Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 31, 2023

Over de laatste dag van augustus

We zijn gisteravond voor ons doen heel vroeg naar bed gegaan. We zijn dan ook allebei al voor zevenen op. Heel fijn, want ik wil mijn cardio doen voor ik naar personal training moet.

Maar eerst maak ik ontbijt en een mok koffie. Rick maakt zich klaar voor zijn werk en daarna gaan we naar de Starbucks in het Pan Am Center. Hun nitro brew is altijd zoveel beter gemaakt dan die in Vienna, geen idee waarom.

Rick zet me thuis af en ik ga verder aan mijn cardio. Sharon vroeg of ik vandaag om negen uur kon komen en dat vind ik prima. Zo ben ik om half tien al klaar met sporten, heerlijk!

Aangezien ik voor de personal training nog niet al mijn stappen bijeen had ga ik nog een stukje op het W&OD pad lopen. Dat is soms met gevaar voor eigen leven. Bijvoorbeeld als een fietser de moeite niet neemt om te wachten tot een tegenliggende fietsers me voorbij is en mij zo bijna aanrijdt. 


De rest van de ochtend besteed ik nuttig met meer dingen klaarmaken voor de reis. Verder doe ik mijn Arabische lessen en mijn breinspelletjes. Het is koel buiten en ik ga in de zon zitten, anders heb ik het koud.

Mijn lunch bestaat ook vandaag weer uit een tomaat met dill pickle seasoning van Trader Joe's, bloemkoolbrood met gerookte zalm en een halve perzik plus twee pruimen. Het gaat er heel goed in, vooral de perzik, die zo enorm sappig is.

Opeens moet ik me haasten om op tijd te zijn voor mijn nagelafspraak. Dit keer kies ik glitter met alle kleuren van de regenboog erin. De hoofdkleur is rose, geen regenboogkleur maar ik vind het wel vrolijk. 

Als Phuong alles weer keurig heeft geverfd loop ik naar de Safeway. Ik heb Katja gevraagd wat Fiona tegenwoordig lekker vindt en haar antwoord was "niets". Dat is natuurlijk niet waar, maar madammeke is flink kieskeurig. Ik koop een aantal dingen, die ik denk dat Fiona sowieso lekker gaat vinden, anders zou ze geen normaal kind zijn.

Als ik de oprit oprijd zie ik dat Rick weer thuis is. Ook zit er een prachtige vlinder op onze buddleia. De Eastern Tiger Swallowtail is terecht de staatsvlinder van Virginia. Het is verreweg de meest voorkomende soort en dit exemplaar is heel mooi.



Na mijn foto's te hebben genomen ga ik Rick begroeten. Hij heeft een virtueel happy hour met zijn team. Ze doen voor hoe je een alcoholvrije sangria kan maken. Het ziet er lekker uit, maar te zoet voor mij. 

Om klokslag half zes beginnen wij aan ons eigen virtuele happy hour met Chuck en Christine. Zij zijn net terug van een reis naar Seattle en Vancouver en hebben het daar zeer naar hun zin gehad. Zoals altijd vliegt het uur voorbij en dan nemen we afscheid tot oktober. Na onze reis zullen zij vrienden uit Nederland op bezoek hebben. Des te meer gespreksstof zullen we maar zeggen.

Voor mijn avondeten bestel ik van Sushi Koji. Rick haalt eten van restaurants in de buurt. Sushi Koji heeft heel verse vis en ik smul van mijn chirashi. 

Mijn energie is compleet op en ik ga met mijn voeten omhoog naar wat kookshows kijken. Ik denk dat ik wat teveel heb gedaan met mijn nek vanochtend, hopelijk helpt de ibuprofen snel tegen de hoofdpijn, die daaruit voortkomt. 

Ongelooflijk dat dit alweer de laatste dag van augustus is! Deze zomer is voorbij gevlogen, zoals zomers eigenlijk ieder jaar doen. Morgen begint mijn verjaardagsmaand en tegenwoordig vier ik dat de hele maand. Om te beginnen krijg ik $5 korting van Greenheart voor mijn verjaardag, altijd meegenomen. 

5 reacties:

Reny zei

Wat een prachtige vlinder!

Leuk idee om jouw verjaardag de hele maand te vieren.
Ik ben in december jarig, is sowieso al een feestmaand!

Alvast een fijn weekend

Anoniem zei

Een maand je verjaardag vieren is wel heel gezellig. Dat houd ik voor als ik bij Cathy ben.Een etentje met elkaar en een paar keer een lunch met vrienden.
Wat een voorbereidingen voor jullie trip.Er komt altijd zoveel bij kijken.
Ik maak altijd een paklijst en ga daags voor mijn vlucht mijn koffers inpakken.Bevalt tot op heden uitstekend.
Wanneer vertrekken jullie eigenlijk ?
Fijne dag,
Wil

Anoniem zei

Je bent ook in september jarig, leuk! Origineel en leuk idee om het de hele maand te vieren.
Ik ben ook in september jarig, en mijn man en oudste zoon ook. Druk dus…
Wat een prachtige vlinder!
Fijne vrijdag
Carla

Petr@ zei

Ik heb geen idee of ik je blog kan volgen op vakantie maar zo niet dan wens ik je hierbij vast een fijne verjaardag en een prachtige reis!

Petra zei

@Reny - Saskia is ook in december en ik vond dat altijd moeilijk met haar verjaardag en kerst zo op elkaar.

@Wil - We vertrekken maandagavond.

@Carla - Ik ben gelukkig de enige in september. We hebben sowieso geen verjaardagen in dezelfde maand.

@Petra - Dank je wel en jij ook een fantastische reis gewenst!