Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 01, 2023

Over Oost West Thuis Best

Rick en ik gingen om half negen gisteravond slapen. Tot onze verbazing worden we pas om half zeven weer wakker. Wat moeten we moe geweest zijn!

Nadat Rick Orion uit heeft gelaten gaan we Vienna in. Daar koop ik eerst een zak spinazie bij de Giant en daarna halen we ontbijt van Starbucks. "An American sized drink" noemt Rick zijn Venti koffie. Inderdaad zie je die maat beker niet in Europa. 

We besluiten meteen maar naar H Mart te gaan om de paddenstoelen voor mijn ontbijt te halen. Als laatste bezoeken we Greenheart voor mijn groentensap. Ik moet zeggen dat ik het Amerikaanse weer heel erg waardeer.

Vroeger moest ik altijd huilen als we terug van vakantie kwamen in Nederland. Dat gevoel heb ik gelukkig nooit meer (er speelde natuurlijk meer dan alleen het weer in Nederland).  Ik heb me nog nooit ergens zo thuis gevoeld als hier. Al vanaf het moment dat ik besloot met mijn ouders mee te verhuizen. Ik houd van Europa en van reizen, maar het leven hier is me op het lijf geschreven. 



Het is nog ver voor negenen als we thuis komen en we pakken zo snel mogelijk alles uit. Mijn trollen vinden hun plaats op ons cabinet met glazen en verder gaat mijn ongedragen jurk de kast weer in. Hopelijk kan ik die met onze trouwdagviering later deze maand  

Dan is het tijd voor Rick om aan het werk te gaan en ik doe mijn cardio op het deck. Fut om een gewichtenroutine te doen heb ik niet, dus ik houd het bij een HIIT training en dan een kwartier stretchen. Morgen komt de krachttraining wel weer. 

Als ik klaar ben doe ik woordspelletjes en mijn Duolingo lessen. Iets wat me gisteren opviel was dat ik wel wat Arabisch versta nu. Iedere keer dat er in Brussel vluchten naar bijvoorbeeld Marokko of Abu Dhabi werden aangekondigd kon ik de woorden in ieder geval volgen en wist ik wat de vluchtnummers waren. Ongemerkt heb ik kennelijk toch heel wat geleerd. 

Na me opgefrist te hebben is het alweer tijd om aan het middageten te gaan denken. Rick en ik gaan eerst even naar de Italian Gourmet om een charcuterieplankje te bestellen. Dan haalt Rick zijn eten van Cava en ik het mijne van Sweet Leaf.

Precies op tijd voor mijn lunch met Judith ben ik weer thuis. Het wordt zoals altijd een gezellige kletspartij en helemaal leuk is dat we elkaar komende maandag in het echt gaan zien! Judith heeft hier een conferentie en na drie jaar gaat het dus weer lukken. Ik zie er zo naar uit!

De schoonmaakploeg komt en ik laat mijn voornemen om naar het zwembad te gaan varen. Het is vrij koel buiten en ik ben gewoon te moe om te gaan zwemmen. In plaats daarvan installeer ik me in mijn hangmatstoel met mijn voeten omhoog. Hopelijk helpt dat wat tegen de zwelling. De volgende lange vlucht doe ik steunkousen aan. 

Pas om kwart voor vijf komt Rick aankondigen dat de kust veilig is en de schoonmakers naar huis. Intussen hebben heel wat Michiel de Muggen zich aan mij tegoed gedaan. Kennelijk is de natuurlijke pepermunt spray toch niet zo gehaat bij die exemplaren. Ik heb wel het genoegen er een paar dood te hebben geslagen. 


Binnen is het aangenaam en Rick maakt mijn groene drankje. Dan ga ik op zoek naar mijn themafoto van vandaag. Voor augustus (is het echt al augustus??) is het thema Schaduwen en Reflecties. Ik vind de kristallen bowl op ons aanrecht daar wel een goed onderwerp voor. 

We hebben allebei al vroeg honger en om kwart over vijf gaan we naar Hawk & Griffin. Daar delen we de sausage rolls, die erg aan mini sauzijzebroodjes doen denken. Dan heb ik kippenvleugeltjes met wortels en selderij. Rick kiest voor de bangers and mask. Allemaal even lekker en Jasmine is een goede bartender. 

En nu is het tien voor half acht en ik wil eigenlijk naar bed. Eens kijken hoe lang we het vanavond gaan uitzingen!

7 reacties:

Anja L. zei

Wat lekker dat jullie zo lang hebben kunnen slapen.
Ja het is al augustus, het jaar vliegt echt voorbij.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Fijn om weer thuis te zijn, zeker omdat je je daar ook zo thuis voelt. Nederland is ook niet echt mijn land maar zou ook niet weten waar ik wel goed zou passen. Waarschijnlijk weet je dat pas als je dat ergens ervaart, zoals jij die uiteindelijk ergens terechtkomt en blijkt dat dat jouw plek is. Ik kan me ook voorstellen dat als je op een andere plek in Amerika terecht was gekomen, je dat misschien minder zou hebben.

Wat ontzettend leuk dat je Judith volgende week in het echt zult zien.

Voor de reis naar Australië heb ik flight socks gekocht. Ik ben benieuwd of dat bevalt.

Marion2 zei

Ik vind het ook altijd fijn om weer thuis te komen, hoewel er best dingen zijn die me hier niet bevallen (in het bijzonder qua politieke 'besluiten'). Het weer is al weken één grote regenbui en het blijft nog zeker een week zo. Dat is balen, maar de zon gaat weer een keer schijnen. Toch wil ik hier niet weg, er zijn ook heel veel positieve dingen, maar na ons pensioen zou ik wel graag langer per jaar op een warme bestemming zijn.
Wat ik in de VS zo prettig vind, is de vriendelijkheid en servicegerichtheid van de mensen. En niet te vergeten de prachtige natuur en de ruimte.

Anoniem zei

Heerlijk he,om weer lekker thuis te zijn. Reizen en vakanties zijn ook altijd leuk, daar niet van, maar zeker als je je zo thuisvoelt ergens en je een fijn huis etc hebt… is dat prettig!
Ik moet zeggen dat ik me in de USA ook altijd erg thuis voel.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - De zomer gaat altijd zo snel.

@Petra - Als iemand me vraagt hoe het is om in "Amerika" te wonen antwoord ik inderdaad dat ik hier helemaal op mijn plaats ben, maar er zijn heel veel plaatsen in dit land waar ik niet zou willen wonen.

@Marion - Dat weer is wel een van de redenen, dat heb ik in Denemarken ook weer ervaren hoewel we best goed weer hadden voor daar.

@Carla - Dit gebied is gewoon heel prettig om te wonen. Het is moeilijk dat ergens anders te vinden.

Anoniem zei

Heerlijk weer thuis en lekker in je eigen bed. Fijn toch dat je hier zo op je plek zit en de omgeving zo vertrouwd en eigen voelt. Gr Sally

Anoniem zei

@Sally - Zeker, nu ben ik echt thuis - Petra (Blogger doet raar)