Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 06, 2023

Over rook en een receptie

Rick is op het moment van de heel vroege. Tenzij ik echt helemaal uitgeslapen ben vind ik half zeven te vroeg om op te staan. Ik doezel nog een half uurtje door en ga dan ook naar beneden. 

Terwijl ik mijn ontbijt eet maakt Rick zich klaar. Hij is wat zenuwachtig want hij moet een onderwerp presenteren waar hij geen expert in is. We gaan dus naar het Pan Am Center Starbucks cafe. Stiekem vind ik hun nitro brews altijd lekkerder dan die van Vienna. 

Zij plakken altijd een sticker op onze bekers. Dit keer is het de regenboog (en meer) vlag, want juni is Pride Month in de VS. Starbucks, weten wij uit ervaring met Frankie, die transgender is, is heel divers en heeft een goed inclusie beleid. Ik word naar van de commentaren, die ik lees als een bedrijf laat merken dat het diversiteit belangrijk vindt. Ik word vrolijk van die vlag. 


De zon schijnt, maar heel wazig door de branden in Nova Scotia. Morgen schijnt het nog erger te worden. Onvoorstelbaar hoe groot het gebied is dat last heeft van die rook. Ik merk het ook in mijn ogen, keel en neus, want ik ben lichtelijk allergisch voor rook.

Daarom doe ik mijn cardio binnen. Ik trap bij elkaar drie kwartier op de mini elliptische machine en de Scoop. Dan doe ik een zeer intensieve onderlichaam krachttraining met een van mijn apps en eindig met een routine van de stretch app. 

Zelfs Rick merkt op dat mijn workout er moeilijk uitziet. Echt moeilijk is het niet, maar wel zeer inspannend. Ik vind het wel leuk om te doen al neemt het meer tijd in beslag dan alleen cardio. Ik denk maar dat ik veel meer tijd kwijt zou zijn als ik naar een sportschool zou moeten gaan. 
Wazige zonneschijn

Ik houd van onze geraniums


Als ik klaar ben met sporten is het tijd voor mijn Duolingo lessen. Ik ga door met Arabisch en Deens. Ik vind Deens aan de ene kant zo makkelijk. "Betaler" betekent "betalen", bijvoorbeeld. Maar de uitspraak is zo anders. Datzelfde had ik met Portugees. Ik kon alles prima lezen, maar de uitspraak...

Nadat ik mijn haar gewassen heb is het alweer lunchtijd. Ik maak een blikje sardientjes open en doe die op bloemkoolbrood. Daarbij heb ik de overgebleven mini kerstomaatjes van vorige week. Rick zegt dat dit zijn nachtmerrie lunch is, maar ik vind het heerlijk. 

Om twaalf uur video belt Judith via Facebook Messenger. Zij heeft vandaag tijd tussen twaalf en een en dat is ook prima voor mij. Het uur vliegt natuurlijk voorbij en voor we het weten nemen we afscheid tot volgende week. Als alles goed gaat zullen we elkaar in augustus in persoon treffen in Washington. 

Ondanks dat het een heerlijke temperatuur is staat er een koele bries. Ik voel me bovendien best moe van de inspanning vanochtend en vanavond moeten we ook nog ergens heen. Ik besluit mijn voornemen om te gaan zwemmen te laten varen (leuke woordspeling, zie ik net). 

In plaats daarvan maak ik een wandeling in de buurt. Die rook is zo raar, niets is helder. Ik vind het best eng dat er zo vroeg in het seizoen al zulke erge bosbranden zijn. Vooral in de delen van Canada waar je dat niet zou verwachten. 

Onderweg kom ik een aantal bloemen tegen en die fotografeer ik natuurlijk. Van sommigen ken ik de naam niet, maar ze zijn fotogeniek. Ik houd van al die kleuren en nu hebben we eindelijk ook meer daarvan in onze tuin. 




De rest van de middag breng ik in de hangmat door. Orion ligt schattig naast me te slapen en het is heel ontspannend. Mijn boek is leuk en af en toe sluit ik mijn ogen. Ook geniet ik van het leven in onze bomen. 

Een vogel jaagt een kraai, die kennelijk te dicht bij zijn of haar nest kwam, luidruchtig weg. Er speelt zich een heel ecosysteem af in onze bomen. Heel wat verschillende vogelsoorten, eekhoorns en vast ook heel wat insecten. Ik kan niet wachten tot de vuurvliegjes er weer zijn. 

Rond kwart over vier meldt Rick dat we ons klaar moeten maken voor de receptie om het openen van het nieuwe kantoor van UBS te vieren. Geoff is al 25 jaar onze financieel adviseur (en inmiddels ook vriend) en hij nodigde ons uit. 

Nadat Geoff ons het zeer moderne nieuwe kantoor heeft laten zien gaan we naar beneden waar de receptie plaatsvindt. Het is een heel mooie ruimte waar vroeger een restaurant was. We maken met de belangrijke UBS mensen kennis en het is heel gezellig. 

De hapjes zijn ook erg lekker. Een heel kleine mini kaasburger, een groentehapje, een wonton met wat tonijn erop en mijn favoriet is de mini "taco" met kreeftsalade erin. Hoe ze zoveel smaak in zo'n klein hapje krijgen!



Na anderhalf uur nemen we afscheid en gaan naar Founding Farmers onder het gebouw en nemen daar plaats aan de bar. We bestellen wat voorafjes: gevulde eieren, gepekelde groentes en spekspiesjes. Rick heeft meer trek dan ik en neemt er nog een hot dog met chili bij. 

Mijn energie is inmiddels meer dan op. Ik zou zo op die barstoel in slaap kunnen vallen! Ik ben dan ook blij als we de rekening krijgen en kunnen betalen. De bediening hier laat  vanavond te wensen over. 

Thuis heeft Rick nog energie om alle meubels van het deck naar beneden te dragen. Morgen wordt de achterkant van ons huis schoon gespoten. Ik had Rick morgenochtend graag geholpen, maar hij moest het per se vanavond doen. 

Tijd om even een show te kijken, maar ik denk dat ik het niet lang ga uithouden vanavond. Below Deck here I come. 

4 reacties:

Anja L. zei

Nu ik nog niet werk sta ik pas rond 8 uur op, dat vind ik vroeg genoeg. Lekker met de krant ontbijten en om half tien begin ik aan de dag.
Leuk dat jullie werden uitgenodigd voor de opening van het nieuwe kantoor.
Vervelend als de bediening in een bar of restaurant niet goed is, ook al is het eten goed je gaat toch met een vervelend gevol weg.
Als Fred ‘s avonds persé nog dingen wil doen die de volgende ochtend ook kunnen laat ik hem lekker gaan.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Vreselijk hoe mensen kunnen reageren onder berichten op social media. De wereld zou een stuk mooier zijn als iedereen elkaar gewoon zou accepteren.

Hopelijk trekt de rook snel weg. Bizar dat dat zover komt.

Marion2 zei

Ik zag op het Journaal de beelden van de rook/smog van de bosbranden in New York. Iemand zei dat het naar verbrand papier ruikt. Bizar, dat het op zo'n afstand nog zo ontzettend erg is. Hopelijk gaat het snel regenen, want wat een schade zal dit aanrichten aan de natuur en de gezondheid van mensen.

Morgen de eerste zomerse (dat is bij 25 graden in De Bilt) dag van dit jaar :)

Petra zei

@Anja - In de winter vind ik het vroege opstaan ook moeilijker, maar nu gaat het goed.

@Petra - Het is echt heel erg en wij hebben het nog niet eens het zwaarst.

@Marion - Het is heel vreemd, ik heb er echt last van.