Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 22, 2023

Over hot pot and happy hour

Alexa wekt me met een vrolijk liedje, maar om de een of andere reden ben ik down in the dumps zoals we hier zeggen, in mineur stemming dus. De tranen zitten me hoog. Het weer helpt niet mee, maar verder weet ik niet precies waarom. 

Gelukkig maken een kop koffie en ontbijt veel verschil. Op weg naar Starbucks bespreek ik met Rick waar mijn rusteloosheid vandaan kan komen. Hij legt de vinger op de wond, ik maak me zorgen om de verzekeringen, die nog steeds niet afgesloten zijn. Dat gaat op mijn lijstje van vandaag, want vergt enkel een paar telefoontjes.

Nadat we onze koffies hebben gehaald vertrekt Rick naar kantoor. Ik ren drie kwartier op de plaats en doe dan nog wat Scoop. Daarna is het tijd voor gewichten. Dit keer doe ik een sessie voor schouders en rug en een tweede voor billen en benen. Ik gebruik dit keer voor vrijwel alles tien pond (omhoog van vijf of acht pond) gewichten en dat gaat goed. 

Als laatste volg ik een stretch routine en dan vind ik dat ik genoeg van mijn spieren heb geeist. Het weer is bijna net zo slecht als gisteren, dus naar buiten gaan is er niet bij. Ik doe mijn Duolingo lessen en ga dan inpakken en me opfrissen. 


Natte bloemen zijn altijd mooi



Voor ik naar Urban Hot Pot ga rijd ik door de drive thru van Walgreens. Daar ligt een heel aantal medicijnen voor me klaar. Daarna rijd ik naar het Mosaic District en vind zowaar een parkeerplaats langs de straat. 

Karen komt ook net aanlopen en precies om twaalf uur kunnen we het restaurant in. Het is het perfecte weer voor hot pot! Een lekker warme visbouillon in mijn geval en ik houd het vandaag bij vis, garnalen, visballen en heel veel groente. Karen heeft vleesbouillon en eet meer vlees. 

We mogen anderhalf uur blijven eten. Dat lijkt veel, maar we zijn inderdaad na anderhalf uur klaar. Ik heb op een gegeven moment meer dan genoeg, maar Karen eet op dagen als deze geen ontbijt en heeft heel wat besteld. Alles gaat op. Maar goed ook, want anders moeten we 20% meer betalen. 




Deze maaltijd met een vriendin is precies wat ik nodig had. Na afloop gaan we nog even de Sephora binnen waar ik oogpotlood en mascara koop. Dan nemen we afscheid tot de volgende maaltijd samen. Karen is echt mijn foodie vriendin.

Voor ik naar huis ga tank ik eerst even bij de Safeway voor $3,39 per gallon. Veel goedkoper dan in Vienna waar het $3,59 per gallon is. Dan rijd ik naar Greenheart en koop sappen voor mezelf en Katja. Het is een mooie regenboog. 

Nu ik hier toch ben ga ik op zoek naar mijn Oud en Nieuw foto. Ik bedenk me dat de veranda van de Freeman Store oud is en heel veel huizen in de buurt nieuwe veranda's hebben. De schommelstoelen zijn duidelijk van alle tijden. 

Thuis pak ik Fiona's cadeautjes in. Ze wordt flink verwend door ons. Ik pak een boek en een paar Disney jurkjes in. Rick gaat het grote cadeau, een fiets zonder trappers, inpakken en de helm en de standaard daarvoor. 

Daarna werk ik aan de verzekeringsdingen. Eerst bel ik de autoverzekering en bevestig dat we de nieuwe polis aannemen. Die gaat 5 augustus in werking. Daarna betaal ik de reisverzekering voor onze grote reis naar het Midden Oosten. Het is letterlijk een pak van mijn hart dit geregeld te hebben. 

Voor ik het weet is Rick thuis en maken we ons klaar voor het wekelijkse happy hour met Chuck en Christine. Onze happy hour snack is vandaag makkelijk: de paling, die we uit Michigan meebrachten. Het gesprek gaat over van alles en nog wat en een uur en een kwartier zijn zo voorbij.

Als we afscheid van Christine en Chuck hebben genomen bestellen we eten van de food truck bij het zwembad. Die is van Ford's Fish House en we kiezen beiden het broodje kreeft dat met zoete aardappelfrietjes wordt geserveerd. Het is handig, want Rick hoeft alleen maar naar de overkant te lopen om het op te halen. 



Het is erg lekker en een van de eerste keren dat ik ook van die food trucks bestel. Meestal vind ik het eten maar matig. Tijd om met mijn voeten omhoog tv te gaan kijken, want ik ben doodmoe. 

6 reacties:

Reny zei

Wat erg als je zo'n dag in mineur start, ik herken het gevoel.
Gelukkig had je een gezellige (en lekkere lunch) en is het wat verzekeringen betreft goed gekomen.

Nu verheugen op het weerzien met Fiona (en Katja en Kevin ;) ).

Fijn weekend!

Anja L. zei

Vervelend als je zo wakker wordt. Gelukkig heb je nu wel de verzekeringen geregeld. Dan is dat van je lijstje.
Nu op naar een leuk weekend!

Anoniem zei

Fijn dat je nu de verzekeringen geregeld hebt, dat geeft weer rust he.
Wat makkelijk, eten halen bij de foodtruck bij jullie zwembad, lekker dichtbij!
Wat een leuke kadootjes hebben jullie voor Fiona.
Alvast een heel fijn weekend gewenst
Carla

Petr@ zei

Vervelend als je je rot voelt maar (in eerste instantie) niet goed weet waarom. Gelukkig duurde het niet lang. Afspreken met een vriendin kan soms net zijn wat je nodig hebt.

Anoniem zei

Jullie gaan Fiona verrassen en verwennen met leuke cadeautjes.Wat zal ze blij zijn.Dat wordt weer een gezellig weekend.
Veel plezier,
Wil.

Petra zei

@Reny - Gelukkig is alles weer normaal.

@Anja - Inderdaad, lijstjes maak ik altijd als ik me zo voel.

@Carla - Dank je wel!

@Petra - Ja, even iets heel anders is dan wel goed.

@Wil - Het is zo leuk met dat kleintje.