Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 04, 2023

Over een fijn weekend

Zaterdag

Rick wekt me uit een diepe slaap als hij om tien over acht opstaat. Voor mijn gevoel heb ik me verslapen, want ik wilde eerder van deze dag gaan genieten. We gingen gisteravond wat later dan gewoonlijk naar bed. Daar zal het wel aan liggen. 

Na Orions wandeling zet Rick ons irrigatiesysteem aan. We zetten de hibiscus planten onder de spray, maar zien dat bepaalde gedeeltes van de plantenbedden geen water krijgen. Dat is natuurlijk waar we de nieuwe planten hebben neergezet. Rick speelt wat met de waterstralen en dan gaat het redelijk goed.

Tijd om naar Vienna te gaan. We halen onze koffies en ontbijt en rijden dan naar de plek waar men eens in de zoveel tijd oude batterijen en dergelijke inzamelt. We hebben een aantal opladers, die het niet meer doen en leggen die op de stapel. 

Dan rijden we naar Greenheart voor een fles groentensap en vervolgens door naar de markt. Het is altijd leuk er rond te lopen. Rick had om speciaal zout gevraagd bij een kraampje, maar dat is de dame vergeten. Verder zien we niets van onze gading, hoewel de aardbeien er wel heel lekker uitzien. 





Thuis doe ik een half uurtje cardio en vul dan een vragenlijst voor Dog's Downtown in. Dit is de kennel waar we Orion tijdens het weekend van 4 juli heen willen brengen. 

Daarvoor willen ze eerst een consultatiegesprek doen. We rijden dus met Orion, die dol is op ritjes met de auto, naar Chantilly, We hebben besloten dat ik in de auto blijf en Rick met Orion naar binnen gaat. 

Zoals we al verwachtten blijft Orion heel rustig tijdens het gesprek en is hij goedgekeurd om daar een aantal nachten te gaan logeren. Katja, Kevin en Fiona komen en dit zal alles hopelijk een stuk minder stressvol maken. 

Rick krijgt nog een rondleiding in de kennel en Orion zal meer aandacht krijgen dan als Lorraine en Patricia voor hem zorgen. We zijn er dus zeer over te spreken. Orions gedragsdierenarts raadde deze kennel aan, dus hij moet wel goed zijn. 
Inmiddels knorren onze magen en ik heb zin in een poke bowl. Ik zoek het dichtstbijzijnde poke restaurant op en dat ligt op weg naar huis. Pokehub is nieuw voor mij. Het is een lekkere poke bowl, maar ik heb nog steeds geen beter restaurant dan Poki DC gevonden. 

Er ligt een Chipotle naast de Pokehub. Rick gaat daar een bowl van halen. We eten het in de auto in gezelschap van Orion op.  


Thuis verkleed ik me onmiddellijk in mijn bikini en loop naar het zwembad. Rick heeft nog een paar dingen te doen en dan zal hij ook komen. Ik reserveer dus een extra stoel voor Rick. Gek genoeg is het helemaal niet druk, terwijl het perfect zwemweer is. 

De banen zijn bezet met andere zwemmers en pas na drie kwartier komt er een vrij. Ik zwem mijn veertig banen in een keer, anders raak ik mijn baan weer kwijt. Kilometer nummer twee is gezwommen. 

Om kwart voor vier hebben we het zwembad en de luide muziek wel gezien en gaan naar huis. Rick vertrekt nog even naar Home Depot voor een paar dingen, maar ik ben te lui om mee te gaan. Mijn hangmatstoel lonkt met een lekker groen sapje. 

Voor ons avondeten gaan we naar Circa in The Boro. Het is er gezellig met allemaal mensen, die buiten zitten te genieten van het weer. Het waait alleen heel hard en wij besluiten om binnen aan de bar te eten. 


Anna is een heel attente bartender. Ik probeer hun "Foggy Bottom" cocktail zonder suiker. Ik merk goed dat ik weinig suiker eet, want het smaakt mij zo goed, maar als Rick een slokje neemt trekt hij zijn neus op. Hij houdt het bij een bramen margarita. 

We delen een voorafje met garnalen, erg lekker. Dan heb ik het hoofdgerecht met tonijn en groentes en dat is werkelijk heerlijk! 

De tonijn is bijna rauw, precies zoals ik het lekker vind. Rick smult tevens van zijn steak frites. Ik ben blij met dit restaurant dichtbij, want vond hun eten op andere locaties altijd heel goed. 

Gelukkig zijn we vanavond stukken eerder klaar met eten dan gisteren. Ik voel me lekker rozig van het zwemmen, dus voeten omhoog en shows kijken. 

Zondag

Alweer is Rick eerder wakker dan ik. Om half negen zijn we allemaal paraat. Orion is uitgelaten en Rick en ik beginnen aan onze zondagse boodschappen. 

Natuurlijk zijn de egg bites en het kalkoenspek broodje met de nitro brew en ijslatte van Starbucks de eerste stop. Dan rijden we naar H Mart voor een paar bakjes enoki paddenstoelen. Die zijn mijn favoriet en deze week afgeprijsd. 

We steken over naar het Mosaic District waar alles versierd is voor Pride Month, dat is hier in de VS in juni. Ik vind het heel vrolijk met alle regenbogen en ben blij dat er aandacht aan wordt besteed hier. 





Het is druk op de markt. We lopen langs de kraampjes, maar kopen enkel wat paddenstoelen van King Mushroom. Ik neem ook een flesje tinctuur van paddenstoelen mee. Eens kijken of wat er beweerd wordt waar is. Lilian kent mij nu goed dankzij Karen en wenst me een fijne week. 






Eenmaal weer thuis sleep ik mijn mini elliptische machine naar buiten. Daar trap ik een half uur zo hard mogelijk op. Dan nog vijf minuten Scoop voor mijn heupen en vervolgens doe ik een HIIT routine van een van mijn apps. Ik sluit af met de stretch app. Ik heb het gevoel goed bezig te zijn geweest. 

Intussen zijn Katja, Kevin en Fiona aardbeien aan het plukken. Het is duidelijk dat Fiona daar dol op is. Ze plukt de aardbeien zelf en eet ze dan ook op. Katja merkte dat Fiona ook een beschimmelde aardbei at en nam die meteen van haar af. Natuurlijk is Katja nu bang dat Fiona er ziek van wordt, maar dat lijkt me sterk. 

Al gauw is het tijd om lunch te gaan halen. Ik wil graag mijn favoriete poke bowl vandaag en koop die bij Poki DC. Rick houdt het bij zijn gewoonlijke Cava salade. 

Het is best fris buiten (nou ja, 23 graden) en dat is te koud voor mij om te gaan zwemmen. In plaats daarvan lezen we op het deck tot het tijd wordt naar de bioscoop te gaan. 

Dit wordt een nieuwe bioscoop voor mij: CMX Cinebistro. Voor de film begint komen serveerders onze bestellingen opnemen. Er is een heel menu dat er goed uitziet, maar zo halverwege de middag hebben wij nog niet veel trek. We bestellen dus saai een zak popcorn. 

Na een aantal negatieve recensies over de Little Mermaid te hebben gelezen was ik bang dat ik het niet leuk zou vinden. Niets is minder waar, het is zo goed gedaan en Ariel heeft een prachtige stem. De enige acteur, die ik minder vind, is King Triton. Die kwam in de tekenfilm veel sterker en strenger over. 

De bioscoop is boven een van Ricks favoriete restaurants of liever bars, Yard House. Ik vond het er vorige keer vreselijk met veel te harde muziek, maar vandaag valt het erg mee. Ik bestel een bloody Mary martini en een aantal bartenders vinden dat een interessant drankje. Rick houdt het bij zijn geliefde Chimay Blauw. 

We delen wat kip nuggets met een paar sausjes, een daarvan is mij te pittig. Dan heb ik het gerecht met ahi tonijn, groentes en rijst en krijg hun bloemkoolrijst als vervanging voor de jasmijnrijst. Rick neemt de jambalaya ook met bloemkoolrijst. Dat alleen al zal ons doen terugkomen, want zo zijn veel gerechten hier koolhydraatarm. 

Het is een perfect einde van dit weekend. Het is nu zo lekker buiten dat ik in onze hangmat zou willen gaan liggen. In plaats daarvan zal ik me zeer binnenkort naar mijn bed begeven. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Sonja zei

Wat een schattige foto van Fiona. Fijn dat Orion uit logeren gaat!

Anja L. zei

Fijn dat Orion naar de kennel kan.
Wat kun je doen met paddestoelen tinctuur?
Gezellig gezicht al die regenboogvlaggen.
Die foto van Fiona is echt zo schattig, het is duidelijk dat ze van aardbeien houdt.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Fijn dat jullie een goede kennel hebben gevonden. Hopelijk gaat dat een succes worden voor Orion. Dat zou voor hemzelf maar jullie ook goed zijn en geeft een hoop rust.

Ah wat een schattige foto van Fiona. Lekkere rode handen en mond van de aardbeien en dan dat bijpassende jurkje. Geweldig.

Ik ben benieuwd wat die tinctuur van paddestoelen zou moeten doen.

Marion2 zei

Klinkt goed voor Orion.

En wat een schattige foto van Fiona. Haar jurkje is ook zo leuk erbij.

Hebben jullie ook de knal van de straaljagers, die een vliegtuigje onderschepten, gehoord? Wat een mysterieus verhaal toch.

Anoniem zei

Fijn dat Orion naar de kennel kan, dat gaat vast goed en geeft jullie veel rust.
Wat een superleuke foto van Fiona!
Groetjes vanuit een zonovergoten Valkenburg
Carla

Anoniem zei

Leuk passend jurkje met het aardbeien plukken. En dat snoetje, toch enig. Katja maakt echt leuke foto's van Fiona.
Die aardbeien op de markt zien er anders heel smakelijk uit. Regelmatig haal ik al een bakje
bij AH. Moet toch aan mijn dagelijkse fruittax denken. En nu ze inmiddels volop te krijgen zijn en redelijk betaalbaar dan zeker.
Goed dat jullie een fijne oplossing voor Orion hebben gevonden. Geeft je zoveel meer rust .
Wat ik mij afvraag of jullie zwembad verwarmd is ? In Las Vegas is het al zo warm dat bij Cathy het water bij hen al ruim 85 F is. Anders zal ze geen baantjes zwemmen.
Wij hebben eindelijk iets warmer weer. Maar aan zee is het altijd stukken frisser en dat komt nu vooral door die constant waaiende noorderwind.
Fijne dag, groetjes
Wil

Petra zei

@Sonja - Ja, hopelijk zal het goed gaan.

@Anja - Volgens het verhaal is paddenstoelen tinctuur goed voor van alles en nog wat. Van bloeddruk tot spijsvertering.

@Petra - Ik ook, ik ga het gewoon proberen.

@Marion - Nee, wij zaten in de bioscoop en hebben niets gehoord. Inderdaad mysterieus met een tragisch einde.

@Carla - Ja, ik zie ernaar uit om me niet druk te hoeven maken over Orion met Fiona.

@Wil - Nee, ons zwembad is niet verwarmd en de temperatuur is 75 F op het moment. Best fris, dus, maar als ik zwem ben ik vrij gauw "door"