Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 16, 2023

Over een dag in Muskegon

 We hebben geen wekker gezet, maar het is zo licht in de kamer dat ik eigenlijk om kwart voor acht al wakker ben. Ik zing het nog een half uurtje uit en sta dan op.


Zoals zo vaak lag Rick te wachten op mijn sein en hij blijkt ook al even wakker te zijn. We kleden ons meteen aan en gaan op weg naar Starbucks. 


Die ligt hier tien kilometer verderop. Ik merk op tegen Rick dat je in Nederland niet snel zo ver zou rijden voor koffie en ontbijt. Hier in Muskegon ligt alles ver uit elkaar. 


De nitro brew is hier lekkerder, want er zit geen berg schuim op. Ik heb dit keer de boerenkool en paddenstoelen egg bites.


Rick neemt de nostalgische route terug langs allerlei plaatsen, die hij herkent. Altijd weer vallen de Nederlandse namen me op. Heykoop, bijvoorbeeld, was vroeger in Nederland onze tandarts. 


Terug bij het hotel gaan we een wandeling door historisch Muskegon maken. De architectuur hier is heel interessant. 


Stenen gebouwen en dan de Queen Anne huizen van Hackley en Hume. Die waren houthandelaars, die Muskegon op de kaart zetten. Vooral Hackley, die o.a. de bibliotheek en het kunstmuseum stichtte. 


Dan lopen we naar The Cheese Lady. Daar hebben ze een enorme selectie van kazen. Daaronder ook Nederlandse, maar ik bestel een paar soorten brie en Rick Cotswold. 


Met die lekkernijen lopen we terug naar het hotel. Daar ga ik naar de sportruimte en doe een gewichtenroutine. 


















Mijn oud en nieuw themafoto




Rick doucht intussen en als ik weer boven kom fris ik me op. Het is bewolkt en wat koel, maar moet tegen het middaguur opklaren. We kleden ons in laagjes, zodat we uit kunnen trekken als het warmer wordt. 

Dan gaan we op weg naar de camping waar Lisa en Luke staan. Hun schoondochter Amanda en kleindochtertje Anna zijn er ook. Anna is ongeveer drie maanden jonger dan Fiona.

Lisa laat ons eerst hun camper zien. Dat is gewoon een heel huis met alles erop en eraan! Ze hebben een king bed, heerlijk! 



Dan gaan we even buiten zitten kletsen, terwijl kleine Anna de show steelt. Een vrolijke peuter is het. 


Tegen twaalven krijgt Anna haar middageten en daarna is het tijd voor haar middagslaapje. Wij gaan met Luke en Lisa naar Bear Lake Tavern. 

Daar hebben Ricks tante Pam (die net zo oud is als Rick) en haar man Brett al een tafel op het deck. 

Het wordt zo gezellig dat we pas na drieën afscheid nemen. Rick en ik zetten Lisa en Luke af bij de camping. 

Wij gaan naar de Rite Aid voor wat drankjes en ibuprofen. Dan nemen we even pauze in de hotelkamer. 

Lisa en Amanda hebben Anna intussen meegenomen naar het strand aan het Michigan Meer. 

Het plan was daar een paar uur te zijn en dan te gaan eten bij The Deck, een openlucht restaurant aan het water. 

Wij gaan er dus heen, maar hier bij het meer is het maar 14 graden en er staat een harde koude wind. Het is negen graden kouder dan in Muskegon! 


Het strand en het water zijn dus te koud en we treffen Lisa, Amanda en Anna bij de speeltuin aan het strand. Luke is terug naar de camper om warmere kleding te halen. 

Als hij terug is besluiten we maar meteen te gaan eten, want langer aan het strand blijven is geen optie. We zijn allemaal verkleumd. 

The Deck heeft verwarmers, maar wij worden op de winderigste plek zonder verwarmers gezet. Het is gewoon niet leuk hier. 

Lisa speelt de baby kaart en vraagt of we niet wat meer uit de wind kunnen zitten. Anna's oogjes tranen helemaal dus de serveerster heeft medelijden. 

We krijgen een andere tafel onder een verwarming. Het is maar net iets beschutter, maar te doen. Ik heb twee jassen aan en een baddoek om en nog heb ik het koud. 

Het eten is erg lekker. Ik heb een gigantische salade met pulled chicken. Meer dan de helft daarvan neemt Amanda mee om morgen als lunch te eten. Volgens mij lagen er wel drie pulled chickens op!

Ook de anderen hebben nogal wat over en Lisa en Luke nemen daar ook doggy bags van terug. Rick en ik hebben maar een minuscule ijskast en in de camper is hun ijskast flink groot. 

We nemen afscheid tot morgen en in de auto zetten we de verwarming aan. Dit is de reden dat ik niet noordelijker wil wonen. Het is prachtig, maar mij te koud.

Misschien gaat Rick nog wat drinken met neven en nichten, maar ik ga Netflix kijken en hopelijk vroeg slapen. 

6 reacties:

Reny zei

Ik moest wel lachen om de zin "dat je in Nederland niet snel zo ver zou rijden voor koffie en ontbijt". Ik ken eigenlijk niemand die iedere dag zijn/haar ontbijtkoffie haalt (en niet thuis zelf maakt). Als mensen het al doen is het op weg naar het werk.

Mooie huizen daar in Muskegon. Jammer dat het zo koud aan het strand was maar zeker tijdens het eten. Gelukkig was het eten wel lekker.

Fijne 2e "Muskegon dag".

Anja L. zei

Ik denk dat de meeste Nederlanders thuis koffie maken en daar ook ontbijten. Dus je hebt gelijk😀.
Wat een joekel van een camper zeg, daar heb je lekker de ruimte.
Wat jammer dat het te koud is daar, verschrikkelijk als je op het terras moet zitten met twee jassen aan en het dan nog koud hebt.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Ik kan hier binnen 10 km wel koffie kopen maar geen ontbijt. Maar ik denk dat Nederlanders niet zo vaak ontbijt halen en meestal gewoon thuis hun ontbijt maken.

Wat leuk om de familie weer te zien maar jammer dat de temperatuur verre van aangenaam is. Voor een wandeling is het wel te doen maar op het strand en terras is het niet zo prettig.

Anoniem zei

En al wonen Cathy en Cees 25 jaar in Las Vegas, ze ontbijten altijd thuis.
De andere kinderen eveneens. Bij Mike is er op kantoor een dame die de lunch verzorgt.
Ik zie regelmatig jongeren in de Mall die ergens een broodje halen voor de lunch.De prijzen hiervan vind ik nogal aan de hoge kant.

Gezellig hoor de familie weer eens te zien.Geniet van jullie weekend.Hoop op beter weer voor jullie. Hier is het alweer tropisch warm.
Groetjes Wil.





Sophie zei

Leuk dat jullie de familie hebben gezien. Wel jammer dat het er best koud is!

Petra zei

@Reny - Wij zijn ook ongewoon dat we iedere dag koffies halen. Deden we voor corona niet. Ontbijt eten we gewoonlijk door de week wel thuis.

@Anja - Als het zo'n camper is zie ik een reis ermee ook wel zitten.

@Petra - Inderdaad, in Nederland vinden wij het altijd best moeilijk ontbijt te vinden dat geen brood is.

@Wil - Vandaag was het gelukkig iets warmer.

@Sophie - Het was vandaag wel lekker.