Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 15, 2023

Over de rit naar Muskegon

Om de een of andere reden gaat mijn telefoonwekker de afgelopen paar dagen om zes uur af. Zo ook vanochtend en ik heb geen idee welke app dat doet. Een kwartier later gaat Ricks wekker met hetzelfde deuntje. 

Eindelijk weet ik waar het vandaan komt. Ik gebruik die app nooit, dus waarom die opeens ging wekken zal altijd een raadsel blijven. Ik zet hem snel uit. 

We staan op en ik kleed me aan. Rick wandelt intussen met Orion. Dan gaat hij zich aankleden. 

Mijn taak is de koelbox te vullen. We nemen wat snacks en drankjes mee voor onderweg. Ook wil ik mijn geliefde groentesap niet missen. 

Wonder boven wonder zitten we op onze streeftijd van zeven uur in de auto. We rijden als eerste naar Starbucks. Nadat we onze ontbijten en koffies in ontvangst genomen hebben beginnen we serieus aan de lange autorit. 

Waze geeft tien uur aan als rijtijd, maar dat wordt altijd langer vanwege een aantal keer stoppen. We schatten dat we tegen zevenen in Muskegon zullen zijn. 

Na het gewoonlijke heel slechte verkeer op de ring van Washington schieten we goed op. Om kwart voor negen bereiken we onze eerste mijlpaal. 

Breezewood in Pennsylvania is waar je vrijwel iedere keten vindt. Er is weinig verkeer en dat is weleens anders. 


Even later rijden we de Pennsylvania turnpike op. Bij het eerste service plaza, North Midway, maken we onze eerste pit stop. 






Niet veel later rijden we door de tunnel dwars door de Allegheny berg. De weg door Pennsylvania is mooi, maar ook wat saai met enkel beboste heuvels aan weerszijden. 

We hebben online gezien dat de laatste service plaza in Pennsylvania, New Stanton, de beste stop is om wat te eten te halen. 

Het is pas kwart voor elf als we er arriveren, maar we hebben allebei al trek. Er is een Burger King en we bestellen aan hun kiosk. 

Die is allerminst duidelijk en we doen het allebei fout. Ik krijg geen tomaat en sla, maar wel ui en BBQ saus op mijn burger zonder broodje. 

Voor Rick is het erger. Hij bestelt per ongeluk twee combo's, die beiden met een grote zak friet en een grote beker voor drankjes worden geserveerd. 

Rick baalt ervan, want ten eerste kostte het veel meer daardoor en ten tweede vindt hij het niet fijn voedsel weg te gooien. De medewerkers staan er echter op dat Rick al die patatten meeneemt. 

We proberen een paar frietjes, maar vinden ze niet lekker, te melig. Ik denk dat ik later vanmiddag nog iets ga bestellen, want mijn hamburger zonder broodje stelt weinig voor. 

Net na de grens met Ohio neem ik het stuur van Rick over. De Ohio turnpike is zo mogelijk nog saaier dan die van Pennsylvania. Het helpt enorm dat ik naar een aantal podcasts kan luisteren. Ik vind die van Gastropod heel interessant. 

Vandaag luister ik er een over plantaardig "vlees" en of het echt beter voor het milieu is. De tweede gaat over de giftige algen veroorzaakt door boerenbedrijven en de laatste over de textuur van voedsel. 

Het is allemaal zo interessant dat de drie uur naar Toledo zo voorbij zijn. We maken een pit stop bij de laatste rustplaats aan de turnpike. 

Daar gaan we naar de wc, kopen wat drankjes en tanken we. Nu kunnen we hopelijk zonder verder stoppen doorrijden naar Muskegon. Net voor drieën rijden we Michigan binnen. Nog iets meer dan drie uur te gaan volgens Waze. 

Dat wordt steeds meer, want op de I-96 komen we telkens in de file te staan. Dat is waarschijnlijk vanwege het spitsuur bij Grand Rapids. 

Uiteindelijk kost het ons 21 minuten, niet fijn als je gewoon helemaal klaar bent met het rijden. Na elf uur en een kwartier en 1125 kilometer zijn we eindelijk bij ons hotel. Toch is het nog eerder dan onze schatting van zeven uur. Het is tien voor half zeven. 

We brengen de bagage naar de kamer en nemen dan plaats aan de hotel bar. We weten uit ervaring dat het eten hier goed is. We delen een kaasplankje en dan heb ik een salade Nicoise met gegrilde tonijn. Rick heeft een rundvlees gerecht. Het gaat er allemaal goed in, want de lunch was acht uur geleden. 

Rick heeft na het eten nog puf om naar een rum bar te gaan. Ik heb het wel gezien voor vandaag. Zo'n lange rit gaat me niet in de koude kleren zitten. Ik ga op bed naar een show liggen kijken. Morgen zien we allerlei familieleden. 

12 reacties:

Reny zei

Fijn dat de reis toch voorspoedig is verlopen.
Heel veel plezier met de familie !

Sophie zei

Jeetje wat een lange rit. Goed gedaan samen.

Anja L. zei

Wat een voorspoedige rit.
Is Orion nu in het pension of passen de buren nu op hem?
Fijne vrijdag.

Anja zei

Dat was een flinke rit.
Fijne tijd samen met de familie!

Petr@ zei

Altijd fijn als zo'n lange autorit er weer op zit. En mooi binnen de geplande tijd.
Veel plezier!

Anoniem zei

Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen in Michigan. Wat een lange rit, jullie zullen vast goed slapen in het hotel.
Heel veel plezier met de familie!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Dank je wel!

Petra zei

@Sophie - het is een stuk makkelijker zonder kinderen.

Petra zei

@Anja - de buren dit keer.

Petra zei

@Anja - Dank je!

Petra zei

@Petra - Dank je wel!

Petra zei

@Carla - inderdaad heerlijk geslapen