Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 13, 2023

Over bankjes en happy hour

Rick moet vanochtend vroeg naar zijn kantoor in Reston. Hij staat om half zeven op en ik blijf nog een half uurtje liggen. Terwijl ik mijn ontbijt aan het klaarmaken ben neemt Rick afscheid en vertrekt. 

Na mijn ontbijt ga ik meteen aan de sport. Ik trap zo hard ik kan op de mini elliptische machine en Scoop. Dan zoek ik een pittige gewichtenroutine voor benen en billen uit op mijn app. Als die klaar is voel ik dat ik goed bezig ben geweest. Nog een kwartiertje stretchen en ik ben klaar. 

Het is pas kwart over negen! Heerlijk om zo vroeg al aan de rest van de dag te kunnen beginnen. Aangezien ik vanochtend nog geen Starbucks opheb bestel ik een nitro brew van de drive thru in Vienna. Grappig is dat Angie mij eigenlijk dagelijks ziet, maar volgens mij herkent ze me niet in een andere auto en aan het stuur. 

Nu ik hier toch ben ga ik ook gelijk een nieuwe fles groentensap van Greenheart halen. Er staan allemaal mooie bloemen in de tuinen in Vienna en ik maak daar natuurlijk een aantal foto's van. 





Op mijn lijstje van bankjes zie ik een aantal die vlakbij elkaar zouden moeten staan. Ik besluit er een wandeling van te maken. Ik parkeer de auto bij de dichtstbijzijnde en ga op zoek. Die eerste vind ik (nog) niet. 

De tweede zie ik ook nergens staan. Ik snap er niets van, want het adres klopt. Het is een tandartsenpraktijk en door het raam zie ik dat het bankje binnen staat. 

Bankje nummer drie staat opeens voor me. Ik loop er bijna tegenaan. Helaas vind ik het vierde bankje ook niet. Misschien staat dat ook binnen, maar ik zie het bedrijf waar het zou moeten staan zelfs niet. 

Onderweg zie ik allerlei bedrijven en schooltjes waar ik nooit van heb gehoord. Zoals de Iraanse school en er zijn een aantal vrijwillige organisaties. Zo kom ik nog eens ergens waar ik nooit geweest ben. Twee bankjes vind ik geen goede oogst dus ik ga serieus op zoek naar bankje nummer een op mijn lijst. 

Geen wonder dat ik dat niet vond, want het blijkt bij een chiropractor op de vijfde verdieping te staan. Eigenlijk zijn ze voor de lunch gesloten, maar ik mag een foto van het bankje maken. Het resulteert in een leuk gesprek met de receptioniste. Zij hadden mot met de eigenaren van het gebouw vandaar dat het bankje binnen staat. 

Nu ben ik ook eens in dit gebouw geweest. 

Rustic Love hartjes in regenboogvolgorde

Eerder fotografeerde ik al een antieke brievenbus en bij het postkantoor maak ik een foto van een moderne. Dat wordt mijn Oud en Nieuw themafoto. 

Thuis doe ik mijn Duolingo lessen en knip Orions nagels. Dat gaat niet zo goed en ik knip nog net niet in het kwik. Orions lange nagels zijn funest voor onze houten vloeren maar het lukt me niet ze goed kort te knippen. 

Dan is het alweer lunchtijd. Ik haal een groentewrap van Sweet Leaf en eet die in gezelschap van Orion op het deck op. Het is heerlijk weer, maar net te koel om te gaan zwemmen. 

Anders dan Maria ben ik echt een warm weer zwemsters. Het water mag koel zijn, maar er moet geen koele wind staan. Ook hoor ik flarden van muziek uit het zwembad komen. Ik heb een hinderlijke hoofdpijn en geen zin om naar muziek, die niet mijn keuze is, te luisteren. 

Het wordt een rustig middagje in mijn schone hangmatstoel. Ik begin aan een nieuw boek en met nog wat taallessen en wat spelletjes is het al gauw vier uur. 

Tijd om me te gaan verkleden voor het maandelijkse vriendinnen happy hour. Maria komt me ophalen en we rijden naar Bazin's. Ik ken de eigenaren van dit restaurant en zou er vaker willen eten, maar Rick is niet weg van hun menu.

Daarom zag ik mijn kans schoon om het happy hour hier te houden vanavond. Er was veel animo voor en we zijn met zijn elven. De eigenaresse Julie komt even kletsen en we krijgen een gratis voorafje uit de keuken, een heel lekkere ravioli met kreeft. 


Het wordt natuurlijk weer heel gezellig al is het met elf mensen wat moeilijker om met iedereen te praten. De bediening is super attent en ze geven ons zelfs allemaal onze eigen rekeningen. Voor elf mensen vind ik dat super service!
De gebakken oesters van Lois

Gebakken bloemkool om te delen

Mijn krab loempia

Voor we vertrekken maakt de serveerster nog een foto, al staat alleen Carolyns arm erop. Misschien had ze niet zo'n zin in een foto. Dan nemen we afscheid tot volgende maand. Ik prik meteen een datum en een restaurant voor midden juli. 

Zoals Maria ook zei, het fijne van dit happy hour is dat ik enkel een datum en een restaurant hoef te organiseren. Niemand hoeft een boek te lezen, een spel te spelen of iets mee te brengen. Het is allemaal fijn ontspannen. 

Als Maria me thuis afzet is Rick pickle ball aan het spelen met de kinderen van de buren. Rick vindt dat super, hij geniet ervan de leuke buurman te zijn. Zesjarige Anissa speelt trouwens best goed voor haar leeftijd. 


6 reacties:

Anja L. zei

Wat leuk dat jullie met zo veel waren bij het happy hour. Maar het is inderdaad lastig om met iedereen te praten.
Heerlijk zo in je hangmat met een lekker boek.
Ik denk dat in donderdag weer naar de dierentuin ga en dan een lekker bankje op zoek in de schaduw en dan lekker ga lezen.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Grappig dat je door de bankjes op plekken komt die je nog niet kende.

Gezellig zo'n drukbezochte happy hour. Het eten zag er erg goed uit.

Leuk dat Rick met de buurkinderen een spel aan het doen was. Hij is een echte kindervriend volgens mij.

Marion2 zei

Zo'n leuk initiatief van de bankjes. Vooral die met de vissen vind ik mooi.

Ik kan me helemaal voorstellen dat je niet ging zwemmen. Koud water, vooruit,
maar als het zo fris als je eruit komt, is echt niet fijn.

Wat sympathiek van Rick dat hij een spelletje deed met de kinderen. Wat een energie
heeft hij toch.

Anoniem zei

Wat gezellig, die maandelijkse happy hour. De hapjes zien er heerlijk uit!
Je hebt inmiddels al aardig wat bankjes kunnen fotograferen. Ik vind het een bijzonder leuk initiatief
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Zo leuk, die dierentuin zo vlakbij! Ik herinner me nog dat ik heel vroeger mocht helpen met de baby aapjes.

@Petra - Ja, Rick is dol op kinderen.

@Marion - Het is jammer dat het telkens net te koel is om te zwemmen. Maar hopelijk wordt het de komende weken warmer. Het is wel heerlijk weer verder.

@Carla - Het is leuk om ze te vinden, maar sommigen zijn niet meteen zichtbaar.

oyodentalnl zei


Een micromotor tandarts is een handstuk dat wordt gebruikt door tandartsen en andere tandheelkundige professionals om verschillende tandheelkundige behandelingen uit te voeren, zoals het boren van tanden en het plaatsen van vullingen.