Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 09, 2023

Over een volle vrijdag

Vroeger keek ik nooit wat de luchtkwaliteit was, maar vandaag voor de derde dag achtereen wel. Tot mijn grote vreugde is het geel, nog steeds niet groen, maar we kunnen weer gewoon ademhalen. Ik kom bijna jubelend beneden om Rick dat te vertellen. Hij heeft het natuurlijk al op het nieuws gezien.

Terwijl ik mijn ontbijt eet neemt Rick zijn douche. Dan gaan we naar Vienna waar we eerst koffies halen en dan naar Greenheart rijden. Daar koop ik een fles Detox, nog steeds niet onder de indruk van de naam, maar lekker is die wel. 


Thuis neemt Rick afscheid en vertrekt naar kantoor. Ik begin aan mijn sportroutine. Die bestaat uit drie kwartier elliptische machine en Scoop. Daarna doe ik een benen en billen gewichtensessie tot ik niet meer kan. Als laatste doe ik stretchoefeningen via mijn stretch app. Ik vind dat ik goed bezig ben geweest.

Het is lekker op het deck en daar doe ik mijn Duolingo lessen. Daarna bedenk ik me waar ik wil gaan lunchen. Ik bekijk een aantal menu's en zie tot mijn genoegen dat True Food hun crudites weer heeft. Die heb ik al een aantal jaren niet gegeten en ik besluit het daar aan de bar te bestellen. Het is allemaal zo vers en knapperig en de sausjes heerlijk. 

Als ik naar buiten loop hoor ik mijn naam en het is Sara, die met een paar vriendinnen op het terras van True Food luncht. Het restaurant heeft heel lekkere (en gezonde) gerechten op het menu, maar ik krijg Rick er met geen tien paarden heen. Hij is toch meer een vlees en aardappelen persoon, hoewel hij met de jaren steeds avontuurlijker wordt qua eten. 

De One Neighborhood Foundation houdt een voedsel inzamelingsactie en ik ga naar de Target supermarkt om mijn bijdrage te halen. Daarna rijd ik naar Simply Social waar een van de dozen staat. Met mijn bijdrage erbij is de doos vol.


Nu ik hier toch ben bestel ik een lekkere perzik ijsthee. Op een gerieflijke stoel lees ik en drink mijn thee. Opeens hoor ik Nederlands. Het is een moeder met haar dochtertje. Ik kan het niet laten iets tegen hen te zeggen, maar ze gaan daarna zo ver mogelijk van me af zitten. Het wordt niet altijd gewaardeerd. 

Met mijn kaart van waar de bankjes zijn zie ik dat er een in dit winkelcentrum is. Dan rijd ik Vienna in om er nog een paar te zoeken. Daarvan vind ik er drie, maar eentje bij de Vienna Auto Body zie ik niet en ze zijn er zo druk met auto's  dat ik er niet naar ga zoeken. 


Mijn absolute favoriet!


Rick sms-t dat hij op weg naar huis is, dus ik maak ook aanstalten huiswaarts te gaan. Maar eerst wil ik foto's van een oude en een nieuwe kerk maken voor mijn maandthemafoto Oud & Nieuw. Het witte kerkje is 19e eeuws, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heel grote kerk er vlak achter. De nieuwe kerk vind ik mooi qua architectuur. 

Als Rick thuiskomt stelt hij voor naar Genki Izakaya te gaan. Daar zeg ik nooit nee tegen. Zaak is wel om hier te zijn bij de opening, anders is de bar vol. Jenny is er weer en vertelt dat zij nog twee weken hier zal werken. Zij en anderen gaan in augustus een restaurant openen met cuisines uit oost Azie. Daar zien wij heel erg naar uit!

Genki heeft ontzettend goed eten. We beginnen met wat yakitori spiesjes. Dan heb ik de ankimo, zeeduivel lever, en een potje met ei"vla" met krab en zalmeitjes. Het is allemaal super lekker! Ik sluit af met de gyoza. Die zijn voortreffelijk, zo heb ik ze nog nergens gegeten. 

Rick is ook zeer tevreden met zijn yakitori. Dan heeft hij een bao broodje met varkensvlees en als laatste een enorme sushi rol met o.a. paling. 

Als we bijna klaar zijn komt een stel kennis maken. Pallavi is ook lid van de Vienna VA Foodies Facebook groep en zij zijn hier bij Genki op mijn aanraden in de groep. Zo leuk! Dat maakt zo'n Facebook groep helemaal levendig. 

Bij thuiskomst zien we buurman Chuck en hij werkt voor het ministerie van justitie als advocaat. Het nieuws gaat op het moment alleen maar over Trump, die voor het gerecht moet verschijnen, verdacht van het delen van zeer geclassificeerde documenten. 

Voor ons lijkt het of Trump al zo vaak veroordeeld is en met alles wegkomt. Volgens Chuck gaat dat hier niet het geval zijn. Er is teveel bewijs. Hopen maar dat Trump eindelijk zijn verdiende loon krijgt. Het is toch te gek hoe hij dit land in gevaar heeft gebracht met zijn acties! 

En toch zijn er nog heel wat die hem verdedigen. Dat is wat me beangstigt. Het is een cult en de leider kan van alles doen zonder zijn volgers te verliezen. Hopen maar dat de wet overwint. 

En zo is het alweer vrijdagavond! Allemaal een heel fijn weekend gewenst! 

6 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat de luchtkwaliteit weer bijna normaal is.

Ik vind die bankjes zo leuk. Ze zijn ook echt mooi beschilderd.

Hopelijk ontloopt Trump zijn straf niet. Enge vent.

Reny zei

Ik denk dat ik liever met Rick zou gaan eten dan met jou, niet dat ik zo'n grote vleeseter ben maar jouw gerechten zijn me iets te uitdagend/avontuurlijk, ha ha ha.

Die bankjes zijn geweldig, ik zou er best één in onze tuin willen.

Maak er een mooi weekend van!

Anoniem zei

Die bankjes zijn erg leuk.
Met het met Reny eens. Ik houd heel erg van de Aziatische keuken maar dat avontuurlijke hoeft niet voor mij.
Hoop ook dat Trump dit keer niet weg komt met al zijn smoezen en zijn straf niet zal ontgaan.
Ons staat een tropisch weekend voor deur.Ook langs de kust kan het 30 gr.worden.
Het zal weer extreem druk worden op het strand.
Fijn weekend.Wil

Anja L. zei

Haha, ik sluit me aan bij de vorige commentaren, ik ben ook niet zo avontuurlijk met eten 😂😂.
Ik ben benieuwd naar de bankjes die je nog niet gevonden hebt, ze zijn zo leuk om te zien.
Ik ben benieuwd of Trump nu wel bestraft gaat worden.
Heel fijn weekend,

Anoniem zei

Wat fijn dat de luchtkwaliteit zo vooruit is gegaan, nu kun je tenminste weer lekker naar buiten!
Zo leuk die bankjes, en die met die draak is echt wel heel bijzonder.
Hier is het nu ook 31 graden.
Fijn weekend
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Heel enge vent! IK vind hem vergelijkbaar met Hitler als hij de kans zou krijgen.

@Reny - Ha ha, True Food is niet zo avontuurlijk, hoor, maar Rick vindt het te gezond.

@Wil - Ik denk dat je bij True Food genoeg zou vinden dat je lekker vindt.

@Anja - Ik mag hopen dat overduidelijk spioneren hem de das omdoet.

@Carla - Lekker, de zomer is echt mijn favoriete seizoen.