Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 29, 2023

Over een rokerige dag en zwemmen

Rick staat zoals altijd om vijf voor zeven op en ik ben eigenlijk ook helemaal wakker. Het nieuws gaat voornamelijk over de luchtkwaliteit, maar ik vind het niet zo erg als een paar weken geleden. Ik eet mijn ontbijt dan ook buiten op het deck. 


Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik alvast wat cardio en heb 4500 stappen bijeen als we naar Starbucks gaan. We gaan naar het Pan Am Center cafe, want Rick gaat vandaag naar kantoor in Rosslyn. Met mijn koffie zet Rick me thuis af.

Daar doe ik de rest van mijn cardio en drink dan op mijn gemak mijn nitro brew op. Tegen half tien maak ik me klaar om naar Sharon te gaan. Sharon daagt me uit met flink zware gewichten voor mijn bovenlichaam spieren. Het lukt me met wat inspanning en dat geeft dan weer een goed gevoel.

Het halve uur is zoals gewoonlijk zo voorbij. Na mijn minuut planken nemen we afscheid tot donderdag, want maandag zullen Katja, Kevin en Fiona hier hopelijk zijn. Op weg naar huis maak ik foto's van de bloementuin. Ik zie een vuurvliegje (zie foto), maar geen monarch rupsen. 




Om elf uur heb ik een afspraak met Phuong bij Pro Nails 3. Dit keer laat ik mijn nagels rood, wit en blauw verven. Het is dinsdag Onafhankelijkheidsdag en de kleuren van de Amerikaanse vlag zijn dezelfde als de Nederlandse. 

Als ik klaar ben rijd ik naar The Boro. Ik heb enorme zin in een poke bowl. Bij Poki DC bestel ik die met zalm en garnalen en heel veel groente. Op de radio hoor ik dat Washington de slechtste luchtkwaliteit van alle grote steden in de wereld heeft. 

Toch laat ik me er niet van weerhouden te gaan zwemmen. Misschien omdat het een aantal weken geleden heel erg was, maar het lijkt vandaag echt wel mee te vallen. Ik trek twintig baantjes, rust een half uurtje en doe dan nog eens twintig baantjes. Weer een kilometer, mijn totaal is nu 5,5 kilometer. Not niet veel, maar hopelijk gaat het vanaf nu bijna dagelijks lukken. 

Je kunt wel zien hoe heiig het is, de lucht is wolkenloos

Om een uur of vier loop ik naar huis. Ik haal mijn patriotische nagelstickers tevoorschijn en versier mijn nagels ermee. Een aantal van de stickers is overdreven, maar ik vind degene, die ik heb gekozen wel leuk. 


Het is donderdag en dus happy hour met Christine en Chuck. Rick en ik hebben crackers met de verschillende kazen, die we uit Michigan meebrachten, als snack. Zoals bijna iedere week wordt het eerder een happy drie kwartier. Het is iedere keer weer zo gezellig!

Chucks laatste vraag is altijd wat we gaan eten. Voor mij wordt dat Vietnamees van Viet Aroma en Rick haalt Grieks van Plaka Grill. Het smaakt allemaal weer zeer goed. Buiten zie ik de vuurvliegjes dansen, altijd een van mijn favoriete dingen van het begin van de zomer. 

4 reacties:

Marion2 zei

Het is echt bizar en verontrustend met de bosbranden. Het zou hier ook helemaal komen,
maar ik merk er vooralsnog niets van.

Wat een toepasselijk gelakte nagels heb je gekozen. Het ziet er mooi uit. Ik ben niet
zo avontuurlijk als jij wat dat betreft. Een tijdje terug had ik voor de afwisseling
een groene kleur gekozen, maar op een of andere manier stoorde het me enorm. De volgende dag al heb ik het eraf laten halen, LOL.

Anoniem zei

Wat leuk je nagels zo! Goed dat je toch bent gaan zwemmen,ondanks de rokerige lucht.
Tot nu toe merken we er hier niets van, maar t is ook bewolkt.
Fijne vrijdag
Carla

Anja zei

Fijn dat je toch kon zwemmen ondanks de rook.
Jij schrijft: Buiten zie ik de vuurvliegjes dansen, altijd een van mijn favoriete dingen van het begin van de zomer.
Wij zijn net thuis van 7,5 week Zuid-Frankrijk, ik heb steeds het gevoel dat de zomer bijna voorbij is. Maar inderdaad is
de zomer is pas net begonnen. Fijne dagen met Katja, Kevin en Fiona!

Petra zei

@Marion - Oh wat grappig, ik vind het juist saai om altijd de geijkte kleuren te hebben op mijn nagels.

@Carla - Gelukkig is het vandaag weer een stuk beter.

@Anja - Dank je, dat gaat zeker lukken!