Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 23, 2023

Over Fiona's tweede verjaardag

 Als ik Rick om vijf voor zeven op hoor staan dwing ik mezelf dat ook te doen. Nog steeds is het grijs en regenachtig, zo ongewoon voor dit gebied!


Voordat ik mijn ontbijt maak vraag ik Katja even te bellen. Zo kunnen Ricks en ik alvast Happy Birthday zingen voor Fiona. Fiona vindt dat prachtig en Katja zegt dat ze droevig is als we afscheid hebben genomen. 


Na mijn ontbijt doe ik wat cardio en een HIIT workout met een van mijn apps. Dan ga ik douchen en het laatste inpakken. 


Om kwart over negen zit alles in de auto en gaan we op pad. In de stromende regen rijden we naar Starbucks om daar onze koffies te halen. 


Waarschijnlijk door het weer is het verkeer vreselijk slecht. Het plenst dan ook bijna de hele tijd door Maryland. Het is een wonder dat er geen ongelukken gebeuren, want er zijn altijd weer idioten, die zich in volle vaart langs iedereen "weven".


Bij het Biden Center in Delaware, waar we altijd stoppen, is het eindelijk droog. Het is al twaalf uur en we kopen lunch bij Pret A Manger. Voor mij een Caesar salade en Rick heeft een stokbroodje met rosbief. 

Al snel daarna rijden we over de Delaware Memorial Bridge en dan New Jersey binnen. Volgens Waze zullen we rond tien voor twee aankomen. 


Dat worden nog vijf minuten later en dan rijden we bij Katja en Kevin voor. Fiona slaapt en we praten gezellig bij. Om een uur of drie wordt madammeke wakker en ik ga haar uit bed halen. Ze is kennelijk nog niet helemaal klaar om wakker te worden, want ze legt haar hoofdje op mijn schouder en doezelt nog wat verder. 

Na een kwartiertje is Fiona wakker genoeg om Grandpa te gaan zien. Hij is een grote favoriet. We laten Fiona haar cadeautjes uitpakken en die vallen allemaal goed in de smaak. Fiona speelt schattig met alles en Grandpa mag haar voorlezen. 
















Tegen half vijf gaan we naar de Beach Haus brouwerij. Het is inmiddels lekker genoeg om buiten te zitten en we nemen plaats op hun dakterras. We bestellen hummus met crudites en guacamole met chips. De jarige eet er nog het meest van en haar nieuwe jurk zit helemaal onder. 






Voor Fiona's verjaardagsmaal gaan we naar Marina Grille. Fiona is in een opperbest humeur en verhuist van schoot naar schoot. Ze kleurt op haar kindermenu en eet dan het merendeel van haar pizza op. Als toetje krijgt ze een brownie met ijs en slagroom van het restaurant. Fiona vindt het helemaal prachtig als iedereen in het restaurant Happy Birthday voor haar zingt. Het is haar favoriete liedje. 








Na het eten gaan Rick en ik naar ons appartement. Daar aangekomen zien we dat het moeilijk gaat worden te parkeren. Terwijl Rick de bagage naar binnen haalt loop ik rond om een parkeerplaats te vinden. Dan gaat er net iemand weg een paar plekken van ons appartement. 

Rick komt eraan, maar een andere auto is hem net voor. Ik sta op de parkeerplek en hij zegt dat ik weg moet gaan. Dat ben ik niet van plan, want ik heb deze plek gevonden en Rick staat achter hem. Er komen allerlei mensen langs en de meesten zijn het met mij eens. 

We houden beiden voet bij stuk en uiteindelijk komt de politie. Ik ben teleurgesteld als zij de man gelijk geven, want het gebeurt zo vaak dat mensen even op een parkeerplek gaan staan om hem te reserveren. Maar goed, hun beslissing is natuurlijk doorslaggevend en Rick en ik gaan op zoek naar een andere plek. 

Rick is helemaal trots op mij dat ik zo beleefd mijn zegje deed. Ik vond gewoon dat ik in mijn recht stond. We vinden uiteindelijk een plek een stuk verderop. Het is verder een leuk appartementje met zicht op zee. Ocean Grove is zo te zien een plaatsje met Victoriaanse huizen, dus we zullen morgenochtend wel een wandeling gaan maken. 

Nu ontspannen we ons even op de kamer en zullen dan al snel gaan slapen. Morgen komen Saskia en Riley en daar zien we ook naar uit. 


5 reacties:

Anja zei

Gefeliciteerd met jullie jarige kleindochter, 2 jaar alweer.
Fijn weekend, geniet ervan.

Anoniem zei

Wat een superleuke foto’s van Fiona. Wat een dametje is t al. En alweer 2 jaar, wat gaat t toch hard he.
Nog van harte gefeliciteerd met haar verjaardag.
Heel fijn weekend, veel plezier!
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Fiona heeft een topdag gehad en jullie waarschijnlijk ook. Wat wordt ze al groot!
Leuk dat Saskia en Riley ook komen. Veel plezier samen.

Anoniem zei

Gefeliteerd met jullie kleindochter. Wat een leuke foto's van Fiona, ze staat er stralend op met haar cadeautjes.
Nog een paar gezellige dagen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - Dank je wel! Dit is zo'n leuke leeftijd.

@Carla - Een dametje met een willetje is het, ha ha. Als grootouders vinden wij dat grappig, maar ik zie aan Katja en Kevin dat hun geduld soms wel op is. Maar het gebeurt alleen als Fioa moe is, verder is het een vrolijk en makkelijk kindje.

@Petra - Dank je wel!

@Wil - Dank je wel!