Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 15, 2023

Over een donderende dinsdag

Om tien voor half zeven was ik helemaal wakker en had toen moeten opstaan. Dat deed ik niet en opeens is het een uur later. Gauw verlaat ik mijn bed en schenk beneden een door Rick gezette kop koffie in. 

Dan maak ik mijn ontbijt, dit keer met de overgebleven "flavor bombs" tomaatjes van gisteren. Die doen hun naam eer aan, ze smaken heerlijk. Na het ontbijt ga ik alvast wat cardio doen. 

Als Rick klaar is maken we onze dagelijkse rit naar het centrum. We halen onze koffies en krijgen de vraag of we een rietje willen. Er zit een flinke opening om uit te drinken in de deksel, dus waarom zouden we in 's hemelsnaam ook nog een rietje willen hebben?!

Bij Greenheart biedt Rick aan mijn fles Detox te gaan halen. Alleen blijkt later dat hij niet op het etiket heeft gelet en "Daily Greens" heeft gekocht. Ik proef dat meteen, want dat sap is veel zoeter en ik vind het niet lekker. Morgen moeten we dan maar het juiste sap kopen. 


De zon schijnt uitbundig, maar het is ook ontzettend vochtig! Na even overleg met mezelf besluit ik toch maar binnen te sporten. Na vijfenveertig minuten afwisselend de elliptische machine en Scoop gedaan te hebben is mijn cardio klaar. 

Er volgt een half uur onderlichaam krachttraining met 11 pond gewichten en dan een stretch routine. Die laatste ken ik zo langzamerhand uit mijn hoofd en vind ik heel erg fijn. Ik merk ook verschil in mijn flexibiliteit. 

Dan is het tijd om even te genieten van mijn nitro brew. Lang doe ik dat niet, want ik wil om elf uur bij het zwembad zijn. Er worden weer onweersbuien voorspeld en ik wil mijn kilometer gezwommen hebben. Ik open als het ware het zwembad en zwem in alle rust mijn veertig baantjes. 

Pas als ik daarmee klaar ben komen er meer mensen. Ik blijf even opdrogen en loop dan net na twaalven terug naar huis. Daar maak ik mijn lunch van tomaat, zalm hot dogs en pruimen en perzik toe. Het is jammer dat ze die zalm hot dogs niet meer hebben bij Whole Foods. 

Na het eten loop ik terug naar het zwembad en ren/zwem tien baantjes tijdens de kinderpauze. De daarop volgende pauze doe ik hetzelfde. Ik weet dat Rick ook graag een duik wil nemen en ik zie op mijn radar app dat er wat onweersbuien aan het vormen zijn. Ik sms hem en hij blijkt al onderweg te zijn. 

Het lukt Rick nog net wat te zwemmen en dan begint het te regenen. Op weg naar huis horen we de eerste donder al. De zware bui trekt ten zuiden van ons langs, maar we krijgen toch een flinke plens regen over ons heen. 


Dan maken we ons maar nuttig en gaan naar Whole Foods om ingredienten voor ons avondeten te kopen. Verder neem ik een blikje sardientjes mee bij gebrek aan zalm hot dogs. Het is gelukkig weer droog als we buiten komen. 

Dat betekent dat ik in mijn hangmatstoel mijn boek uit kan gaan lezen. Zo heb ik zicht op de kolibrievoeders. Naar de ene komt een vrouwtje en de andere onderstaand mannetje met zijn knalrode keeltje. Het blijft leuk, die snel fladderende mini vogeltjes. 

We smullen van de taco's met bisongehakt, die Rick maakt. Dat vlees is iets minder los dan rundergehakt is hoe ik het het best kan beschrijven. In ieder geval smaakt het ons prima. 

Het rommelt buiten nog wat verder, maar dit moet voorlopig de laatste onweerronde zijn. 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat heerlijk om alleen in het zwembad te kunnen zwemmen. Lekker dat je toch een hele tijd kon blijven voor het ging onweren.
Jullie hadden het boodschappen doen goed getimed.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Een lekker sportieve dag! Fijn dat je nog kon zwemmen voor het onweer.
Smaakt bizongehakt erg anders dan rundergehakt?

Anoniem zei

Wat een heerlijk sportief dagje had je zo.
Vreemd trouwens dat ze een rietje aanbieden bij de koffie bij Starbucks…
Het blijft leuk om naar te kijken, de kolibrietjes! Ik vind ze zo schattig
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Het is juist nu zo lekker om naar het zwembad te gaan en ik baal ervan dat het volgende week pas om vier uur open zal gaan.

@Petra - Het heeft meer smaak naar mijn mening. Ik kan het niet echt uitleggen, maar het is wel anders.

@Carla - Ik ook! Ik ben blij dat ik ze nu zie, want ik was bang dat ze deze zomer niet zouden komen.