Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 10, 2023

Over een van alles en eigenlijk niets dag

Geen zon door de lamellen als ik wakker word en er wordt een bewolkte dag met af en toe regen voorspeld. Ik maak mijn ontbijt en drink mijn koffie en ga dan alvast aan mijn cardio. Tegen de tijd dat Rick beneden komt heb ik de helft ervan erop zitten. 


We halen onze koffies van de Starbucks drive thru en beginnen dan aan een van de Pokemon Go routes. Je zou daar een speciaal iets moeten vinden, maar tot nu toe hebben we er nog geen. Ik weet niet of er hier Pokemon Go spelers meelezen, maar tips zijn zeer welkom. 

Thuis begint Rick aan een lange dag met veel vergaderingen. Ik maak mijn cardio af en ga dan naar personal training. Sharon test echt hoeveel ik aankan qua gewichten en dat is goed. Het is een half uur echt afzien, dat wel. 

Na afloop rijd ik naar Whole Foods waar ik twee kledingstukken terugzend naar Amazon. Ik ben op zoek naar luchtige, maar ook kniebedekkende kleding voor onze reis. Helaas heb ik nog niet echt iets gevonden waar ik tevreden mee ben. 

Ondanks dat het licht regent loop ik even het tuintje naast de supermarkt in. Er bloeit op het moment niet zoveel, maar deze soort hibiscus vind ik altijd prachtig. Het zijn terugkerende planten dus misschien moeten we er eens een van in onze tuin zetten. 

Op dagen als deze heb ik altijd zin om een beetje creatief te gaan fotograferen. Ik ga op zoek naar een Schaduwen (die er vandaag niet zijn) en Reflecties foto. Opeens bedenk ik me dat een spiegel van een schoolbus misschien een idee is. Ik maak een heel aantal foto's en onderstaande is de winnaar. 

Eenmaal weer thuis doe ik mijn Duolingo lessen en wat klusjes in huis. Zo is het al snel na twaalven. Rick en ik maken beiden lunch thuis. Ik heb tomaat en komkommer met knoflooksaus en bloemkoolbrood met brie. Het is even droog, dus we kunnen buiten eten. 

De middag besteed ik aan van alles en nog wat. Ik ga nog een keer naar Whole Foods, want ik ben vergeten amandelmelk en een snack voor het happy hour van vanavond te kopen. De tijd vliegt, gek, want ik heb het gevoel niets te doen. 

En zo is het al doende opeens weer tijd voor het happy hour. Het hapje dat we daarbij hebben is peper en citroen garnalen. Ik moet zeggen dat die heel erg lekker zijn! 

Zoals altijd vliegt het uur voorbij en wordt het eigenlijk bijna anderhalf uur. Als we afscheid nemen vraagt Chuck zoals altijd wat we gaan eten.

Voor mij wordt dat Sushi Koji, al hebben ze hun ankimo (zeeduivel lever) niet. Rick gaat van de food truck bij het zwembad bestellen. Hij is een veel grotere Tex-Mex fan dan ik. Het is fijn dat we ieder kunnen bestellen wat we het lekkerst vinden. 

Dit was zo'n dag, die voorbij vloog, maar ik eigenlijk niets bijzonders heb gedaan. Hoewel, de puzzel eindelijk afmaken is ook wel belangrijk. De komende dagen gaat het druk worden, dus een paar rustige dagen is ook weleens fijn. 

6 reacties:

Petr@ zei

Lastig hè, om geschikte kleding te vinden voor dit soort reizen. Neem je ook lange broeken/rokken/jurken mee? Ik weet dat dit op sommige plekken gewenst is al zullen ze al blij zijn als je in elk geval de knieën bedekt hebt.

Die garnalen als hapje bij het happy hour klinkt erg lekker!

Anja L. zei

Gek hè, hoe snel een dag voorbij kan.
Vervelend dat je geen geschikte kleding kan vinden voor jullie volgende reis.
Wij hebben besloten om onze vakantie te beginnen in Århus, daarna zien we wel of we in Denemarken blijven of doorgaan naar Zweden.
Fijne vrijdag.

Tineke zei

Hibiscus is een fijne struik voor in de tuin, bloeit laat in het seizoen maar wel heel lang. Je kunt er ook makkelijk wat van knippen en in een vaas zetten.
We hebben eindelijk weer zomer weer, lekker stukken fietsen en in de tuin zitten en hangmat liggen.
morgen gaan we met de grote kleinkids lunchen; gezellig.

Anoniem zei

Ik zou zeker voor een. Hibiscus in de tuin gaan. Cathy heeft die in een grote pot
staan en die bloeit al jaren. Staat wel grotendeels in de schaduw want bij die hitte van over de 40 zal de plant het niet overleven.
Voor je vakantiekleding zou ik zeker een wat langere rok meenemen. Op sommige plekken in je Jeruzalem mag je anders niet naar binnen. Mocht je daar nog naar toe gaan.
De situatie daar is niet al rooskleurig.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Heerlijk zo’n dagje.
Hier is t vandaag ineens erg warm, heerlijk weer eens!
Je gaat snel al op vakantie he, fijn vooruitzicht. Een lange rok of broek in linnen zit wel luchtig denk ik.
Groetjes,
Carla

Petra zei

@Petra - Ik ben van plan om van die lange broeken waar je een korte broek van kunt maken mee te nemen.

@Anja - Volgens mij is Arhus heel leuk, ik herinner me de Gamle By daar.

@Tineke - Geniet van het mooie weer!

@Wil - Wij hebben ook potten met hibiscus, maar ik wil een permanente struik.

@Carla - Ik zoek er naarstig naar.