Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 24, 2023

Over "Hertendag"

Alexa begint haar Disney deuntje te spelen en ik word er wakker door. Ik heb Rick niet horen opstaan en dat klopt, want die ligt nog naast me. We staan op en tegen de tijd dat ik beneden kom staat de koffie al klaar. 

Samen met mijn ontbijt is het een goed begin van de dag. Het lijkt wel of Moeder Natuur weet dat het zwembad niet meer de hele dag open is, want ook vandaag wordt het een stuk koeler dan normaal voor deze tijd van het jaar. 

Zoals zo vaak doe ik zoveel mogelijk cardio tot Rick klaar is om op pad te gaan. Ik heb er meer dan een half uur opzitten als we naar Starbucks gaan. Onderweg brengt Rick kleding naar de stomerij en dan zijn we vrijwel meteen aan de beurt bij de drive thru en krijgen onze perfect bereide koffies aangereikt.

Daarna rijden we naar Greenheart voor een nieuwe fles Detox. Als laatste duik ik de Whole Foods in, maar word daar teleurgesteld. Ze hebben de garnalensalade niet vandaag. Niet getreurd, ik heb thuis wat alternatieven. 


Door de extra boodschappen heb ik weinig tijd om meer cardio te doen, die stappen komen later vandaag wel. Ik maak me klaar om naar personal training te gaan waar Sharon weer een pittig half uur voor me heeft. Nu de gewichten zwaarder zijn en we ons op enkel bovenlichaam en buikspieren concentreren heb ik het gevoel veel meer te doen dan voorheen.

Op weg naar huis stop ik bij een van de tuinen om foto's van bezige bijen en vlinders te maken. Rick is inmiddels naar kantoor en ik ga met Orion op het deck zitten. Het is bewolkt, maar een zeer aangename temperatuur. Tot de lunch doe ik Arabische lessen. 







Zo is het al gauw lunchtijd en in plaats van de garnalensalade trek ik een blikje sardientjes open. Daarbij een flink bord met tomaat, perzik en pruimen en het is een smakelijk maal. Orion vindt perzik ook lekker, blijkt.

Dit mag dan geen zwemweer zijn, maar het is wel lekker weer om te wandelen. Vandaag ga ik naar Southside Park. Even denk ik erover Orion mee te nemen, maar heb er geen spijt dat niet gedaan te hebben. 

Op het smalle pad kom ik twee eigenaren met loslopende honden tegen. De honden zijn lief en gehoorzaam, maar met Orion zou het een ramp zijn geweest. Honden mogen hier eigenlijk alleen in hondenparken loslopen, maar duidelijk houdt lang niet iedereen zich daaraan. 

Mijn Schaduwen en Reflecties foto

Terug bij de auto zie ik op een paar meter afstand een moederhert met haar bambi. Ze zien mij ook, maar trekken zich niets van me aan. Ik ga in de auto zitten met de deur open en kan zo mooi foto's en filmpjes maken. Af en toe kijken ze op, maar ik ben kennelijk niet bedreigend. 










De rest van de middag lees ik in mijn hangmatstoel tot Rick thuiskomt. Christine en Chuck zijn op reis dus we gaan ergens anders happy hour doen. Dat wordt Barrel & Bushel in Tysons Corner Mall. Daar hebben ze lekkere voorafjes. 

We delen de gevulde eieren met zalm en drie verschillende soorten dip met worteltjes. Dan bestelt Rick de lamburger in slabladeren en ik mini krabcakejes. Alles is even lekker en het is een gezellige bar met goede bediening.

We kunnen wel weer wat spullen van Bath & Body Works gebruiken en dit is de perfecte gelegenheid erheen te gaan. We hebben een bon voor 20% korting en dat is altijd meegenomen. Met een tas vol zeep, luchtverversers en desinfecterende handgel gaan we terug naar de auto. 

Halloween is al overal


Vandaag is het Hertendag, want in een tuin vlakbij ons zien we een moederhert  met dit keer twee bambi's zich tegoed doen aan krabappels. Ook deze herten kijken ons enkel nieuwsgierig aan, maar hun maal is belangrijker. 




Al dat wild hier blijf ik leuk vinden. Rick ziet iedere avond vossen als hij met Orion wandelt en de wasbeertjes zijn dan ook actief. We mogen dan in stedelijk gebied wonen, maar er komt zelfs af en toe een beer deze kant op. 

7 reacties:

Petr@ zei

Het blijft leuk, die herten in de buurt. Wij wonen aan de rand van een natuurgebied maar het gebeurt maar heel zelden dat herten hier in het dorp rondlopen. En slechts één keer liep er een vos over de parkeerplaats voor mijn huis (wat ik heb gezien dan).

Marion2 zei

Wat bijzonder lijkt me dat, dat er ook beren zijn in de buurt. Moet je daar ook rekening mee houden met bijvoorbeeld afval? Heb je er weleens een gezien?

Nu al Halloween, dat is snel. Ziet er wel gezellig uit. Maar ik moetzeggen dat ik nog niet aan de herfst wil denken.

Fijn weekend!

. zei

Geweldig, al die herten, ik ben er jaloers op :).

In sommige winkels zie ik ook al Halloween spullen. Ik ben een écht herfsttype dus vind dat niet vervelend. Kan me voorstellen dat anderen het véél te vroeg vinden (is het ook wel).

Terwijl ik dit type (9.20 uur) regent en onweert het hier enorm, ik ben blij dat ik er niet met de fiets doorheen hoef.

Mooie vrijdag en alvast een fijn weekend!

Reny zei

Ik zie nu dat ik anoniem heb gereageerd, geen idee hoe dat nu weer kan!

(heb het inmiddels aangepast)

Anoniem zei

Superleuk om te zien, al die herten! Ik woon dichtbij het bos, en tijdens het fietsen zien we ook wel eens herten,zo leuk. En vossen zijn er ook veel, maar die komen ook wel de wijk in, vooral ‘s avonds laat.
Ik heb hier al pepernoten in de winkels gespot!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Er is hier overal wild, zelfs in de stad. Genoeg groene plekken voor ze. De herten doen het goed, want tweelingen, zoals op de laatste foto's, zijn ongewoon.

@Marion - Met afval moeten we meer rekening houden met wasberen. Er was deze lente een beer in onze buurt (niet gezien). Vaak komen de jonge mannetjes hier op zoek naar een grondgebied. Ik ben ook nog niet klaar voor de herfst!

@Reny - Het lijkt wel steeds vroeger te komen, vroeger werd er nog tot september gewacht.

@Carla - Jee, dat is helemaal vroeg!

Anoniem zei

What happens to donated clothing ?

https://www.gq.com/story/oliver-franklin-wallis-wasteland-excerpt