Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 18, 2023

Over een volle vrijdag

 Eigenlijk ben ik om zeven uur al wakker, maar lees nog wat op mijn telefoon tot Alexa "Let It Go" begint te spelen. Beneden tref ik Rick, Orion en Zorro. Zorro heeft mij de afgelopen dagen uit mijn stoel gejaagd, want hij ligt zo schattig naast Rick. Rick is echt zijn mens. 


Op vrijdag is het ontbijt koken altijd makkelijk, want ik maak gewoon alles op. Als ik dan niet op mijn stoel kan zitten ga ik wel buiten eten. Dat is zeker geen straf. Het zal vandaag voortreffelijk weer worden. 


Na het eten begin ik meteen aan mijn cardio tot Rick klaar is om de stad in te gaan. De afgelopen dagen was er niemand in de drive thru van Starbucks, maar vandaag staat er een flinke rij. Geeft niet, wij hebben geen haast. 


Met onze koffies gaan we huiswaarts. Daar maak ik mijn cardio af op de elliptische machine en Scoop. Dan doe ik de moeilijkste van de drie onderlichaam krachttrainingen. Ik bedenk me dat ik best gedisciplineerd ben met gewichten opeens, want vroeger kon ik mezelf er niet toe zetten zonder personal trainer. 


Na nog een rek- en strekroutine van een minuut of tien maak ik me klaar voor de dag. Ik heb afgesproken met Wendy om om half elf bij haar huis te zijn. Zij heeft een aantal eieren voor mij. 

Een toevalstreffer, het bijtje dat naar de vlinderstruik vliegt

Wendy en Kenny zijn niet zo lang geleden verhuisd naar een nieuwe buurt, die afgesloten is met een hek. Ik denk dat het hek wel open zal gaan als ik ernaar toe rijd, maar dat doet het pas als ik er bijna tegenaan sta. Gelukkig gaat het dan wel open.

Wendy is van Taiwanese afkomst en zij wil graag dat ik haar geliefde "honderdjarige ei" probeer. Ze geeft me daar twee van en het derde ei is ook Chinees, een gezouten eendenei. Wendy vertelt me hoe ze het beste te eten en ook dat ze nog wel maanden goed zullen zijn, zo geconserveerd zijn ze. 

Na een rondleiding door Wendy's huis wat erg mooi is en uitkijkt op een bos neem ik weer afscheid. Ik bedank haar natuurlijk voor de eieren, want het is heel lief dat ze die voor mij heeft gekocht. Ik moet eerlijk gezegd wel wat moed verzamelen om die honderjarige eieren te eten!

Het loopt alweer tegen lunchtijd en we bestellen salades van Subway.  Op onze oprit zie ik de perfecte schaduwfoto: onze basketbalpaal en net. Af en toe speelt Rick nog wat basketbal, anders zou het ding er nu voor niets staan. Vroeger speelden de kinderen er vaak mee. 

We eten onze salades op het deck en dan gaat Rick terug aan het werk. Ik loop naar het zwembad en bemachtig een stoel onder een parasol. Tijdens de eerste kinderpauze ren/zwem ik tien baantjes, nu heb ik 31,5 kilometer gezwommen dit seizoen. 

Mijn voornemen was iedere kinderpauze tien baantjes te doen, maar ik ben er te lui voor. In plaats daarvan lees ik nog een boek uit. Het gaat snel zo, maar gelukkig zijn er heel wat in deze serie. Tegen vieren komt Rick ook een duik nemen en dan lopen we om vijf uur samen terug naar huis. 

Daar maak ik mijn groene drankje van Detox sap en Olive My Pickle gefermenteerd augurkensap. Het is een gezond en smakelijk drankje. Met dat augurkensap krijg ik heel wat pre- en probiotica binnen. 

We bedenken dat we naar Circa willen voor ons avondeten. The Boro is zo'n gezellige nieuwe buurt. Vanavond speelt er een jazz band. Wij nemen plaats aan de bar bij Circa.

We delen de bruschetta, die in de verste verte niet op bruschetta zoals wij die kennen lijkt. Het brood is veel te overheersend en de tomaatjes zijn kerstomaatjes en de mozzarella bijna niet aanwezig. Dit bestellen we voortaan dus niet meer al smaakt het best lekker. 

Rick gaat daarna voor de "shrimp and grits" zonder de grits (een soort griesmeel). Ik neem de wilde paddenstoelen flatbread (een soort pizza) en eet alles behalve (het meest van) de korst. Het is lekker en, ook belangrijk, niet duur. Ik vind dit een fijne keten, want alles op het menu bekoort me.

Het is zulk heerlijk weer dat ik eigenlijk op het deck zou willen zitten. Helaas vinden honderd muggen het daar ook goed toeven en ik wil me niet iedere avond met Deet besprayen. Dan maar binnen, ik ben vandaag toch al veel buiten geweest. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Ik ben niet zo’n held met eten dus ik denk niet dat ik zo’n ei zou proberen. Maar ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.
Jammer van de muggen, wij kunnen ‘s avonds ook niet in de tuin zitten vanwege de vele muggen.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Ik ben benieuwd wat je van de eieren vindt. Ik zou ook moed moeten verzamelen want echt smakelijk klinkt het niet en zo ziet het er ook niet uit, haha.

Reny zei

Ik eet (lust) überhaupt geen eieren en dit ei klinkt voor mij dan ook helemaal niet lekker, dapper dat je het gaat eten.
Ben benieuwd hoe het is bevallen.

Fijn weekend !

Anoniem zei

Knap dat je je daaraan waagt. Schijnt heel zout te zijn met een sterk aroma.
Ziet er ook niet echt smakelijk uit.
Benieuwd wat jij ervan vindt.
Fijn weekend. En alvast Happy Anniversary voor morgen. Wordt vast een hele speciale dag voor jullie.!!!!
Groetjes Wil.

Anoniem zei

Dat 100 jarige ei ziet er niet echt aantrekkelijk en smakelijk uit haha. Ik denk dat ik t niet zou aandurven en ben benieuwd of jij je eraan waagt.
Heel fijn weekend gewenst, en vooral een hele fijne zondag en alvast van harte gefeliciteerd met jullie 35 jarige trouwdag.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Rotbeestjes zijn het!

@Petra - Er moet toch iets aantrekkelijks aan zijn als mijn vriendinnen ze lekker vinden.

@Reny - Ik moet een goede tijd bedenken om het te proberen. Kan nog even duren.

@Wil - Dat wordt het zeker, dank je wel!

@Carla - Ik ga me er wel aan wagen, moet er wel een geschikt tijdstip voor vinden.