Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 28, 2023

Over deze maandag

Het is weer een weekdag en Rick staat voor zevenen al op. Ik ben niet zo van de vroege en heb genoeg moeite om om kwart over zeven op te staan. Toch heb ik wel lekker geslapen dus gaan met die banaan. 

De koffie staat klaar en ik bak de paddenstoelen en spinazie. Daarbij heb ik een gepocheerd ei in een eiwrap en smul van dat alles. Het is altijd weer een goed begin van de dag.

Tijd voor cardio en als Rick klaar is heb ik er een half uur opzitten. We gaan naar Starbucks en alweer heb ik meer dan een halve beker schuim. De barista probeert me ervan te overtuigen dat dat normaal is, maar ik vertel haar dat ik iedere dag een nitro brew haal en zoveel schuim heb ik vrijwel nooit. De nieuwe beker is perfect. 

We gaan nog even langs Greenheart voor een fles groentensap en dan is het tijd voor Rick om aan het werk te gaan. Ik maak mijn cardio af en ga dan naar Sharon voor personal training. Haar zoon trouwt zaterdag, dus we hebben het o.a. over de bruiloften van onze kinderen en onze schoonkinderen. Gelukkig zijn we blij met allemaal. 

Na het halve uur rijd ik naar Whole Foods. Daar fotografeer ik wat bloemen in het parkje. Dan haal ik een aantal boodschappen, waaronder ingredienten voor een salade voor vanavond. 







Het miezert wat, maar het mag geen naam hebben. De temperatuur is zeer aangenaam met een graad of 25. Ik stop nog even bij een van mijn favoriete tuinen om bijenfoto's te nemen. 


Voor de lunch doe ik nog een aantal Arabische Duolingo lessen. Dan hoor ik een maaimachine en weet dat Fidel gearriveerd is. Hij maait de gazons van een aantal buren, maar gewoonlijk niet van ons. Ik vraag hem de weken dat we weg zijn ons gras ook te maaien. Dat is gelukkig goed. 

Rick heeft problemen met het aanvragen van een nieuwe credit card en is daarom naar de bank vertrokken. Als hij terugkomt is hij helemaal blij. Niet alleen komt de credit card morgen al, Rick is ook opgelucht niet met Fidel te hoeven praten. Hij kan de beste man absoluut niet verstaan, terwijl ik daar weinig moeite mee heb om de een of andere reden. 

We maken lunch en eten ondanks de druppels buiten op het deck. Ik heb een geel, oranje, rood en paars bord. De vruchten van de markt zijn zo ontzettend lekker en het bloemkoolbrood met gerookte zalm ook. 


Na het eten bedenk ik waar ik heen wil, want hoe lief ik Orion ook vind hij blaft constant als we op het deck zitten. Daar erger ik me aan en dat is niet goed voor mijn stress niveau. Tijd om zen dingen op te zoeken.

Als eerste ga ik naar een grote vijver hier vlakbij op zoek naar een Reflecties foto aangezien er vandaag geen schaduwen zijn. Het waait wat, maar ik vind een stukje rustig water, perfect voor mijn doel. 

De volgende stop is The Fresh Market. Daar hebben ze altijd interessante spullen en de winkel zelf is ook zo gezellig. Ik vind er dit keer niet heel veel, maar koop een pepermolentje met verschillende kleuren peperkorrels erin en een zak met een Keto mix van noten en kaas. 


Nu ik de herfstkleuren hier zie heb ik zin om terug naar DePaul's Urban Farm te gaan om foto's te maken. Ik vind de herfst niets, omdat die tot winter leidt, maar de kleuren vind ik wel prachtig. Er is nog veel zomers te zien, maar de eerste pompoenen en chrysanten zijn er.





Kennelijk komt er slecht weer, want ik krijg steeds meer pijn. Ik ga naar huis en neem daar ibuprofen in. Dat helpt minimaal, maar iets is beter dan niets. Ik ga op het deck zitten lezen en vermaak me met het kijken naar de ruzieende kolibrietjes. Het vrouwtje overheerst het mannetje en gaat op een tak zitten om er zeker van te zijn dat niemand bij haar voeders komt. 

Ons avondeten bestaat vanavond uit Trader Joe's kabobs, een mini tomaatjes (en ik bedoel echt mini!), mini komkommers, cornichons en zwarte olijven salade, die ik in elkaar flans, en bloemkoolrijst met de Marokkaanse saus, die ik een paar weken geleden op de markt kocht. Deze gaat op de lijst van vaker maken, die kabobs zijn heerlijk en de Marokkaanse saus ook.


Tussendoor heb ik vandaag al wat dingen klaargemaakt voor de reis. Mijn oude tas vertoonde gaten en het leek me geen goed idee daar nog mee te reizen. Ik heb een nieuwe laten bezorgen en ben zo blij dat het precies hetzelfde model is! Ik heb een deel van mijn spullen er al ingedaan. 

In het bovenste gedeelte past mijn enorme kussen en het onderste gedeelte heeft heel wat ruimte voor kleding en toiletspullen. Ik zou niet weten hoe ik anders met mijn kussen in dezelfde tas zou kunnen reizen. 

4 reacties:

Petr@ zei

Dat is een hele handige tas, fijn dat je kussen erbij in past.
Ik begin vandaag maar eens met spullen apart leggen, wij vertrekken zaterdag voor 5 weken naar Australiƫ

Anja L. zei

Brrr, dat tegenspreken van die barista. Daar zou ik niet goed tegenkunnen.
Wat een handige tas, gelukkig past je kussen er in. Bestaat er niet een soort van reis versie van je kussen?
Fijne dinsdag. Wij gaan vandaag Gothenburg verkennen.

Anoniem zei

Wat een superhandige tas. Fijn dat je eigen kussen daar ook in past. Ik neem mijn kussen ook altijd mee op vakanties.
Wij gaan as zondag voor twee weken op vakantie in zuid Spanje. We vliegen dan naar Malaga.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Er kan zoveel in die tas! Ik moet altijd uitkijken dat hij niet teveel weegt.

@Anja - Ik kan daar dus ook niet tegen en zo minachtend tegen Rick die haar grootvader zou kunnen zijn.

@Carla - Ik wil zo graag naar zuid Spanje! Nog een keer het Alhambra zien. Gaan jullie dat doen? Veel plezier alvast.