Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 23, 2023

Over een kleurige dag

Bah, ik word helemaal in de knoop wakker. Ik neem meteen een dosis ibuprofen en hoop dat die snel gaat werken. Rick is al beneden en hij gaat vandaag naar zijn kantoor in Reston voor training. Terwijl ik ontbijt aan het eten ben vertrekt hij.

Direct na het ontbijt begin ik aan mijn drie kwartier cardio. Daarna doe ik een onderlichaam krachttraining van ongeveer twintig minuten. Als afsluiting tien minuten stretchen en dan vind ik het weer genoeg. Het helpt wel me beter te voelen, dus dat is goed. 

Het is heel mooi weer en nog vroeg. Ik haal medicijnen op van de Walgreens en een nitro brew van Starbucks. Dan ga ik een wandeling in Nottoway Park maken. De natuur is zo rustgevend. Ik ga even op een bankje zitten om de geluiden in me op te nemen. Het bos is aan het einde van de zomer allerminst stil. Er zijn cicades, krekels, vogels en meer te horen.


Gisteravond hebben we de tomaat, die bedoeld was voor mijn lunch, soldaat gemaakt. Er is op woensdag een marktje bij Oak Marr hier dichtbij. Ik koop er een tomaat en kijk ook wat rond. Vooral de kleurige pepers zijn zo fotogeniek. Bijna koop ik een bakje aalbessen uit nostalgie, maar ik vind ze te duur. 







Vervolgens rijd ik Vienna weer in en ga naar Whole Foods. Daar breng ik een paar dingen terug voor Amazon en koop een bakje met de verrukkelijke garnalensalade. In het tuintje naast de supermarkt maak ik nog een aantal bloemenfoto's. 






Terwijl ik mijn lunch van garnalensalade, tomaat, perzik en pruimen eet kan ik het niet laten het geluid van de cicades op te nemen. Je ziet deze soort weinig, maar je hoort ze des te meer. 

Na een heel aantal Duolingo Arabische lessen gedaan te hebben, die allemaal herhaling zijn, heb ik zin om iets te gaan doen. Ik besluit naar De Paul's Urban Farm te gaan op zoek naar een themafoto voor vandaag. Die vind ik in een kamer met een sierlijke spiegel. 

De eerste pompoenen zijn er al!

Mijn reflecties foto van vandaag

Opeens zie ik een prachtige Monarch vlinder op de bloemen. Dat is mijn favoriete vlindersoort en helaas zijn er steeds minder van. Ik fotografeer hem meerdere keren. 




Als ik uitgefotografeerd ben ga ik naar het centrum van Vienna. Ik heb vandaag nog geen Pokemon Go gespeeld en ga dat dus doen. Eigenlijk zou ik een route moeten wandelen, maar de pijn is terug en ik heb er geen puf meer voor. 

In plaats daarvan zoek ik een bankje in de schaduw op en ga daar zitten mensen kijken en lezen. Het W&OD pad is altijd druk en er komt van alles voorbij. Van een opa met twee kleinkinderen in een wandelwagen tot een man op een hoverboard, het is zeker niet saai. 


Pas tegen vijven heb ik er genoeg van en ga huiswaarts. Rick komt niet veel later thuis. We hebben zalm en een boontjes, tomaat en olijven salade van Whole Foods. Daar hebben we bloemkoolpuree bij, erg lekker!

Tijd voor mijn luie stoel en mijn voeten omhoog, ik ga Below Deck afleveringen kijken. 

3 reacties:

Petr@ zei

Vervelend zo'n pijndag. Goed van je, om er dan toch op uit te gaan en je dan te omringen met dingen waar je vrolijk van wordt!

Anoniem zei

Prachtig, je foto’s van de Monarch vlinder! En ook de bloemenfoto’s zijn weer schitterend. Ik hou ervan.
Vervelend dat je een pijndag hebt.. Knap dat je er toch op uit bent gegaan. Dat heeft je denk ik toch ook wel goed gedaan. Hopelijk heb je morgen geen of een stuk minder pijn.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Ja, ik heb dat op zulke dagen echt nodig.

@Carla - Gelukkig was het vandaag een stuk beter.