Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 20, 2023

Over een rustdagje

Rick staat om zeven uur op en ik vind dat heel knap, want we gingen gisteravond best laat naar bed. Ik sta met heel veel moeite op als Alexa "Under the Sea" begint te spelen. Het is wel een vrolijk liedje om mee wakker te worden. 

Beneden tref ik Rick aan zijn ontbijt. Ik heb geen ontbijt in huis en drink een door Rick gezette kop koffie. Als Rick klaar is gaan we naar de Pan Am Center Starbucks. Ik eet de dubbel gebakken egg white egg bites weer eens. 

Rick heeft een doktersafspraak voor een injectie in zijn elleboog. Die moet hopelijk de tennis elleboog beter maken. Daarna gaat hij de rest van de dag in Reston werken. 

Het is warm genoeg om buiten te ontbijten en een groot deel van mijn cardio daar te doen. Daarna doe ik eerst een kwartier bovenlichaam gewichten training van mijn app en daarna nog eens een kwartier onderlichaam gewichten. Vervolgens nog een kwartiertje strekken en ik ben klaar voor de dag. 
Tijd voor mijn Duolingo lessen en dan naar boven. Ik pak wat uit, maar laat veel in mijn tas zitten. Dat kan ik dit komende weekend weer dragen. Dan was ik mijn haar en als ik klaar ben is het half twaalf. 

Mijn lunch met Judith is om half een en ik denk nog genoeg tijd te hebben om naar H Mart te gaan en dan mijn salade van Subway op te halen. Alleen heb ik weer eens niet op het verkeer in dit gebied gerekend. 

Er zijn overal wegwerkzaamheden en ik heb nogal wat oponthoud op weg naar de supermarkt. Gelukkig is het er niet druk en kan ik mijn paddenstoelen meteen afrekenen. Er is al een half uur voorbij en ook de rit naar Subway is langzaam. Ik zend Judith een berichtje dat ik iets verlaat zal zijn. 


Uiteindelijk valt dat wel mee, om vijf over half een ben ik gereed. De lunch is altijd weer gezellig. Het is dan ook iedere keer opeens bij tweeen. Dan moet Judith terug aan het werk en ik ga mijn boodschappenlijstje verder afwerken. 
Mijn Oud & Nieuw foto vandaag

Als eerste rijd ik naar Greenheart. Voor ik mijn sap ga halen maak ik wat bloemenfoto's en ga op een bankje aan het W&OD pad zitten. Ik merk dat ik flink moe ben. 




Nadat ik mijn fles groentensap heb gekocht ga ik naar Whole Foods. Daar kies ik ingredienten voor het avondeten en wat andere benodigdheden. Pas als ik weer thuis ben realiseer ik me dat ik de spinazie voor mijn ontbijt vergeten ben te kopen. Nou ja, daar vind ik wel iets op. 

De rest van de middag ga ik in mijn hangmatstoel liggen lezen. Dan begint het te druppen en dat jaagt me naar binnen. Het gaat de hele week nogal wat regenen. We hebben het hard nodig, maar ik vind het jammer om de zwembaddagen te missen. 

Als Rick thuiskomt maken we een van de pakjes haring soldaat. Wat is dat toch lekker! Het is jammer dat het hier zo moeilijk te krijgen is. Vooral in de zomer kun je het niet laten verschepen. 


Ons avondeten bestaat uit chipotle honing zalm door Whole Foods bereid. Daarbij hebben we een salade van kerstomaatjes, olijven en gemarineerde champignons en broccoli "tots". Het is weer zeer smakelijk. 

Nu ga ik met mijn brein op nul kookshows kijken. Vanavond wil ik op tijd naar bed, want morgen een rondleiding. Allemaal alsjeblieft duimen dat het droog blijft!

5 reacties:

Anja L. zei

Ik zal duimen voor droog weer vandaag.
Gisterenmiddag had het KNMI code oranje afgegeven voor de verwachte onweersbuien en regen maar wij hebben alleen wat regen gehad, lekker voor de tuin.
Die zalm klinkt erg lekker, ik wou dat ik hier zoiets kon kopen.
Succes vandaag met de rondleiding.

Marion2 zei

Ik kan me zo goed voorstellen dat je even een rustdagje hebt ingelast na alle drukte
en het verre rijden. Dat heb je dan gewoon nodig.

Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit eens zou zeggen, maar ik hoop dat het hier ook
gaat regenen, LOL. Ik ben helemaal blij met het mooie weer, maar het is een ramp
voor de tuin.

Anoniem zei

Fijn even een dagje rustig aan, dat heb je wel nodig ook na zo’n lange autorit.
Succes met de rondleiding! Ik hoop voor je dat het droog blijft.
Sinds lange tijd heeft het hier gisteravond wat geregend, maar veel stelde t helaas niet voor, het is zo hard nodig namelijk.
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Fijn om even een rustig dagje te hebben tussen alle drukte in.

Hopelijk is/was het droog bij je rondleiding

Petra zei

@Anja - Helaas het duimen heeft niet geholpen. Het was een van de natste rondleidingen, die ik gehad heb.

@Marion - Wij zijn er ook blij mee, ik had het alleen liever op een andere dag gehad.

@Carla - Het is (was) hier ook kurkdroog en dan wordt er gevreesd voor bosbranden. De regen is dus wel heel welkom.

@Petra - Laten we het zo zeggen: het is weer bewezen dat een mens niet smelt.