Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 02, 2023

Over mijn broer en collega's op bezoek

Eigenlijk ben ik om half zes al klaar om op te staan, maar ik zing het nog een uurtje uit. Dan heb ik echt genoeg van mijn bed, want ook veel pijn. Daar baal ik wel van, maar dat moet weer slijten denk ik. Rick en ik maken onze respectievelijke ontbijten en dan doe ik alvast wat cardio terwijl Rick zich klaarmaakt. 


We gaan daarna naar het Pan Am Center. Daar halen we onze Starbucks koffie en lopen dan de Safeway in. Mijn broer en twee collega's komen vanavond voor een drankje en hapje. Daar neem ik een bak met verschillende rauwe groentes om te dippen voor mee. 


Als ik aan mijn cardio begin belt mijn broer. De plannen zijn veranderd en hij heeft hooguit even tijd om hallo te komen zeggen. We hebben een flinke charcuterieplank bestelt van The Italian Gourmet en Rick en ik grappen dat we daar de komende dagen wel van kunnen eten nu. 

De crape myrtles bloeien en ik vind ze prachtig. Het is een typische zuidelijke plant hier. 

Na mijn cardio ga ik naar Sharon. Zij vroeg of ik vanochtend in plaats van morgenochtend personal training kon doen. Dat is prima, want ik heb verder toch geen plannen. Tijdens het halve uur sloof ik me goed uit met zware gewichten. 

Op weg naar huis stop ik zoals wel vaker bij de tuin met een bloemenzee. Dat huis is voor de tweede keer in een jaar verkocht. Ik ben benieuwd of de nieuwe bewoners ook van tuinieren houden. De tuin is wel wat verwilderd nadat de oorspronkelijke bewoners vertrokken. 



Rond het middaguur hoor ik dat mijn broer en zijn collega's toch zullen komen. Dan gaan we ook nog maar even naar Whole Foods voor chips en dip. Dan halen we onze salades op. Voor de verandering heb ik ook een salade van Cava als lunch besteld. Erg lekker, moet ik zeggen.

Als laatste gaan we naar The Italian Gourmet waar we een prachtige charcuterieplank overhandigd krijgen. Dat is meer dan genoeg voor vijf mensen! De plank is gewoon zwaar!

Het nieuwe maandthema is Schaduwen en Reflecties en ik heb zin daar een beetje creatief mee te zijn. Ik pak wat vorken, die van zichzelf al reflecties laten zien, en experimenteer met verschillende dingen. Onderstaande foto is het resultaat. 




Halverwege de middag maken we alles klaar voor het mini buffet dat we neer zullen zetten. Rick haalt wat kippenvleugeltjes van Glory Days Grill en dan hebben we genoeg te eten lijkt ons zo. Het wordt vast heel gezellig.

Om half vijf komen de mannen aan. Mijn broer Erik en zijn collega's de Canadese Jeff en de Spaanse (maar opgegroeid in Nederland) Rafael. We gaan naar de basement, want Orion blaft eindeloos. Erik geeft ons een idee, want hun hond, die net zo is, doen ze in de schuur. Die hebben wij ook en zou een goede oplossing zijn. 

Het wordt heel gezellig in de bar. Het gesprek verloopt vlot. Wat wil je ook met mensen, die enorme reizigers zijn. Aan onderwerpen is er geen gebrek. Ook het eten wordt zeer gewaardeerd en gelukkig gaat een groot deel van de enorme charcuterieplank op. 

Al veel te snel is het zeven uur en moeten de mannen terug naar DC. Ze hebben een reservering bij de Old Ebbitt Grill. Dat gaat vast een leuke avond worden. Ik vind het heel fijn weer even met mijn broer te hebben kunnen knuffelen. We zien elkaar zo zelden en zulke gelegenheden zijn cadeautjes. 




Rick en ik hebben genoeg te eten gehad van wat er op tafel stond. We gaan wat tv kijken en het zal mij niet verbazen als we weer vroeg ons bed op gaan zoeken. 

8 reacties:

Anja L. zei

Zo’n tuin mooi houden is een hoop werk, zeker als hij nu al wat verwilderd is.
Wat gezellig dat je broer met twee collega’s langskomt. Misschien is Orion in de schuur doen een idee, maak een lekker plekje voor hem daar zodat het geen straf is om daar te zijn.
Hier regent het nu weer maar vanmiddag schijnt de zon weer te gaan schijnen, ik hoop het.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Leuk dat je broer er even was!
De bloemenfotos zijn allemaal inheemse soorten, waar je weinig wek aan hebt en heel goed voor de insekten en vogels. Ik hoop ook dat ze die houden!

Marion2 zei

Wat gezellig dat je broer langskwam! Is hij je broer uit Nederland?

Bijzonder dat het huis twee keer in een jaar tijd verkocht is. Je vraagt je
dan af wat de reden is dat de bewoners zo snel weer verhuisd zijn.

Petr@ zei

Wat leuk dat je broer met zijn collega's langs is gekomen! Dat zijn de bijzondere momenten. Fijn dat het ook klikte met zijn collega's.

Hopelijk hebben de nieuwe bewoners ook een beetje groene vingers en blijft de mooie bloementuin in stand.

Anoniem zei

Wat gezellig, je broer met zijn collega’s op bezoek!
Mijn broer was hier vorige week een paar dagen op bezoek. Erg gezellig. Hij woont vlakbij Berlijn.
De charcuterieplank zag er goed uit trouwens.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Vervelend dat regenachtige weer met zon is het toch een stuk vrolijker allemaal.

@Anoniem - Ze hebben ook milkweed waar de monarch vlinders (rupsen) van eten.

@Marion - Ja, dit was mijn broer uit Nederland. Hij reist de hele wereld rond voor zijn werk.

@Petra - Het was inderdaad erg gezellig.

@Carla - Zulke bezoeken zijn cadeautjes.

Marjolein zei

Altijd zo leuk om jouw blog te lezen, wat een prachtige plaats lijkt me dat waar jullie wonen!
Groeten
Marjolein

Petra zei

@Marjolein - Het is een leuke plaats met Europese raakvlakken, vandaar waarschijnlijk zo leuk.