Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 28, 2023

Over van alles en nog wat

De rook is terug! Ik zag dat die ook naar Nederland komt. Gelukkig is het (nog) niet zo erg als een aantal weken geleden, maar wel code oranje luchtkwaliteit. Dat betekent een wazige zon. 

Na mijn ontbijt ren ik op de plaats terwijl Rick zich klaarmaakt. Als hij weer beneden is heb ik meer dan vierduizend stappen bijeen. Dat vind ik altijd weer meegenomen, want hoe vroeger ik klaar ben met sporten hoe beter. 

We gaan Vienna in en als eerste naar de stomerij. Het is druk op de hoofdweg, maar gelukkig is het niet ver. Vervolgens staan onze koffies al klaar bij Starbucks. Als laatste koop ik een fles Detox bij Greenheart. Ik heb $7,80 bijeen gespaard en dus kost het me bijna niets. 


Thuis trap ik op de elliptische machine en Scoop tot ik 7500 stappen bijeen heb. Vandaag is mijn gewichtenvrije dag. In plaats daarvan doe ik een HIIT routine, die zeer inspannend is. Dan nog wat stretchen en ik ben klaar voor vandaag. 


Een natte hibiscus bloem en een van de eerste vlinders op onze vlinderstruik


Om elf uur heb ik een afspraak bij Lofty Salon. Mona knipt mijn haar wat korter en Carmen kleurt het weer mooi bij. Mona zou eigenlijk nog korter willen knippen, maar ik wil mijn haar op kunnen steken. Schouderlengte vind ik fijn. 

Het loopt al bij enen als ik thuiskom en Rick en ik gaan gauw lunch halen. Rick heeft weer zijn salade van Cava en ik bestel de mijne van Subway. Die komt de manager me brengen, want hij zag onze auto aankomen, zo aardig!

Wel zwemmen of niet zwemmen, ik sta in tweestrijd. Het is me net iets te koel en ik heb het gevoel dat mijn spieren ook wel even rust nodig hebben. Als ik zie dat het zwembad om half drie al dicht gaat voor een evenement is de beslissing snel genomen. 

Vervelen zal ik me niet, want er is genoeg te doen. Als eerste kam ik Orion wat heel hard nodig is. Ik kan wel blijven kammen, iedere kam zit helemaal vol haar. Maar goed, wat eruit is gekomen zal niet op onze vloer terechtkomen. 

Voor het huis wordt mijn feeentuintje overwoekerd door gras, vooral krabgras. Daar heb ik een enorme hekel aan, want het is super moeilijk te verwijderen. Met een schaar ga ik aan de gang en dan ziet het er weer een stuk netter uit. 


Bij Walgreens haal ik medicijnen op en ga dan op het deck de geraniums netjes maken. Als alle dode bloemen en bladeren eruit zijn zien de planten er weer goed uit. 

De middag gaat zo gestaag voorbij en om een uur of half vijf gaan Rick en ik naar Whole Foods. We hebben al besloten te barbecuen, maar wat? Het worden uiteindelijk Turkse kofta spiesjes met tzatziki, een salade met kerstomaatjes, olijven en meer en als "pita's" koolhydraatarme tortilla's. Het is een lekker zomers maal. 

Ondanks de luchtkwaliteit eten we buiten, want de temperatuur is heerlijk. Hopelijk blijft het zwembad open, want voor morgen wordt code rood voorspeld. Zo erg hoeveel Canadees land in brand staat!

 

5 reacties:

Jurgen de Bruin zei

Wat een nieuws is dat met die rook. Ik kreeg daar in Nederland helemaal niet zo veel van mee. Hier is het echt overal op het nieuws en merk ik pas hoe erg het is.
De adviezen zijn bijna zoals met COVID. Blijf thuis en blijf binnen, niet sporten in de buitenlucht. Het is nogal wat.

Anja L. zei

Verschrikkelijk die bosbranden in Canada.
Je feeentuintje ziet er weer netjes uit. Ik heb gisteren in de tuin gewerkt om alle dooie blaadjes en bloemen op te ruimen voor de regen komt.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Ik las dat de rook inderdaad deze kant opkomt (zo erg als aan jullie kant van de oceaan zal het niet worden) maar wist helemaal niet dat de bosbranden er nog waren. Wat enorm triest zeg.

Wij vieren vanavond een klein feestje want mijn oudste zoon heeft zijn rijbewijs gehaald.

Anoniem zei

Vreselijk, dat de rook weer terug is. Ik ben benieuwd wat wij er hier van gaan merken.
Wat een mooie vlinder heb je kunnen fotograferen! Hier bloeien mijn vlinderstruiken nog niet.
Kam je Orion elke dag?
Wat een haar he… als ik ook zie hoeveel haar ik vind en eruit kam bij Nina pfff
Fijne vrijdag!
Carla

Petra zei

@Jurgen - Nu is het in Nederland ook in het nieuws, want het komt die kant op. Voor mensen met longklachten (astma e.d.) is het heel ongezond. Drie weken geleden was het zo erg dat zelfs ik niet naar buiten ging.

@Anja - Het ziet er altijd zo keurig uit als al het dooie spul weg is.

@Petra - Gefeliciteerd!! Een heel aantal van de branden zijn niet onder controle, want ze bedreigen geen mensen.

@Carla - Ik zou hem iedere dag moeten kammen, maar dat komt er niet van. Ook omdat Orion het niet bepaald fijn vindt.