Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 16, 2023

Over herten en happy hour

Vanochtend heb ik besloten dat kwart over zeven eigenlijk de tijd is dat ik door Alexa gewekt wil worden. Gelukkig is dat makkelijk te veranderen. Ik ben het gros van de tijd ruim voor half acht beneden en dan klaagt Rick (Disney fan nota bene) dat de muziek te luid is als ik de wekker niet uitzet. 

Ook vanochtend ben ik keurig om tien voor half acht beneden. Ik maak mijn gepocheerde ei in een eiwrap en de paddenstoelen en spinazie. Met een mok koffie eet ik het buiten op het deck op. Na de onweersbuien is de lucht zoals zo vaak "schoongepoetst", knalblauw met maar een enkel wolkje. 

Na mijn ontbijt doe ik vast wat cardio voor Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Of eigenlijk naar de stomerij waar hij zijn pak voor zondag heen brengt. Zondag zijn we 35 jaar getrouwd en dat gaan we natuurlijk goed vieren.

De Starbucks koffies staan al klaar bij de drive thru. Vervolgens rijden we naar Greenheart om de juiste fles groentensap te kopen. Nog altijd ben ik erg blij dat een investeerder heeft voorkomen dat dit bedrijf failliet ging. Het voelt niet meer hetzelfde als voorheen, maar het product is net zo goed. 

Rick vertrekt naar kantoor en ik sleep mijn mini elliptische machine het deck op. Daar trap ik tot ik drie kwartier bij elkaar heb en dat is ongeveer 7500 stappen. Met een van mijn apps doe ik vervolgens een HIIT training en eindig met een rek en strek routine.

Zo ben ik meer dan een uur bezig geweest en heb wel een pauze met mijn nitro brew verdiend. Het is werkelijk heerlijk weer en "mijn" kolibrietjes komen weer op bezoek. Ik zou hier uren kunnen zitten, maar ik moet vroeg lunchen vanwege een nagelafspraak om twaalf uur. 

De tomaat met Trader Joe's dill pickle spices is heerlijk, daar heb twee bloemkoolbroodsneetjes met brie bij. Als toetje zijn er weer twee pruimen en een super sappige halve perzik. Na het eten geef ik Orion zijn wandeling en ga dan naar Pro Nails 3. 

Daar wacht Phuong me al op. Ik ben een beetje uitgekeken op de stickertjes en besluit weer eens glitter als nagellak te krijgen. Dit keer heet het Sahara Goud. Ik vind het mooi en wel bij een feestelijke gelegenheid zoals zondag passen. 

Voor ik vertrok heb ik mijn zwemspullen al klaargelegd. De schoonmaakploeg komt en dan wil ik maar liever in het zwembad zijn. Ik vind een stoel in de schaduw en niet veel later komt Lois aanlopen en neemt de stoel naast mij. 

Als de kinderpauze begint gaan we het water in en lopen/zwemmen dertig baantjes. We hebben zoveel te bepraten. Het kan zomaar zijn dat Lois mijn volgende vriendin is met wie ik op reis ga. Zij lijkt mij iemand als Maria met wie ik goed zal kunnen reizen.

Lois vertrekt tegen drieen en ik blijf nog een uur, want de schoonmaakploeg kwam later dan ze zeiden. Als ik om kwart over vier terug naar huis loop zijn ze nog steeds bezig. Ik verkleed me voor mijn happy hour vanavond en Rick brengt me naar Akai Tori. 





Een moederhert met twee kleintjes vlakbij het zwembad 

Dit is een vrij nieuw restaurant en ik ben er twee keer geweest om te lunchen. De eerste keer was geen succes, de tweede keer wel. We gaan het happy hour hier, dat veel te bieden heeft, eens proberen. We zijn, na een paar afzeggingen en een persoon, die niet komt opdagen, met zijn zessen. Het wordt natuurlijk weer supergezellig! 

Het eten is goed, maar de bediening laat te wensen over. We moeten onze serveerster telkens gaan zoeken om meer te bestellen, terwijl er bijna niemand anders in het restaurant is. 

Een paar van ons bestellen wat yakitori (spiesjes met gegrilde dingen eraan) en de anderen vooral van het happy hour menu. Ik bestel acht yakitori, allemaal heel erg lekker, maar wel erg klein! Wendy is het met me eens en we bestellen er beiden nog gyoza bij. 

Alles dat op het happy hour menu staat kost $5 en daardoor is de uiteindelijke rekening heel laag voor een Japans restaurant. Ik hoop dat Akai Tori het gaat halen, want het is uniek tussen al de sushi restaurants. Ik ga ze in ieder geval aanbevelen. 

Rick komt me ophalen na bij zijn geliefde Yard House te hebben gegeten. We praten nog even bij met Kirsten, mijn Deense vriendin, en dan is het tijd om de voeten omhoog te doen en lekker lui shows te kijken. 

5 reacties:

Reny zei

Fijn dat je nog kunt genieten van het zwembad, nu het nog geopend is.

Als ik volgende maand in de USA ben (Colorado) ga ik eens op zoek naar dat bloemkoolbrood, het klinkt altijd heel lekker en na de vakantie moeten we weer even op het gewicht gaan letten :).

Mooie kleur (nagellak), ik vind glitters altijd leuk maar om de één of andere reden gebruik ik die alleen in de decembermaand.

Alvast een mooie anniversary!

Anja L. zei

Ik ben tegenwoordig om half acht wakker en ga dan nog wat lezen in bed.
Merk je aan de inrichting dat Greenheart is overgenomen of is de sfeer anders? Gelukkig kun je je sap nog halen.
Wat vervelend dat de serveerster steeds weg was maar gelukkig was het eten goed.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Het zou leuk zijn als je nog een reisvriendin zou hebben. Zo is er altijd iemand met wie je wrg kunt gaan.
Gezellig weer, de happy hour. Met z'n zessen is een mooi aantal.

Anoniem zei

Het menu van dat Happy Hour ziet er heel smakelijk uit. Ik moet nog een paar maanden wachten maar dan kan ik ook weer genieten van de Japanse keuken.
Ik vind je nieuwe nagellak heel feestelijk. Al die extra versierselen zijn niet aan mij besteed.
Wat zijn dierenartsen toch absurd duur. Cathy had vorig jaar $ 1500 besteed aan diverse tests en medicijnen voor een van de honden. Hij kon weer een jaar verder. Maar helaas zijn toestand ging nu snel achteruit. Zakte door zijn pootjes, constant aan de diarree hoewel hij maar bleef eten. Dit konden ze niet langer aanzien en wilden dit Dutch ook niet aandoen. Gisteren is de dierenarts thuis geweest en hebben ze hem laten inslapen. alle kosten inbegrepen kwam dat toch op $ 700. Dutch is 16 jaar geworden. Ik zal hem missen als ik weer in Las Vegas ben.
Groetjes Wil

Petra zei

@Reny - Het merk is Outer Aisle en ik koop het bevroren van Whole Foods, maar je kunt het geloof ik ook niet bevroren krijgen.

@Anja - Ja, de sfeer is anders. Het voelt niet meer als een kleine sappenwinkel en de namen waren voorheen ook veel leuker.

@Petra - Een reisvriendin is zeker fijn, ik ben benieuwd of er iets van gaat komen.

@Wil - Wat erg voor Cathy en Cees! Maar wel een mooie leeftijd, zestien.