Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 22, 2023

Over een dag in en rond het huis

Oef, het is wel even moeilijk om om kwart over zeven op te staan, hoe vrolijk het Disney deuntje ook is. Toch lukt het me en beneden begroet ik Rick en de andere "mannen". Mijn koffie staat klaar en ik vul een van mijn favoriete Blond Amsterdam mok ermee. 

Het ontbijt van wilde paddestoelen en spinazie met een gepocheerd ei in een eiwrap is zo gemaakt. Het is heerlijk weer en ik eet op het deck. Ik hoor het gezoem van een kolibrie achter me, maar als ik me omdraai is hij of zij natuurlijk meteen gevlogen. 

Na het eten begin ik alvast aan mijn cardio. Als Rick klaar is om op pad te gaan heb ik er al een half uur opzitten. We gaan natuurlijk als eerste naar Starbucks, waar we een weddenschap zijn begonnen of er wel of geen kaneel in mijn koffie zal zitten. Vandaag wint Rick, want er zit geen kaneel in, zucht. 

Rick heeft geen drukke ochtend en we besluiten meteen maar naar Whole Foods te gaan. Daar merken we dat we elkaar aan het worden zijn. We hebben niet een, maar twee keer precies dezelfde gedachtes!


Thuis trekt Rick zich terug in zijn kantoor en ik maak mijn cardio op de Scoop af. Dan doe ik twee routines met gewichten: armen en schouders en borst en rug. Het is pittig! Daarna plank ik voor een minuut en rek en strek bijna tien minuten met behulp van mijn andere app.

Het voelt heel goed om klaar te zijn, hoewel ik achteraf gezien wat te enthousiast bezig was. Mijn schouders zijn niet blij. Hopelijk valt dat mee en is het morgen beter. 

Op zoek naar mijn Schaduwen en Reflecties foto haal ik mijn glazen bol en een cd tevoorschijn. Ik experimenteer wat en de derde foto is het geworden. Ik moet mijn bol weer meer gaan gebruiken. Het heeft altijd zo'n leuk effect. 



De ochtend vliegt voorbij met Arabische lessen en allerlei breinspelletjes. Na mijn douche is het al lunchtijd. Ik heb bij Whole Foods een heerlijke Old Bay garnalensalade gekocht. Daar heb ik tomaat, perzik en pruimen bij, zo lekker! Ik ga morgen denk ik meer van die salade kopen. 

Om half een belt Judith en we hebben weer een gezellige virtuele lunch. Terwijl ik met haar praat loop ik in de achtertuin en voor ik het weet is Orion in de vijver gesprongen! De arme Koi vissen daar krijgen een hartverzakking!

Natuurlijk gaat Orion niet veel later met de Deense doggen van de buren langs het hek rennen waardoor hij modderpoten krijgt. We blijven nu maar een tijdje in de tuin. Rick is naar de oogarts, dus die merkt er gelukkig niets van. Orions vijver escapades kunnen Rick razend maken. 





Als ik afscheid van Judith heb genomen ga ik wachten tot er vlinders op onze vlinderstruik komen. Dat duurt een tijdje, maar dan zijn er opeens drie prachtige zwaluwstaart exemplaren. 




De middag vliegt, al genietend van de tuin, voorbij. Om vier uur denk ik er een seconde over om naar het zwembad te gaan, maar ik vind het te koud om te zwemmen en heb geen zin in muziek, die ik niet leuk vind. Ik blijf dus lekker in mijn hangmatstoel zitten, ook omdat ik een flinke hoofdpijn heb. 

Voor het avondeten grilt Rick zalmburgers. Daar maken we een "broodje" van met koolhydraatarme mini tortilla's, tomaat en ui. Verder is er een asperge, paprika en uien salade van Whole Foods. Deze zalmburgers met zongedroogde tomaat er doorheen zijn mijn favoriet. Ik lik mijn vingers er letterlijk bij af!

Het is gek om het met 28 graden koud te hebben, zoals ik nu. Dat komt omdat de luchtvochtigheid heel laag is en er een koele wind staat. Voor ons is dit meer een vroege herfstdag, dan een zomerdag, ongewoon voor augustus, maar ik klaag niet. We zullen vannacht heerlijk slapen met het koelere weer.

4 reacties:

Anja L. zei

Ik denk ook steeds dat ik vaker de bol moet gebruiken met fotograferen maar vergeet het vervolgens weer😀.
O, o, die Orion. Weer in de vijver, die arme vissen.
Hier was het na twee warme nachten vannacht ook koeler, dat slaapt echt veel lekkerder.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Ook wel eens lekker, een rustige dag thuis. En ook zo'n dag vliegt vaak voorbij.
Hier vannacht ook wat koeler, zoveel fijner dan de plaknachten die we daarvoor hadden.

Anoniem zei

Ik moet wel lachen hoor om Orion, wat een boefje.
Mooie foto’s heb je weer gemaakt met de bol!
De zalmburgers die jullie hebben lijken me echt heel erg lekker, ik ben ook gek op zalm.
Fijne woensdag
Carla

Petra zei

@Anja - Ik moet zeggen dat ik wel wat schichtig ben nadat ik bijna de huurauto in Aruba ermee in brand stak.

@Petra - Ik vind onze achtertuin heel goed toeven.

@Carla - Ik moet er ook wel om lachen, maar het is natuurlijk niet goed voor de vijver.