Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 05, 2023

Over sporten en nagels

"Early to bed, early to rise" zegt men hier. Voor Rick geldt dat zeker, want hij staat al om half zeven op. Ik vind voor mezelf tien over zeven vroeg genoeg. 

Beneden staat het nieuwe koffiezetapparaat te pruttelen. Dit keer zit er wel koffie in de kan. Duidelijk was er iets mis met het oude apparaat. Ik maak mijn ontbijt en Rick gaat naar boven om zich klaar te maken voor zijn werkdag.

Terwijl hij dat doet maak ik van de gelegenheid gebruik mijn cardio alvast te beginnen. Dan gaan we onze gewoonlijke koffies halen. Er wordt ons verzekerd dat er dit keer kaneelpoeder op mijn nitro brew zal zitten. Duidelijk is daar als team over gesproken. 

Daarna gaan we naar Greenheart voor een nieuwe fles groentensap. Kennelijk is de Detox populair, want er zijn nog maar drie flessen. Ik heb er maar een nodig, dus helemaal goed. 


Thuis doe ik nog wat meer cardio en fiets dan naar Sharons huis. Nu we ons op mijn bovenlichaam concentreren en de gewichten wat zwaarder maken merk ik dat ik me veel meer inspan. Het is echt een intensief half uur. 

Op weg naar huis fiets ik langs de tuinen, die op het moment de meeste bloeiende planten hebben. Het is altijd leuk even wat bloemen te fotograferen. Van sommigen weet ik de naam, maar anderen zijn me onbekend. 




Als ik thuiskom werk ik aan de reisverzekering voor onze reis in september. Wij hebben vrijwel nooit een aparte reisverzekering, maar voor deze grote reis vind ik het wel nodig. 

Om elf uur rijd ik naar Pro Nails 3 en kies een mooie kleur roze uit. Phuong maakt mijn nagels weer keurig. Later vanmiddag zal ik de stickertjes erop plakken. 

Rick heeft geen lunch in huis en ik haal hem op om naar Subway te gaan. We bestellen er beiden een salade. Die eten we op het deck op.

Er staat een frisse wind, ondanks dat het 26 graden is. Die is mij te koel om te gaan zwemmen. Ik ga wel naar het zwembad om er te lezen en Duolingo te doen. Maria is er ook en we hebben voor het eerst sinds onze Europa reis tijd om wat bij te praten. 

Tegen vieren loop ik terug naar huis. Daar zit Zorro op de uitkijk in Ricks kantoor. Hij is dol op Rick en houdt hem de meeste dagen gezelschap in ons kantoor. 

Mijn themafoto Oud & Nieuw wordt vandaag ons oude en ons nieuwe Rustic Love bord. We steunen die organisatie graag. Duidelijk blijven de harten niet eeuwig mooi. 

Rick en ik gaan naar Whole Foods om boodschappen te doen voor vanavond. We vinden alles van onze gading en meer. 

Dan is het tijd voor mijn korte nagel creativiteit. Vandaag plak ik roosjes op mijn nagels. Het is zo leuk weer een paar weken "nieuwe" nagels te hebben. 


Rick grilt ons avondeten, kip sate en garnalen. Daar hebben we Conimex sate saus bij, die we over bloemkoolrijst scheppen. Een frisse komkommersalade maakt het maal af. 

En nu ga ik bedenken wat ik vanavond wil kijken. Netflix, Peacock of NPO of misschien worden het wat shows, die ik heb opgenomen. 

4 reacties:

Reny zei

Vóór Corona dronken we iedere vrije dag (meestal weekend) koffie in bed. Sinds Corona doen we dat iedere ochtend. We drinken koffie, checken onze e-mails en social media en kijken naar het ochtendnieuws.
Rond 7 uur gaan we pas naar beneden om te ontbijten waarna we gaan douchen. Heerlijk begin van onze dag. Moet er wel bij vermelden dat we vrijwel iedere dag rond 6 / 6.30 uur wakker zijn.

Grappig dat het team van Starbucks over jouw kaneel heeft gesproken, hopelijk blijft het nu goed gaan.

Jouw nagels zijn weer erg leuk, mooie kleur roze.

Anja L. zei

Lekker dat je op de fiets naar Sharon kan.
Je nagels zien er vrolijk uit, leuke kleur heb he gekozen.
Het is hier mooi weer maar de wind blijft maar waaien, gelukkig kan ik in een hoekje van de tuin uit de wind zitten anders was het steeds te fris.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Ik zorg altijd voor een reisverzekering, grote of kleine reis. Na mijn val met de fiets in Italië en een verbrijzelde pols als gevolg was ik daar heel blij mee. Deze verzekering betaalde alle kosten die de zorgverzekering niet betaalde zoals eigen risico en alle fysio behandelingen (toch een jaar lang elke week).
Wanneer gaan jullie naar Jordanië en Israël (en Egypte?)?

Petra zei

@Reny - jullie zijn helemaal vroege vogels! Dank je voor het compliment over mijn nagels.

@Anja - vandaag ook veel wind hier, maar warm.

@Petra - wij zouden er ook vaker een af moeten sluiten. We gaan bijna de hele maand september.