Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 14, 2023

Over een modderige maandag

Maandag, zucht, en als ik om kwart over zeven wakker word is Rick al uit bed. Ik heb voor de verandering niets gehoord. Het is tijd om aan de dag te beginnen. 

Beneden maak ik ontbijt en terwijl ik dat eet vertrekt Rick. Hij heeft een afspraak met zijn handdokter voor zijn karpaaltunnelsyndroom. Dit keer geeft de dokter Rick een cortisonen injectie en in oktober zal hij de operatie krijgen. 

Intussen doe ik mijn cardio. Maar goed dat ik er net mee klaar ben als de klusjesmannen komen, want die staan op het deck en ik voel me dan zo bekeken. Ze komen verrotte planken van het deck vervangen en een aantal dingen schilderen in huis. 

Orion gaat natuurlijk helemaal uit zijn dak. Ik doe hem met zijn ontbijt in zijn bench en ga dan koffie halen. Met mijn nitro brew rijd ik even langs de bank om mijn verdiensten van de afgelopen week op mijn rekening te zetten. 

Dan is het tijd om naar personal training te gaan. Sharon heeft wat nieuwe oefeningen voor mij met flink zware gewichten. Na afloop trillen mijn spieren helemaal!

Direct na het halve uur gewichten ga ik naar Whole Foods. Daar breng ik weer eens een kledingstuk om terug te sturen naar Amazon, maar ik heb nu wel gevonden wat ik zoek, dus dat is fijn. 

Daarna werk ik een boodschappenlijstje af en neem wat foto's in het tuintje naast de zaak. De Ayr Hill Garden Club houdt het allemaal bij en het ziet er altijd keurig en vrolijk uit. 




Rick en ik maken een vroege lunch. Ik vind de verse tomaten, pruimen en perziken van de markt zo ontzettend lekker! Ik maak er een heel bord vol mee. Verder heb ik twee sneetjes bloemkoolbrood met twee zalm "hot dogs", die laatsten zijn erg smakelijk. 

Voor iedereen binnen komt schilderen ontsnap ik naar het zwembad. Ik zie er een aantal dames, die ik ken. Lois en ik praten een tijdje en ze geeft me een paar goede ideeen voor Egypte. Daaronder papieren zakdoekjes, omdat er niet overal wc papier schijnt te zijn. 

De volgende kinderpauze zwem ik twintig baantjes en de daaropvolgende ren/zwem ik er nog eens twintig. Dat is de laatste keer dat ik in het water kan, want net als ik erover denk dat om kwart voor vier nog eens te doen horen we een flinke donderklap. 
Het spettert al wat als ik naar huis loop, maar eenmaal binnen barst het los. Het eerste deel is onweer, maar daarna blijft het maar plenzen! Er wordt een flash flood warning aangekondigd. Dat betekent dat rivieren en beekjes opeens buiten hun oevers kunnen treden. Met ons heuvelachtige landschap kan dat gevaarlijke situaties opleveren. 

In Washington raakten een aantal auto's binnen een paar minuten helemaal onder water in een tunnel. Datzelfde water drong een hondendagverblijf binnen. Die overstroming was zo erg dat er een aantal honden zijn overleden. Gelukkig geen mensen, maar je zult je hond maar daar hebben voor de dag. Zo zielig!

Wat regenfoto's. De onderste is mijn themafoto voor vandaag


Als het wat droger is vertrekken Rick en ik naar Home Depot. Daar kopen we een pot verf voor het deck. Dat moet eerst drie maanden aan de elementen onderhevig zijn voor het geverfd kan worden. Rick wil echter voorbereid zijn. 

Ons avondeten bestaat vandaag uit een tray bake. Op de bodem spinazie en daar bovenop bot met pesto erop, daaromheen doe ik kleine kerstomaatjes en zwarte olijven. Even in de oven en het is heerlijk. Ik zou willen dat ik meer van dit soort recepten kon vinden. 

Een Facebook/blog vriendin was vandaag toevallig in Leusden Zuid waar mijn ouders woonden tot we naar de VS verhuisden. Ik heb er maar zeven jaar gewoond en vond het afschuwelijk. Klein bekrompen dorpje, destijds waren we "vies", want we kwamen uit Afrika. Mijn broer en ik werden genadeloos gepest. 

Dat alles slechts vijf kilometer buiten Amersfoort. Waarom mijn ouders niet weer in Amersfoort gingen wonen na Afrika zal voor altijd een raadsel blijven. Toch doet het me wat dit huis weer te zien. Er liggen natuurlijk veel herinneringen, veel niet fijne maar toch ook wel prettige. 

Marion maakte wat foto's van ons vroegere huis aan de Wilhelmina van Pruisenlaan. Veertig jaar zijn voorbij gegaan sinds we naar de VS vertrokken. Het huis ziet er nog vrijwel hetzelfde uit. Een boom, die mijn vader plantte, is nu hoger dan het huis. 

Die postbus ziet er nog hetzelfde uit. Toen wij er woonden werd die ieder jaar zonder uitzondering rond Oud en Nieuw met vuurwerk opgeblazen. Zou dat nog steeds zo zijn? Ik zou best met de huidige bewoners willen praten en horen hoe het leven in Leusden Zuid tegenwoordig is. Vast veel leuker dan hoe ik het ervoer.

In ieder geval dank je wel, Marion, voor de "trip down Memory Lane" zoals we hier zeggen. De kinderen en mijn broers en zus vonden het ook leuk de foto's te zien. 

8 reacties:

Anoniem zei

Gelukkig heb je je baantjes nog kunnen zwemmen voor het noodweer losbarstte. Maar wat vreselijk van die verdronken honden, ik moet er niet aan denken dat dat mijn hond zou overkomen.
Leuk, foto’s van het huis waarin je vroeger hebt gewoond, ondanks de soms mindere herinneringen.
Je traybake klinkt erg lekker, ik ga deze ook eens proberen.
Fijne dinsdag
Carla

Anja L. zei

Verschrikkelijk die verdronken honden, wat zullen de mensen van die opvang het erg vinden dat dit is gebeurd.
Als je nog ergens benieuwd naar bent wil ik best even foto’s maken hoor, ik stap zo op de fiets.
Brievenbussen worden nog steeds opgeblazen met vuurwerk dus dat is niet veranderd, verder is Leusden erg gegroeid.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Moet er niet aan denken dat je hond verdrinkt.Je zo geliefde huisdier op deze manier te moeten verliezen. Mijn broer heeft jaren geleden ook in Leusden - Zuid gewoond.Vond het maar een dorp.Vanuit Amersfoort met de bus reed je eerst door een gedeelte van Amersfoort en Leusden en in Zuid uitstappen bij halte Dorpskerk. En hij woonde zo mooi in Doesburg tegenover de Mosterdfabriek.
Bij ons werden de brievenbussen afgesloten met de jaarwisseling maar de laatste jaren worden die gewoond verwijderd.
Fijne dinsdag
Wil

Marion2 zei

Wat bijzonder om op deze manier jullie oude huis te zien. Het ziet er goed uit.
Soms droom ik dat ik in een huis, waar ik vroeger gewoond hebt, rondloop en dan realiseer ik me ineens dat dat helemaal niet mag en word vervolgens met een bonzend hart van schrik wakker, LOL. Misschien wonen jullie oude buren er nog? Wel heel erg naar om zulke herinneringen te hebben. Opmerkingen zoals toen zouden we nu de krant halen, denk ik, bizar.

Ben zeer benieuwd hoe het in Egypte gaat zijn. Ik ga morgen naar Kopenhagen :).

Petr@ zei

Wat triest dat er een paar honden zijn overleden door de overstroming. Je zult het bericht maar thuis krijgen.
Leuk om foto's van je ouderlijk huis te krijgen. Amersfoort lijkt mij ook leuker dan Leusden al zal het vast mindere bekrompen zijn dan toen. Gisteren toevallig nog gegeten in Amersfoort op de terugweg vanuit Amsterdam.

Petra zei

@Carla - Inderdaad, zo verdrietig

@Anja - Bedankt voor het aanbod. Het meeste is zo veranderd dat ik het niet terug zou herkennen.

@Wil - Het is (was?) een grijs dorp. Al die grijze daken deprimeerden mij altijd als het slecht weer was.

@Marion - Veel plezier in Denemarken!

@Petra - Amersfoort is stukken leuker, maar wat vroeger Leusden Centrum was was ook veel leuker dan Leusden Zuid.

Greet zei

Wij woonden in centrum en mijn vader haalde de brievenbus altijd weg met oud en nieuw😆centrum en zuid liggen nu bijna aan elkaar. Alles is volgebouwd maar ik ben er ook al 45 jaar weg

Nel zei

Ja hoor, postbussen worden nog steeds opgeblazen, ook hier. Sowieso een gedoe met vuurwerk 31 december..hopenlijk komt er ooit een verbod. Maar bij ons in de wijk is het vanaf oktober al "oud en nieuw" ..afschuwelijk.

Wat leuk om te lezen dat Egypte op de planning staat. Gaan jullie na het huwelijk van Kai er direct naar toe, of is dat een aparte vakantie. In ieder geval, de voorpret is er. Leuk hoor.