik maar twee soorten paddenstoelen voor mijn ontbijt. Hopelijk zit er ook nog net genoeg spinazie in de zak om het tot woensdag uit te houden. Het smaakt me weer prima. 

Het is nog droog als we naar Starbucks gaan. Daar blijkt dat Rick vergeten is zijn bestelling door te sturen via de app. De koffies moeten dus nog bereid worden. Dan rijden we nog maar een rondje door de drive thru. Dit keer zijn de drankjes klaar. 

Thuis doe ik wat cardio voor ik naar personal training ga. Ik voel de gevolgen van de Max Capacity training van gisteren goed! Kennelijk zijn mijn benen niet gewend aan eindeloze squats en lunges. 

Bij Sharon ga ik van 8 naar 10 pond voor mijn biceps en ook voor de triceps. Zelfs met mijn schouders kan ik iets zwaardere gewichten doen. De injectie een maand of zo geleden heeft mijn linkerschouder goed geholpen. 

De volgende personal training sessie zal pas op de 26e zijn. Wij gaan op reis en Sharon is volgende week op vakantie. Nu moet ik dus de apps maar gebruiken voor alle spiergroepen. 

Op de terugweg stop ik bij de gewoonlijke tuin vol bloemen. Er staat weer van alles in bloei. Daaronder ook de zijdeplanten, die de enige voedingsbron voor monarch rupsen zijn. Ik kijk altijd even of ik een rups zie, maar dat is tot nu toe niet het geval. 




Na nog twintig minuten op de Scoop heb ik vandaag wel weer genoeg gesport. Tijdens het trappen zie ik een cardinaaltje op onze moerbeiboom zitten. Ik kan nooit genoeg van dat vogeltje krijgen. 


De rest van de ochtend vul ik met Duolingo lessen. Dan sms-t Rick dat hij vroeg lunch wil halen. Mijn maag knort, dus dat vind ik prima. Rick haalt zijn salade van Cava en ik de mijne van Subway. 

Na de lunch ga ik een lijstje afwerken. Ik haal Orions medicijnen van Walgreens en ga dan naar Safeway om een kaart en cadeaubon voor mijn Canadese nichtje uit te zoeken. Zij had vandaag haar college graduation in Toronto.

Met behulp van de app Gasbuddy heb ik uitgerekend dat de Shell in Vienna met mijn twintig cent korting van Giant goedkoper is dan de Safeway benzine. Ik rijd dus Vienna in en vul de tank van mijn auto. Nu zijn we ook klaar voor het eerste gedeelte van onze rit naar Michigan op donderdag. 

De rest van de middag lees ik mijn spannende boek uit. Ik heb al wat suggesties voor nieuwe cozy mystery series gehad, dus ik ga die eens uitproberen. 

Als Rick klaar is met zijn werk gaan we naar Whole Foods om ingredienten voor ons avondeten te halen. Uiteindelijk valt de keuze op taco's met bizongehakt. Dat is altijd makkelijk en smakelijk. 

Het heeft wel wat geregend, maar zelfs nauwelijks genoeg om onze planten water te geven. Inmiddels is het weer zonnig en dat zal het de komende dagen blijven. 

5 reacties:

Reny zei

Ik kan me voorstellen dat je blij wordt als je het kardinaaltje ziet, die zou ik ook wel in de tuin willen.

Fijne dag!

Anja L. zei

Goed gevulde ochtend heb je gehad. Fijn dat de injectie in je schouder heeft geholpen tegen de pijn.
Ik ben gisteren naar de bibliotheek geweest en daar weer eens een boek gehaald. Ken je de schrijver Robert Bryndza?
Ik kan genieten van al de musjes in onze tuin, dat gekwetter en gefladder. Helemaal nu er jonkies zijn.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Fijn dat de injectie zijn werk heeft gedaan en dat je nu zwaardere gewichten kunt gebruiken.

Altijd fijn om geld te besparen met tanken (sowieso altijd eigenlijk).

Anoniem zei

Wat fijn dat de injectie in je schouder zo goed geholpen heeft. Dat zal je met de dagelijkse dingen ook best goed merken denk ik.
Mooie foto’s van het kardinaaltje. Bijzonder mooi vogeltje trouwens.
Leuk altijd ook, t gekwetter van de vogels!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Ja, en hun lied is zo mooi.

@Anja - Nee, die schrijver ken ik niet, zal zijn werk eens opzoeken.

@Petra - Ik ben heel blij dat de injectie heeft geholpen.

@Carla - Het paarseizoen is volgens mij bijna voorbij, want ik hoor bijna geen zingen meer.