Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 19, 2023

Over de terugweg

Rick heeft zijn wekker voor zeven uur gezet. We maken ons klaar en daar zijn we inmiddels zeer efficiënt in. Om vijf voor half acht zitten we bepakt en bezakt in de auto. Te vroeg om naar The Coffee Factory te gaan, want die opent om acht uur. 

Dan gaan we maar even naar Heritage Landing. Daar maak ik een aantal foto's en tot mijn grote genoegen is er een familie Canadese ganzen. Daar is mijn Oud & Nieuw foto voor vandaag! Anders was die moeilijk te vinden geweest onderweg. 




Net voor achten parkeren we bij The Coffee Factory. We zijn de eerste klanten. We bestellen onze koffies en dit keer neem ik de frittata met broccoli en bacon. Die is ook heel lekker. Ik ben zo blij dit café te hebben gevonden! 

Rick is niet zo weg van de frittata's,, dus onze volgende stop is de Starbucks drive thru waar Rick zijn favoriete kalkoenspek broodje ophaalt.

Dan stellen we Waze in op Wyoming, Michigan, waar de Vander Veen's winkel is. Het is altijd weer leuk tussen al het Nederlandse spul rond te lopen. 

Vroeger kochten we tassen vol, maar dat is met de jaren minder geworden. Vandaag gaat er koffie, thee, mosterdsaus, ketjap, borrelnootjes, kaas en haring en paling mee. 




Nu beginnen we serieus aan de terugrit. Het schiet goed op en net voor we de Ohio Turnpike opdraaien stoppen we voor de lunch. 

Rick gaat voor Arby's gyro wraps. Ik ga eens kijken bij de Love's winkel ernaast en vind een heel redelijke salade. Het is geen haute cuisine, maar hij is vers en smakelijk. 

Toledo is zo'n stad waar we altijd langsrijden 


Halverwege Ohio maken we een pit stop en dan neem ik het stuur over. Ik luister naar podcasts over truffels, ananas, de calorie en altijd of nooit honger hebben. Deze wetenschappelijke voedsel podcasts zijn helemaal mijn ding. 

Voor ik het weet zijn er meer dan drie uur voorbij en bereiken we de laatste service plaza langs de Pennsylvania Turnpike. Even plassen en nieuwe drankjes kopen en dan rijdt Rick verder. Onze laatste stop is vlak voor de grens met Maryland: Phantom Fireworks. 

Hier is het vuurwerk veel goedkoper dan bij ons. We kiezen mooie fonteinen en een paar pijlen uit. We kopen alles dubbel voor 4 juli en Oud en Nieuw. 


Deze mensen kochten voor duizenden dollars vuurwerk

Tijdens het laatste stuk regent het flink, maar de gewoonlijke files op de ringweg zijn er niet. Om half negen komen we bij Bear Branch Tavern aan waar we aan de bar neerzijgen. 

Het is druk voor een maandagavond. Mijn Aperol spritz is heerlijk. Rick en ik delen een krabdip en dan heb ik kippenvleugels met bloemkoolpuree. Zij hebben de typisch Washingtonian Mambo saus en die is zo lekker!

Gelukkig is het maar vijf minuten terug naar huis rijden, want Rick en ik zijn nu wel heel moe! We laden gezamenlijk de auto uit en geven Orion dan veel aandacht. Die rolt op het tapijt van plezier dat we terug zijn. 

Nu drie drukke dagen thuis en dan gaan we weer op pad. Gelukkig is dit de langste rit, die we deze zomer gaan maken. 


5 reacties:

Sophie zei

Pfoe wat een lange rit weer op één dag. Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn!

Anja L. zei

Vlotte rit hoor, ik kan me voorstellen dat jullie moe waren.
Wat een geld voor dat vuurwerk!
Nu even lekker bijkomen.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Zeer pittige rit, zeg, met leuke adresjes om te stoppen onderweg.
Hopelijk toch wat tijd om hiervan bij te komen.

Petr@ zei

Fijn zo'n vlotte terugreis.
Ik kan me voorstellen dat je steeds minder Nederlandse dingen koopt. Je gaat dingen ook steeds minder missen denk ik.

Petra zei

@Sophie - Ja, het is wel lang, maar met het stoppen en de podcasts is het te doen.

@Anja - Vuurwerk is super duur! Maar ja, twee keer per jaar vinden de mannen het leuk om af te steken. (wij hebben niet zoveel, hoor, zeker niet als je het door tweeen deelt voor beide feestdagen).

@Marion - Vandaag, maar morgen is weer heel druk.

@Petra - Ja, het is allemaal heel leuk als we in Nederland zijn, maar we eten hier anders.