Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 30, 2023

Over een fijne woensdag

Kwart over zeven is er voor ik het weet. Ik sta op en ruik de koffie al als ik naar beneden loop. Het is zo lief van Rick om die iedere dag te zetten. Ik bedank hem ervoor, iets wat ik eigenlijk vaker zou moeten doen.

Mijn ontbijt is snel gemaakt en met de mok koffie is het altijd weer een goed begin van de dag. Daarna ga ik direct aan de cardio en heb er twintig minuten opzitten als Rick klaar is om onze koffies te gaan halen.

Bij de drive thru meldt Rick nu dat we nitro brew met weinig schuim willen hebben. De afgelopen paar dagen werkte dat goed. Het kan dus wel, ze moeten alleen wat meer opletten.

Rick brengt mij terug naar huis en gaat dan naar kantoor. Ik maak mijn cardio af en doe een HIIT routine. Daarna nog tien minuten stretchen en dan ben ik om half tien al klaar. 

Boven pak ik alvast wat spullen in om te zien hoeveel plaats ik in mijn tas heb. Het is goed dat we een derde koffer meenemen, want niet alles gaat passen. Dan neem ik mijn douche en kleed me in gewone kledij. 

Gisteren hebben we de halve tomaat, die ik voor mijn lunch bewaarde, opgegeten. Ik weet nu dat er een klein marktje bij Oak Marr is. Ik ga er enkel heen om een tomaat te kopen. Kennelijk is er van hieruit een bedrijf waar je kayaks kan huren. Dat ga ik in gedachten houden. 


Het is wel duidelijk dat het tomatenseizoen bijna voorbij is. Sommige kraampjes hebben ze niet meer. Gelukkig is er een met meer dan genoeg keuze en ik koop een kleine knalrode tomaat. Langzamerhand komen de appels en peren en andere herfstvruchten en groentes. 


Thuis laat ik Orion nog even uit en dan is het tijd om naar Lofty Salon te gaan. Daar probeer ik mijn beperkte Arabisch met Mona, die Libanees is. Tot mijn verrassing begrijpt ze wat ik zeg. 

Carmen kleurt mijn haar en wenkbrauwen weer keurig bij. Hier vind ik ook mijn Schaduwen en Reflecties foto. De volgende kappersbeurt zal in oktober zijn, dit jaar vliegt voorbij!

De schoonmaakploeg zal rond een uur komen dus ik maak en eet snel mijn lunch. Dat is maar goed ook, want ik heb Orion net in zijn bench gedaan als ze arriveren. Ik vertrek naar Vienna om hen een rustige middag te geven. Als ik thuis blijf blaft Orion constant. 

In het centrum van Vienna zoek ik een bankje op in de schaduw. Het is bijna dertig graden, maar de luchtvochtigheid is laag en er staat een verkoelend briesje. Ik lees in mijn boek tot ik dorst krijg. 


Gelukkig is Caffe Amouri vlakbij. Ik bestel een ijsthee van masala thee. Het is zo'n gezellig cafe! Dit is het eerste cafe in Vienna na Starbucks. Inmiddels zijn er maar liefst vier andere cafe's bij gekomen.


Drinkend van mijn ijsthee loop ik een stukje en probeer de drukke bijen op de foto vast te leggen. Dat valt absoluut niet mee, ook vanwege de wind. Zoek de bijen op de onderste foto!


Tegen vieren zijn de schoonmakers klaar en ga ik terug naar huis. Daar verzorg ik Orion en wacht dan tot Maria me op komt halen. Zij komt om half vijf, want ze moet om zes uur terug zijn om bijles te geven.

We gaan naar Viet Aroma, want  op hun website staat dat ze van 11 tot 20 uur open zijn. Natuurlijk hangt er juist vandaag een bordje dat ze vandaag pas om 17 uur hun deuren zullen openen. Het Thaise restaurant in hetzelfde winkelcentrum gaat ook niet eerder open. 

Er zit niets anders op dan te wachten. Dan komt Saeed van Cafe Renaissance naar buiten en ik vraag hem hoe zijn vakantie was. We praten wat en dan nodigt Saeed Maria en mij uit voor een glas wijn terwijl we wachten. Zo ontzettend aardig!

Maria en ik bedanken hem hartelijk en gaan dan naar Viet Aroma waar Lani mij als een vriendin begroet. Peggy, met wie ik via de Vienna VA Foodies groep regelmatig contact heb, is er ook. Ik bestel mijn gewoonlijke rijstpapier rollen met varkensvlees en Maria een gerecht met aubergine en tofu. 

Het is allemaal weer verrukkelijk. Maria en ik bespreken een mogelijke lentereis voor volgend jaar. Keuzes: Nederland, Noord-Italie + Rome of een binnenlandse reis. Ierland en Schotland vallen af, want daar willen de mannen ook naartoe. Het zal eind maart /begin april zijn, dus ik weet niet of Nederland dan een goede keuze is, afhankelijk van de winter. Ik denk dat het Italie gaat worden (hoera!).

De tijd vliegt en voor we het weten moeten we ons haasten om Maria op tijd voor haar bijles naar huis te krijgen. Het was gezellig even bij te praten en het zal leuk zijn weer een reis samen te plannen. 

Rick is nog niet thuis als ik het huis binnenloop, maar het is ook pas vijf voor zes. Een kwartiertje later hoor ik de luide muziek uit Ricks auto al van verre aankomen. Hij heeft kabobs van Friends mee voor zijn avondeten. Ik denk dat we daarvan meer dan genoeg zullen eten de komende weken. 

En zo zijn we alweer over de helft van de werkweek! De komende dagen zullen ook druk zijn. Het is nooit saai in huize Engle. 

5 reacties:

Anja L. zei

Het is leuk om een vreemde taal te leren en dan te merken dat je verstaanbaar bent. Wij proberen het met Zweeds, het wordt sowieso gewaardeerd dat je het probeert.
Leuk om alweer plannen te maken voor volgend jaar.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Wat leuk dat Mona je begreep in het Arabisch. Het wordt altijd gewaardeerd als je de taal van het land probeert te spreken.
Ik weet niet wat je verstaat onder Noord Italiƫ maar helemaal noordelijk is waarschijnlijk ook niet zo geschikt voor eind maart/begin april.
Wel leuk om alweer plannen te maken voor een volgende reis. Ik weet het nog niet voor volgend jaar, eerst over 2 dagen naar Australiƫ. Helaas snipverkouden dus ik hou mijn hart vast voor de landing.

Anoniem zei

Wat een lekkere smaken ijsthee hebben ze toch bij Caffe Amouri. Ik wilde dat hier zoiets was!
Heerlijk, weer een nieuwe reis plannen. De voorpret is ook altijd zo leuk!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Wordt zeker gewaardeerd. Ik vond Deens trouwens wel moeilijk ondanks de vele overeenkomsten.

@Petra - Niet zo noordelijk, Rome, Florence en Venetie

@Carla - Iedere smaak thee, die ze hebben kun je ook als ijsthee krijgen.

Anja L. zei

Deens is supermoeilijk! We hebben het geprobeerd maar struikelden over de uitspraak.