Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 29, 2023

Over een doodgewone dinsdag

Alweer een grijze dag en als Rick om vijf over half zeven opstaat heb ik daar nog helemaal geen zin in! Ik blijf tot kwart over zeven liggen en sta dan met moeite op. Dit weer is ook niet fijn voor mijn fibromyalgie. 

Mijn lekkere ontbijt en een mok koffie helpen me wakker te worden. Rick is vandaag inderdaad heel vroeg en ik kan maar tien minuten cardio doen voor hij klaar is om op pad te gaan. Dat is fijn, want we halen onze koffies op, dit keer met weinig schuim op mijn nitro brew, en zijn dan om half negen al terug. 

Dat betekent dat ik mijn cardio afmaak en dan een pittige onderlichaam krachttraining doe. Als laatste tien minuten stretchen en dan is het pas kwart voor tien. Ik ga vandaag gebruiken om een heel aantal klusjes, voor de reis en die al langer liggen, te doen. 

Nadat ik mijn handtas georganiseerd heb stelt Rick voor naar de bank te gaan. We willen op aanraden van onze reisagent. een heel aantal dollar biljetten meenemen voor fooien e.d. Of we het echt nodig zullen hebben weten we niet, maar dan hebben we ze in ieder geval. 

Mijn dagelijkse Weathershot foto maak ik van de panda voor Maggio's Griekse restaurant. Helaas gaan de panda's in National Zoo in Washington eind dit jaar terug naar China. Ik weet niet of we nog tijd gaan hebben ze een laatste keer te zien. 


De hibiscus voor ons huis vind ik nog steeds een grote verbetering over de geraniums

Voor ik ga douchen trek ik het krabgras uit het feeentuintje. Het heeft het bijna helemaal overgenomen, zulk rotspul! Volgend jaar wil ik er een anti-onkruid doek overheen leggen. Natuurlijk zien de muggen hun kans om me flink te bijten.

Lunch met Judith is vroeg vandaag en ik maak mijn lunch op tijd om om twaalf uur te kunnen eten. Om de een of andere reden werkt Facebook Messenger niet goed, dus we gaan verder met Zoom. Het uur is natuurlijk zo voorbij en we nemen afscheid tot 26 september.

Het is zo donker en somber binnen dat ik, nadat ik de was in de machine heb gedaan, even naar Vienna ga. Daar parkeer ik bij Whole Foods en ga dan een stuk op het W&OD pad wandelen. Het miezert wat, maar dat deert me niet.

Er zijn heel wat wilde bloemen en besjes om te fotograferen. Met Google Lens identificeer ik ze en zie dat sommigen invasieve planten zijn. Anderen zijn wel inheems. Er zijn in ieder geval genoeg kleuren. 








Na mijn wandeling haal ik wat dingen van Whole Foods en als ik weer buiten kom regent het een stuk harder. Tijd om naar huis te gaan dus. 

Daar bel ik met United om mijn mijlen op peil te krijgen. Ik mis er 140000 en dat is natuurlijk niet mis. Gelukkig worden ze zonder problemen toegevoegd aan het totaal. Het kan tegenwoordig via chat en dat vind ik veel handiger dan telefoneren. 

De middag kabbelt voorbij met allerlei akkefietjes. Voor ik het weet loopt het tegen vijven. Het was een beetje een saaie dag, maar wel een productieve dag. De komende dagen wordt het weer mooi weer dus het is fijn een flinke lijst afgewerkt te hebben. 

Voor ons avondeten hebben we garnalen burgers met koolhydraatarme tortilla's als "broodje". Dit is altijd weer lekker en eenvoudig. Dit weer maakt mij heel moe en Rick heeft een drukke werkdag achter de rug. 
Zijn wereld gadeslaand

Vandaag was Saskia's eerste lesdag van haar tweede jaar bij Revere High School. Een van haar studenten heet Fiona, dus hopelijk is dat een leuk meisje. In ieder geval ging het vandaag heel goed en denkt Saskia dit keer leuke klassen te hebben. Gelukkig, want de tweede helft van vorig schooljaar was heel stressvol voor haar. 

6 reacties:

Reny zei

Lekker, zo'n "klus-dagje", dat heb je soms gewoon even nodig.


Happy Humpday.........bijna weekend :)

Petr@ zei

Het zou zo fijn zijn voor Saskia als ze dit jaar leuke leerlingen heeft. En natuurlijk zullen er altijd dingen zijn, als het maar niet zo vervelend wordt als vorig schooljaar.

Anja L. zei

Goed idee om toch naar buiten te gaan bij somber weer. Vaak valt het als je eenmaal buiten bent toch mee.

Fijn voor Saskia datze leuke klassen lijkt te hebben, ze zal best zenuwachtig zijn geweest.
Fijne woensdag.

Anoniem zei


Crapgrass op natuurlijke wijze vernietigen, met filmpje hoe te doen
onderaan de site staat het filmpje

https://nl.ezgardentips.com/how-to-remove-crabgrass-10893

groetjes Joke

Anoniem zei

Zo’n dagje met allerlei klusjes vliegt voorbij he altijd.
Wat staat je hibiscus er prachtig bij trouwens!
We zijn al een paar keer eerder in zuid Spanje geweest, maar net even ergens anders.
Het Alhambra staat zeker op de agenda. Daar waren we nog niet eerder en dat gaan we dit keer zeker bezoeken.
Fijn dat Saskia nu leuke klassen heeft!
Vandaag een sombere regenachtige dag hier.
Fijne woensdag!
Carla

Petra zei

@Reny - De dagen gaan zo snel!

@Petra - Het kan bijna niet erger dan vorig jaar met die drie jongens. Andere kinderen van vorig jaar kwamen haar wel gedag zeggen.

@Anja - Inderdaad, ik moet mezelf er vaker toe zetten niet binnen te blijven.

@Joke - Dank je, ik ga het proberen.

@Carla - Die hibiscus zijn een goede beslissing geweest.