Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 04, 2023

Over de Barbie film

Ondanks het donkere weer waardoor de kamer ook erg donker is staan Rick en ik weer rond half zeven op. Volgens mijn Fitbit heb ik meer dan acht uur geslapen en mijn slaapscore is 92. Dat klopt wel met hoe ik me voel al heb ik wel veel pijn.

Als ik na mijn ochtendroutine beneden kom staat de koffie al klaar. Ik maak mijn paddenstoelen en spinazie op en pocheer een ei. Als ik op mijn stoel naast Rick wil gaan eten ligt Zorro daar. Dan ga ik wel op de andere bank zitten, ik vind het te schattig dat die kat zo dol op Rick is. 

Rick gaat zich klaarmaken voor de dag en ik doe alvast wat cardio. Dan rijden we naar de Pan Am Center Starbucks, want monteurs van ons satelliet tv bedrijf Directv moeten tussen 9 en 13 uur vandaag komen. Rick is bang dat ze er om negen uur zullen zijn, maar dat is natuurlijk niet het geval.

Ik heb een goed plekje voor de uit Denemarken meegenomen vrolijke trollen gevonden

Na mijn cardio hef ik gewichten om mijn bovenlichaam en buikspieren te trainen. Na vijfentwintig minuten daarvan volgen er nog rek- en strekoefeningen en dan ben ik klaar voor vandaag. Het is allemaal zeker meer werk dan gewoon iedere dag cardio en twee keer per week krachttraining, maar ik voel me er wel beter bij. 

Langzaamaan zijn er wat zonnestralen en ik ga op het deck mijn Duolingo en woordspelletjes doen. Ook zoek ik naar mijn schaduwen en reflecties foto van vandaag en dat wordt de regendruppells op een blad. 



Terwijl ik op het deck zit zie ik "ons" kolibrietje bij de voeder komen. Hij is schuw en dus alleen van verre te fotograferen. Meestal komen er vrouwtjes op af, maar dit is een mannetje met een mooi rood nekje. 



De Directv mensen zijn er om twaalf uur nog niet. Rick vraagt of ik eten kan gaan halen. We bestellen slawraps van The Italian Gourmet. Dat geeft mij de gelegenheid hun plank voor de charcuterie terug te brengen. Daar krijg ik $15 voor terug. De slawrap met hun garnalensalade is altijd weer zo lekker!

Rick eet later, want nu zijn de Directv mensen er wel met drie vans! Ik kan dus de garage niet in, maar dat is niet erg, want we moeten mijn auto toch nemen voor ons volgende "avontuur". 

Nu Erik ons op het idee heeft gebracht Orion in de schuur te zetten tijdens feestjes willen we daar een tweede bench voor hebben. Ik vraag in de Vienna Facebookgroep, die daarover gaat, of iemand er een voor een zachte prijs of gratis heeft.

We hebben geluk, Paula, die ik alleen van naam ken, antwoordt dat zij dezelfde maat als Orions bench heeft en die mogen we hebben. We rijden naar haar huis en daar staat de bench al klaar. Dat scheelt weer een $100+. 

Rick heeft een rustige werkdag en stelt voor naar de Barbie film te gaan. We kopen kaartjes voor drie uur bij CMX Cinebistro en er zijn vier anderen in de zaal. We bestellen popcorn en drankjes en genieten dan met volle teugen van de film. 

Rick vindt hem ook erg leuk, dus ook voor mannen. De boodschap zet aan het denken. Nog steeds wordt er teveel aandacht aan uiterlijk besteed. Of dat ooit gaat veranderen valt te betwijfelen. 

Beneden is Yard House en daar gaan we wat drinken. Rick heeft natuurlijk zijn favoriete bier daar, ik bestel een bloody Mary martini. De bartender bedankt me voor een nieuw ontdekt drankje. Ik snap niet dat dit de dirty martini nog niet heeft overgenomen, zoveel lekkerder!

Katja video belt met Fiona, maar het is te luid in het restaurant en Fiona lijkt moe. We gaan het dit weekend nog eens proberen. De muziek in het restaurant vind ik niet te harden. Gelukkig stelt Rick voor naar Seasons 52 te gaan. Daar zijn geen tv's of muziek. 

We nemen er plaats aan de bar en bestellen een flatbread met garnalen. Rick vraagt het zonder feta kaas, maar het wordt er toch mee bezorgd. Ik besluit niets tegen Rick te zeggen en hij eet vrolijk de helft van het flatbread. 

Dan vertel ik hem dat er feta op ligt en Rick moet erom lachen dat hij het niet ontdekte. We laten het de bartender wel weten dat er geen mozzarella maar feta is. Duidelijk maakt het ons niet uit, maar misschien kan de keuken het niet zonder feta maken. Volgens haar wel en ze lijkt geergerd dat haar instructies niet opgevolgd zijn. 

Als hoofdgerecht heeft Rick de filet mignon en ik de zeebaars. Die laatste is werkelijk voortreffelijk bereid en zo smakelijk! Ricks biefstuk ziet er ook perfect gebakken uit. Het is allemaal even lekker. 

De rekening komt en de flatbread staat er niet op. Dit is wat me nog altijd blijft verbazen hier in de VS. Er is iets niet goed, dan hoef je er niet voor te betalen. Dat gebeurt niet overal natuurlijk, maar vaker wel dan niet. 

Het is allemaal een goed begin van het weekend. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Er is niets vervelender dan wachten op monteurs. Je durft amper naar het toilet te gaan omdat je bang bent dat ze net dan voor de deur staan😀.
Ik wil ook naar de Barbie film maar hier is het (voor mij) steeds veel te druk in de bioscoop.
Hier gebeurt dat zelden dat een gerecht van de rekening wordt gehaald als er iets niet goed aan is.
Heel fijn weekend. Hier krijgen we nog twee dagen slecht weer en dan moet het weer langzaam opknappen.
Nou ja, wij gaan vandaag de zolder bij mijn moeder leegruimen dus voor ons maakt het niet uit.

Petr@ zei

Mijn zoon is ook met vrienden naar de Barbie film geweest en ze waren zeker niet de enige mannen/jongens. En ze vonden de film nog best goed ook.

Fijn dat je gratis een bench op kon halen, dat scheelt mooi. Hopelijk gaat het werken, Orion in de schuur. Het klinkt als een goed idee.

Anoniem zei

Grappig dat niet iedereen dezelfde boodschap uit de film haalt.
Want voor mij was die dat de wereld (nog steeds) gedomineerd is door mannen.

Fijn dat je een bench op kon halen. Ik hoop dat het goed werkt!

Groetjes,
Karin.

Petra zei

@Anja - Daarom gaan wij 's middags, er waren zes anderen in de zaal. Ik voel me ook nog steeds niet prettig met een volle zaal.

@Petra - Het klinkt zeker als een goed idee, wij hopen het ook, zou een goede oplossing zijn.

@Karin - Die boodschap haalde ik er ook uit, hoor. Ik wilde niet teveel weggeven.