Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 08, 2023

Over een rondleiding en nog een lunch met Judith

Vandaag heb ik helemaal geen moeite met opstaan. De zon schijnt vrolijk de kamer binnen en het zal een leuke dag in Washington worden. 

Na ons ontbijt maken we ons klaar voor de dag. Dan rijden we naar Starbucks voor onze koffies en ik haal heel snel even een fles groentensap van Greenheart. Daarna gaan we op pad naar de stad. 

We nemen altijd flink wat extra tijd, want met het spitsuur weet je maar nooit. We komen rond half tien bij de Library of Congress aan, dus ik heb nog een half uur voor ik mijn groepje van vandaag zal ontmoeten. 

Dat besteed ik met foto's maken bij het Capitool. Helaas is de eerdere zon achter de wolken verdwenen. De temperatuur is zeer aangenaam, perfect voor een wandeling door de stad. 



De Library of Congress

Het Hooggerechtshof


Keurig om tien uur zie ik het gezin S. aan komen lopen. We maken kennis en gaan dan in de rij staan om de Library of Congress binnen te gaan. Ik vertel alvast wat over de geschiedenis van de bibliotheek. 

Binnen moeten we door de veiligheidspoortjes en dan wordt mijn kaartje gescand. We lopen de trap op naar de grote hal en ik hoor vijf zeer enthousiaste reacties op die mooie zaal. Ik vind het daarom zo leuk om hier ook een korte rondleiding te geven. 

We lopen eerst helemaal naar boven waar we zicht op de grote leeszaal hebben. Daarna lopen we rond in het gebouw en ik laat er van alles zien. We bekijken de bibliotheek van Thomas Jefferson en als laatste de Gutenberg bijbel. 




Eenmaal weer buiten beginnen we aan onze wandeling langs Pennsylvania Avenue. Daar ligt ook de rechtbank waar Donald Trump gearresteerd is voor zijn daden, die tot de bestorming van het Capitool leidden. 

We komen langs de National Archives en slaan dan af 7th Street in. Op deze manier krijgen ze ook een paar woonbuurten te zien. We bewonderen de Chinese boog en lopen dan langzaam terug naar Pennsylvania Ave via Ford's Theater en het FBI gebouw. 

Dit keer mogen we bij zowel de voorkant als de achterkant van het Witte Huis komen. Ik vind het erg leuke mensen om rond te leiden. Ze zijn in alles geinteresseerd en de tieners stellen goede vragen. Daardoor duurt de rondleiding wat langer dan gewoonlijk en is het al vijf over een als we afscheid nemen. 

Gisteren heb ik voor kwart over een een reservering gemaakt bij Rasika. Judith is daar al. Ik neem een taxi want al is het "maar" acht blokken lopen, de blokken in DC zijn enorm. 

Rasiki is een Indiaas restaurant dat heel goed bekend staat. Judith wilde graag wat exotischer eten dan zij in Bangor kan krijgen. Ik zag mijn kans schoon, want ik heb Rasika al een tijdje op mijn lijstje staan. 

Het restaurant stelt absoluut niet teleur! We delen een palak chat, knapperige spinazie met een heerlijk sausje. Daarna heeft Judith de kip tikka masala en ik twee voorafjes:  een super lekkere rol met lamsvlees en krab met een zwarte pepersaus. We smullen ervan! Hier wil ik ook eens met Rick heen. 


Na het eten lopen we naar het torentje van het Post Office Pavillion. Wat gisteren niet lukte gebeurt vandaag wel. We gaan naar boven en hebben daar prachtig uitzicht over de stad. Het waait heel hard en we worden bijna weggeblazen, maar het is de moeite helemaal waard.









Nu we toch bij het Waldorf Astoria zijn willen we even decadent doen en aan de bar een Aperol Spritz gaan drinken. We krijgen er bakjes met lekkere noten bij. De bartender maakt een paar foto's van ons en vertelt ook het een en ander over het hotel, erg leuk.


En dan is het bezoek met Judith alweer afgelopen. Het was super leuk zo twee middagen samen door te brengen. We nemen afscheid en Judith gaat op weg naar haar hotel en ik naar de metro.

Het is hetzelfde station als gisteren en vandaag is het er heel rustig. Ik bel Rick dat ik eraan kom en hij staat me in Rosslyn op te wachten. We halen Ricks auto op en rijden dan zonder oponthoud naar huis. 

We maken het onszelf gemakkelijk voor het avondeten en halen Grieks van Plaka Grill. Ik heb gyro vlees en taramosalata dip met komkommer. Het is zoals altijd een heel smakelijk maal. 

En nu ga ik naar de nieuwste aflevering van Below Deck Down Under kijken. Katja heeft die gisteren gezien en zegt dat het de heftigste aflevering, die ze ooit heeft gezien, is. Ik ben benieuwd! 

 

5 reacties:

Anja L. zei

Opstaan als de zon schijnt is inderdaad veel gemakkelijker, op dit moment is het hier nog mistig maar als het goed is wordt het mooi weer vandaag.
Leuk om weer een rondleiding te mogen doen en dan had je daarna nog tijd om gezellig met Judith te lunchen.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Zo fijn als je leuke en geïnteresseerde mensen hebt tijdens je rondleiding.
Gelukkig was je op tijd voor de lunch afspraak met Judith.
Het uitzicht over Washington vanuit het torentje is mooi. Leuk om het van een andere kant te zien dan vanaf het Washington monument.

Anoniem zei

Wat leuk, weer een rondleiding! En vandaag ook het torentje op geweest,wat gisteren niet lukte.
Fijn dat je weer een restaurant aan je lijstje kunt toevoegen..Indiaas eten is erg lekker.
Groetjes
Carla

Anja zei

Leuk weer een rondleiding, DC is ook zo'n mooie stad!
Wij zijn pas geleden ook Indiaas wezen eten, erg lekker!!

Petra zei

@Anja - Fijn dat het mooie weer nu ook bij jullie is.

@Petra - Ja, echt weer eens wat anders.

@Carla - Indiaas eten is een van mijn favorieten.

@Anja - Wij houden er ook van.