Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 25, 2023

Over een weekend in New Jersey

Zaterdag 

We hebben een queen bed in dit appartement en we merken goed dat dat een stuk smaller is dan onze king thuis. Toch hebben we beiden vrij goed geslapen en worden om half acht wakker. 

Na onze douches gaan we een wandeling maken door Ocean Grove. Wat een leuk stadje is dit toch. Er zijn heel veel kleurrijke Victoriaanse huizen. We lopen naar Main Street een paar blokken verderop met allemaal winkels en restaurants. 

Bij Odyssee Coffee haal ik een cold brew met amandelmelk en suikervrije vanillesiroop. Ze hebben geen magere melk, dus Ricks haalt zijn latte bij de bakkerij aan de overkant. 


















Intussen zijn Katja, Kevin en Fiona klaar en we ontmoeten elkaar bij The Starving Artist. Een leuk restaurant waar we buiten kunnen eten.

 Het eten is lekker. Katja en ik nemen de Benedict met krabcake en spinazie. Fiona smult van haar kindermaaltijd en Kevin en Rick hebben smakelijk uitziende omeletten. 



Na het eten gaan we een wandeling op de boardwalk maken. Helaas moet je hier betalen voor het strand anders hadden we liever op het zand gelopen. Ocean Grove heeft een kruisvormige pier, die we op lopen. Daarna wandelen we naar Asbury Park. 

Het begon mistig, maar langzaamaan komt de zon door. Dan wordt het flink warm. Fiona heeft geen zonnebrand crème op. Ik koop even een tube bij een winkel met strand spullen. 



We krijgen dorst van de warmte en gaan wat drinken bij The Break. Fiona is moe aan het worden en Rick gaat met haar op pad. 



Grandpa vindt natuurlijk iets leuks voor Fiona. Ze "rijdt" in Supermans auto en een schoolbus. Daarna lopen we terug en gaan Katja en Kevin Fiona naar bed brengen. 


Rick en ik gaan even terug naar het appartement en dan ook naar Neptune. Daar bestellen we een lichte lunch van Santo Ceviche. Mijn tonijn tartaar is lekker. 

Het is inmiddels weer zonnig en warm buiten. Katja en ik gaan op de schommelstoelen op hun veranda zitten. 

Vanwege de grote kans op onweersbuien heeft Katja Fiona's verjaarspartijtje verzet. Dat is maar goed ook, want net na drieën horen we de eerste donderslag. 

Gelukkig is het bijna droog als we naar de Bierhalle gaan. Daar hebben ze ook een bloody Mary en die bevalt mij stukken beter dan bier.

Op de muur staan allemaal Tsjechische woorden. Ik probeer ze te ontcijferen en het lijkt wel een beetje op Latijn. Kuchyna betekent bijvoorbeeld keuken en dome huis. 

Fiona smult van de pretzel met kaassaus en het is gezellig. Na afloop gaan we op zoek naar een restaurant voor het avondeten. 






Alles zit op zaterdagavond vol en uiteindelijk kiezen we ervoor weer naar Marina Grille te gaan. Dat is leuk voor Fiona en ze hebben een uitgebreid menu. Ik bestel dit keer kippenvleugels en gegrilde worteltjes. 

De kinderpizza van Fiona wordt vergeten en dat is heel hinderlijk. Fiona eet hierdoor heel veel van Kevins krabsoep. Daardoor heeft Kevin nauwelijks eten, maar hij overtuigt ons ervan genoeg te hebben. De bediening is veel slechter dan gisteravond. Dat dat in een restaurant zoveel kan verschillen. 

Intussen zijn Saskia en Riley bij Katja thuis gearriveerd. Zij hadden een enerverende dag. Ze waren vanochtend halverwege hierheen en in Connecticut realiseerde Saskia zich dat ze per ongeluk haar slaapmedicijn in plaats van haar ADHD medicijn had ingenomen. Verder was ze vergeten de Adderall mee te nemen. 

Zij reden dus terug naar Boston om de juiste medicijnen op te halen. Daarna maakten ze vrijwel meteen rechtsomkeerts en Riley reed direct hierheen. Als wij terugkomen van het restaurant zien we Saskia en Riley voor het eerst sinds Oud & Nieuw. Onnodig te schrijven dat Saskia flinke knuffels krijgt.

We blijven nog even kletsen terwijl Fiona haar melk drinkt en Saskia en Riley hun avondeten verorberen. Rick en ik zijn echter heel moe en tegen negenen nemen we afscheid. Morgen zullen we een groot deel van de dag met elkaar doorbrengen en dan is de pret alweer voorbij. 

Zondag

De zon schijnt fel de kamer binnen als ik om zes uur wakker word. Ik probeer nog wat te slapen, maar om half acht lukt dat niet meer. 

Om Rick niet te wekken sta ik stilletjes op en maak me in de keuken klaar voor de dag. Minuten later is Rick ook van de partij. 

We lopen als eerste over de boardwalk naar Main Avenue. Daar halen we onze koffie bij de Bake Shop. Rick koopt er ook een croissant bij. 

Met de koffies lopen we de pier weer op. Ocean Grove is een erg religieus plaatsje en we zien dat het strand hier op zondag pas om twaalf uur opent. 



Terug in het appartement pakken we in en doen alles in de auto. Het appartement is ons goed bevallen en zo dichtbij het strand is veel leuker dan in een saai hotel ver van zee. 

Iedere tuin hier heeft hortensia's 


Inmiddels zijn de anderen klaar om.te brunchen. Wij nemen Saskia en Riley mee in onze auto. We gaan eten bij Toast en daar staat onze tafel al klaar. Fiona is helemaal weg van Saskia en Saskia gaat naast haar zitten. 

Ook hier is het eten lekker. Katja en ik bestellen weer hetzelfde: de toast met gerookte zalm en een kleine salade. Er is vegan havermout voor Saskia en de mannen hebben allemaal een gerecht met ei. 




Grappig bord bij de wc

Na het eten gaan we naar het Asbury Park strand. Zelfs voor Fiona moet betaald worden. Dat betalen om op het strand te mogen is een echt New Jersey iets. In onze omgeving zijn de stranden gratis. 

Saskia en Riley zijn niet voorbereid op het strand en gaan winkelen langs de boardwalk. Fiona vindt het strand prachtig en het water ook. Het is koud, maar dat lijkt haar niet te deren. 




Saskia vraagt of ik naar de winkel kan komen. Ze heeft een leuke bikini gevonden en wil mijn mening. Hij is inderdaad erg uniek en staat haar goed. De bikini kost $175 en dat heeft Saskia er uiteindelijk niet voor over. 

Na ongeveer een uur gaan we terug naar Katja en Kevins huis en daar nemen Saskia en Riley alweer afscheid. Wij blijven nog tot Fiona haar middagslaapje gaat doen. 

Bij het afscheid huilt Fiona hard. We kunnen nu merken dat ze weet wie we zijn. Gelukkig zullen we elkaar volgend weekend alweer zien. 

Mijn Oud en Nieuw foto vlakbij Katja

Zondagmiddag betekent hier aan de oostkust veel strandverkeer. We komen dan ook regelmatig in de file te staan. Bij het laatste service plaza in New Jersey is het enorm druk, maar wij hebben benzine nodig. Hier in New Jersey is dat geen self service waardoor het allemaal nog wat langer duurt. 

Als we de Delaware Memorial Bridge over zijn zien we een ontzettend dreigende lucht voor ons. Op de radar zie ik een zware onweersbui, maar wij rijden er net langs en krijgen enkel wat dikke regendruppels. 

In Maryland is het verkeer ook super druk. Ik denk dat ik het niet naar huis ga halen zonder pit stop. We stoppen bij een rest area met ontzettend veel vrachtwagens. De wc's zijn hier schoon, wat me eigenlijk altijd opvalt bij de stopplaatsen langs de snelwegen. Nu beginnen we aan het laatste stukje. 

In ons gebied is het eindelijk droog. We komen om kwart over zes bij Hawk & Griffin aan. Dat was een rit van meer dan vier uur. We nemen plaats aan de bar en Alana zorgt voor ons. We delen een Schots ei en ik heb weer kippenvleugels met een verse salade. Ik ben op het moment verzot op kippenvleugels, ik weet niet waarom. 

Thuis worden we door een heel blije hond begroet. De buren zorgen altijd zo goed voor hem. Orion is echt wel mijn "baby". Ik zie er nu al wat tegenop dat hij naar de kennel zal gaan aan het einde van de week. Maar het zal dan een stuk relaxter zijn voor ons allemaal.

Iedereen een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuk plaatsje is Ocean Grove maar wat raar dat je moet betalen om het strand op te mogen.
Ik zou ook geen $175 over hebben voor een bikini, hoe leuk hij me ook zou staan.
Gelukkig reden jullie langs de bui, wat een dreigende lucht zeg.
Wat gaat zo’n weekend snel hè.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Jammer dat Fiona's feestje niet door kon gaan. Maar zo met een klein clubje ook leuk en wel fijn om dan meer aandacht aan Fiona te kunnen geven.
Wat sneu dat Saskia haar medicatie was vergeten waardoor er tijd verloren ging. Maar wat zal het fijn zijn geweest om haar weer te zien.
Al met al een weekend met een gouden randje.

Anoniem zei

Idd wat een gezellig plaatsje is Ocean Grove. En die leuke huizen, zou er zo in willen wonen.
Een bikini voor $ 175 gaat mij ook echt veel te ver. Badpak en/of bikini draag ik allang niet meer. Dat laat ik aan de jongere garde over.
Medicijngebruik dat moet je echt niet vergeten. Goed dat ze er op tijd achter kwam.
Die foto van Saskia en Fiona met hun hartjes zonnebril is zo schattig.
Jullie kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagd en gezellig weekend.
Op naar het volgende weekend.
Fijne dag, Wil

Marion2 zei

Wat een fijn weekend weer. Fiona komt aan aandacht en liefde van haar familie niet tekort.

Als je Saskia en Fiona zo naast elkaar ziet, is de gelijkenis best sterk.

Frustrerend als je de bikini van je dromen ziet en hij is zo duur.

Apart en heel spijtig dat ze toegang voor het strand vragen. Vind het niet kunnen.

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad.
Ocean Grove ziet er echt heel leuk uit, zo bijzonder al die mooie huizen!
Wel vreemd dat je moet betalen om het strand op te mogen, apart!
Fijn dat het met Orion thuis ook goed is gegaan. Hopelijk gaat het in de kennel ook goed
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Dat betalen vinden wij ook niets, maar het is normaal in New Jersey. Het is een staat met nogal vreemde regels.

@Petra - Dat was het zeker!

@Wil - Ocean Grove is erg leuk, maar ik zou het te religieus vinden.

@Marion - Tja, er is niets aan te doen. Ze betalen er de lifeguards van.

@Carla - Ja, dat hopen wij ook!