Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 27, 2023

Over een zwembad weekend

Zaterdag

We hebben de Alexa wekker uitgezet en ik word pas om acht uur wakker als Rick opstaat. Ik heb werkelijk heerlijk geslapen, maar de gekste dromen gehad. 

Tijdens een ervan wist een van mijn vriendinnen (geen idee wie) niet wat het verschil tussen stil water en spuitwater was. Zelfs na uitleg niet, wat mijn brein daar nou weer mee bedoelde?

We verzorgen de dieren en gaan dan onze zaterdagochtend routine doen. We halen koffies en egg bites van Starbucks. Alleen zit er meer dan de helft schuim in mijn nitro brew en bijna geen koffie. Schuim is normaal, maar dit is wel erg veel. Ik vraag ze een nieuwe te maken en die is stukken beter. 

Op weg naar de glasbak doen we een Pokemon Go route. Na het glas gaan we naar de markt. Dit keer kopen we er eieren en tomaten bij hetzelfde kraampje. Alles ziet er daar zo vers uit. We lopen David, een vriend die we zelden zien, tegen het lijf en praten even bij. 







De ochtend tikt zo al snel voorbij en het zwembad opent vandaag een uur eerder voor volwassenen. Rick maait snel een deel van de tuin en ik doe twintig minuten cardio. Dan lopen we naar het zwembad waar alle banen al bezet zijn.

Geeft niet, ik kan mijn ren/zwem banen ook in het gewone gedeelte trekken. De temperatuur van het water is heerlijk en ik ben blij dat we er dit weekend nog optimaal van kunnen genieten. Rick krijgt zoals altijd al snel genoeg van het zwembad en gaat terug om de rest van het gras te maaien. 

Om een uur of elf is hij weer terug en we nemen nog even een koele duik. Dan gaan we op pad voor de lunch. Ik haal een poke bowl van Poki DC en Rick zet me af bij het zwembad. Daar smaakt het heel goed. 

 Rick gaat door naar de mall om wat schoenen en een broek te kopen. Ik doe tijdens de kinderpauzes nog twee keer tien baantjes en heb dan kilometer 33 erop zitten. 

Als ik weer uit het water kom zie ik mijn vriendin Mary Ellen zitten. Zij werkt meestal tijdens het weekend, dus dit is een aangename verrassing. We hebben heel wat bij te praten en voor ik het weet is het half vijf. 

Rick komt melden dat hij naar huis gaat en Mary Ellen en ik vertrekken ook. Thuis kleden we ons voor het avondeten en geven de dieren vast eten en Orion zijn wandeling. 

Dan gaan we op weg naar Georgetown. Ik houd van Georgetown en ik ben niet de enige, want het is er altijd druk, zeker op zaterdag. We parkeren in een van de garages en lopen dan een stuk langs M Street. De kleuren zijn mooi in het late middaglicht. 











We hebben om zes uur een reservering bij The Sovereign, een Belgisch restaurant. Begin dit jaar gingen we naar een Belgisch bierfestival en daar won Rick een $100 cadeaubon voor dit restaurant. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik de meeste gerechten op het menu veel te zwaar vind. 

Rick is echter in de zevende hemel met hun uitgebreide Belgisch bier lijst. We bestellen bitterballen en kaaskroketjes als voorafjes. De bitterballen vallen helaas erg tegen, ze zijn superdroog van binnen. Dat hebben we hier nog nooit gehad, heel jammer. De kaaskroketjes zijn wel lekker.

Mijn "hoofdgerecht" wordt het charcuterieplankje met een soort atjar. Dat is precies genoeg voor mij. Rick heeft de schnitzel met zuurkool en spaetzle en is daar zeer te spreken over. De bediening is attent en behalve de bitterballen is het eten echt goed. 

Tevreden lopen we terug naar de auto. Het is nog steeds 33 graden, het was goed warm vandaag. Hopelijk wordt het morgen weer zo'n heerlijke dag, zodat we weer kunnen gaan zwemmen dit eennalaatste weekend dat het zwembad open is. 

Zondag 

Mijn voornemen om vroeg op te staan blijft daarbij. Pas om tien voor half negen staan we op. We zullen het wel nodig hebben gehad. 

Na de gewoonlijke dierenverzorgingen gaan we naar Starbucks. Daar is de nitro brew dit keer perfect bereid. Kennelijk is er minder schuim aan het begin van een vat. Gisteren kreeg ik het einde van een vat met heel veel schuim. 

Rick heeft een paar colbert jassen om weg te geven. De bakken daarvoor vlakbij Starbucks staan er niet meer. Op weg naar Merrifield stoppen we dan maar bij de bakken bij het Pan Am Center. Ik vraag me altijd af wat er met die kleding gebeurt. Wordt het aan minder bedeelden gegeven of wordt de stof gebruikt om nieuwe kleding te maken, ik denk het laatste. 

De volgende stop is H Mart, hopelijk is de King Mushrooms dame er vandaag wel, dus ik koop twee soorten paddenstoelen. Als we langs de markt rijden zien we dat Lilian er inderdaad is. We kopen de maitake paddenstoelen en wat perziken en pruimen. 

Na dat alles in de auto te hebben gedaan gaan we naar boven bij Target. Rick heeft ondergoed nodig voor de reis en ik ben op zoek naar een nieuwe pijama. Die van mij zijn zo oud dat er gaten inzitten. Rick slaagt, maar ik vind niets. Op Amazon wel en die bestel ik dan maar meteen. 






Tijd om naar huis te gaan. Rick gaat het gazon voor het huis maaien en ik doe drie kwartier cardio. We halen ons doel van elf uur klaar zijn, zodat we naar het zwembad kunnen. Dat is net open en er zijn nog maar een paar mensen. Ik begin meteen aan mijn halve kilometer ren/zwem combinatie. 

Net als gisteren haal ik een poke bowl als lunch. De volgende zal nu gratis zijn. Rick heeft zin in de McChicken van McDonalds. Jammer genoeg voor hem hebben ze geen gegrilde kip meer, dus dan neemt hij maar gefrituurde. Het zou niet mijn keuze zijn. 

We lopen terug naar het zwembad en eten daar onze lunch. Als mijn favoriete zwembaan vrijkomt trek ik twintig baanjes en heb nu 34 kilometer gezwommen. Ik denk dat ik zeker de vijfendertig haal voor volgende maandag, misschien zelfs iets meer. 

De muziek staat weer keihard en op een gegeven moment overheerst dat mijn hele brein. Ik doe mijn oordopjes in en dat helpt enorm. Die waren een goede aankoop dit seizoen. Ik lees in alle rust mijn boek. 

Rick vertrekt naar de Giant voor wat boodschappen en komt een uur later weer terug. Ik zie Maria binnenlopen, maar die blijft niet. Ze vindt het te druk en ook zij ergert zich kapot aan de muziek. Ze zegt later wel terug te komen om haar baantjes te trekken. 

Wij blijven tot vijf uur en wandelen dan naar huis. Rick maakt mijn groene drankje en dat is altijd zo lekker. Dan krijgt Orion zijn eten en wij vertrekken naar de Hawk & Griffin. Daar eindigen we dit weekend in de pub.

We delen mini fish & chips en wat kippenvleugeltjes. Ze zijn zoals altijd weer erg lekker. Gelukkig zit er ook wat groente bij, zodat we het toch een "gezond" maal kunnen noemen. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je optimaal van het zwembad kon genieten dit weekend, zeker nu je de oordopjes hebt waardoor je minder last hebt van de harde muziek.
Hier in Nederland gaat de kleding in de kledingbakken naar het buitenland volgens mij. Mij maakt het niet zoveel uit, ik ben er vanaf. Maar er zijn vast genoeg mensen in Nederland die het ook kunnen gebruiken. Mijn moeder haakt en breit kinderkleding en brengt dit naar de kledingbank, waar ze er erg blij mee zijn.

Marion2 zei

Het klinkt als een heerlijk relaxed weekend. Jullie zullen het zwembad gaan missen, denk ik.

Ik breng goede oude kleding naar een tweedehands kledingzaak. De rest doe ik in de kledingbak. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ze ermee doen. Nog niet zo lang geleden werd het hier huis aan huis opgehaald en daarvan weet ik dat ze uitzochten wat nog bruikbaar was. Tegenwoordig kun je gebruikte kleding ook inleveren bij bijvoorbeeldH&M en C&A. Daar krijg je dan een kortingsbon voor.

Anoniem zei

Wat een heerlijk relaxed en ook zonnig weekend hadden jullie.
Fijn dat je zoveel baantjes kon zwemmen nog.
Ik geniet elke keer weer zo van je kleurrijke foto’s !
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Alle goede kleding en textiel breng ik naar de textiel bak. Alles wordt nagekeken op bruikbaarheid en een gedeelte gaat naar de kringloopwinkels. Een ander gedeelte gaat naar Oost-Europa, Azie en Afrika. Ook wordt er heel veel gerecycled en dat zie je regelmatig in de etiketten staan . Een gedeelte is dan hergebruikt.
Bij een reportage over Afrika kwam wel naar voren dat veel mensen die oude kleding niet eens willen hebben. Bovendien is heel veel synthetisch en dat is veel te benauwd dragen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Ik denk dat er hier meer dan genoeg mensen zijn die tweedehands kleding nodig hebben.

@Marion - We gaan zeker het zwembad missen!

@Carla - Hopelijk wordt het komend weekend net zulk weer.

@Wil - Ik kan me voorstellen dat veel Westerse kleding niet fijn zit in tropische klimaten.