Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 21, 2023

Over wakker worden in Washington en de verdere dag in Vienna

 Rick en ik willen optimaal genieten van onze nacht in de Waldorf Astoria en blijven een tijdje in bed lezen voor we om half negen opstaan. We maken ons klaar en gaan dan naar Cafe du Parc.

Cafe du Parc ligt schuin aan de overkant in het Willard Intercontinental Hotel, even chique als de Waldorf Astoria. Helaas is hun terras niet open voor het ontbijt dus we eten binnen. Hun eggs Benedict met zalm en spinazie is werkelijk heerlijk. We bestellen er beiden een zonder Hollandaise saus. 


Terwijl we eten krijg ik eindelijk emails van United in antwoord op de klacht, die ik na onze vlucht uit Brussel heb ingediend. Er is tegen de regels gehandeld door iemand, die duidelijk niet in een stoel paste, aan boord te laten. Dat wordt beaamd en doorgegeven aan de juiste afdeling. 


Het spijt United zeer en we krijgen ieder $200 aan reistegoed. Het is beter dan de 5000 mijlen, die we eerst aangeboden kregen. Ik hoop gewoon dat er meer aandacht voor komt als mensen erover klagen. Zoals ze zelf in hun email schrijven is het afgezien van het ongemak onveilig. 


Na het eten gaan Rick en ik een Pokemon Go route lopen. Ik vind die routes erg leuk, want je komt ergens anders dan gewoonlijk. Dit keer valt me de interessante architectuur van veel gebouwen op. 






Als we terug bij het hotel zijn pakken we in en brengen onze bagage naar beneden. Saeed groet ons weer heel enthousiast. Het personeel hier is werkelijk fantastisch! Ze herinneren zich onze naam en dat we onze trouwdag vierden. Deze Waldorf Astoria is een goed geoliede machine, ik heb er geen onvertogen woord over te zeggen. 

Rick haalt de auto en dan is onze 24 uur van feest vieren voorbij. De dieren zijn blij ons weer te zien en het duurt niet lang om uit te pakken. Ik denk dat we nog lang na zullen genieten van de heerlijke dag gisteren.

Om half een komt Lois me ophalen om te gaan lunchen. We gaan naar True Food Kitchen in het Mosaic District. Rick en Jim, de man van Lois, krijgen we daar niet heen, maar wij vinden het lekker eten. 

Lois kiest een gerecht met kip en verboden rijst in een kokosmelk kerriesaus. Ik bestel een poke bowl met tonijn, verboden rijst, komkommer en edamame. Als ik mijn bowl krijg bedenk ik me dat er iets mist: de tonijn. De serveerster neemt hem meteen terug en als het goedgemaakt is smaakt het allemaal perfect.

Wij hebben nooit gebrek aan gesprekstof en na bijna twee uur staan we pas op om naar huis te gaan. Als Lois mij thuis afzet zien we Rick met een medewerker van de Town of Vienna praten. 

We hebben al maanden last van lage waterdruk. Andere buren klagen er ook over. Het was vorige week helemaal erg toen we onze wc zelfs niet konden doortrekken. Rick heeft er genoeg van en maakte een afspraak voor iemand van de Vienna om te komen kijken. 

Die constateert dat iedereen inderdaad een te lage druk heeft. Als wij water gebruiken gaat de druk bij onze buren bijna naar nul. Daar moeten dus waterexperts bij komen kijken. 

Als die er zijn zetten ze de brandkraan open. Wat we zien stemt ons heel dankbaar dat niemand de afgelopen maanden brand heeft gehad. Er komt slechts een dun straaltje uit de brandkraan. Duidelijk is er iets mis.

Ze gaan op zoek en wat blijkt? Bij de aanbouw van de huizen tegenover ons heeft iemand vergeten onze watertoevoer weer volledig aan te zetten. Niet veel later spuit het water uit de brandkraan. We merken nu hoeveel lucht er in de pijpen zit, want iedere keer als we een kraan gebruiken spuit het water er in het begin uit. 


 

Al gauw loopt het tegen vieren en we trekken onze zwemspullen aan. Het is heel warm en vochtig vandaag, dus een duik in het koele water is welkom. We zijn er bij de opening en maar goed ook, want het wordt al snel druk. 

We genieten een uurtje en praten ook nog wat met Lois. Dan drogen we ons af en lopen terug naar huis. Ik hoop een dezer dagen de energie te vinden zo laat op de dag baantjes te trekken, maar die was vandaag in ieder geval al niet aanwezig. 

Onze reis naar het Midden Oosten nadert met rasse schreden. We hebben een lijstje met vragen en Alec, onze Egypte expert, belt om kwart voor zes. Adam, de Jordanie en Israel expert, is op het moment in Japan. Alec kan echter de vragen daarover ook goed beantwoorden. 

Na dat gesprek bestellen we ons avondeten van Thaisons. Zij hebben authentiek Thais eten en hun sate is erg lekker. Met dit smakelijke maal sluiten we deze maandag af. 

3 reacties:

Anja L. zei

Toch nog redelijk snel een reactie van United. Heb je nu het gevoel dat jullie klacht serieus is genomen?
Wat goed dat Rick een afspraak heeft gemaakt, het had dus heel gevaarlijk kunnen zijn als er brand was uitgebroken.
Lekker dat je ook nog naar het zwembad kon.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

200 dollar is beter dan niks en beter dan de eerder aangeboden mijlen. Het is echter te hopen dat er serieus iets met het probleem in het algemeen wat gedaan wordt.
Wat goed dat Rick gebeld heeft over de waterdruk. Dit had echt heel verkeerd af kunnen lopen in het geval van brand!

Petra zei

@Anja - Ik vind drie weken best lang als er gezegd wordt dat ze tussen de vijf en dertig dagen zullen reageren. Ik denk wel dat mijn klacht serieus is genomen. Er moet gewoon verandering komen. Of zij maken meer plaats of ze gaan de regel dat iemand in een stoel moet passen handhaven.

@Petra - Inderdaad, er moeten echt duidelijke regels komen.