Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 01, 2023

Over een volle vrijdag

Deze eerste dag van september begint koud voor ons doen. Het is maar vijftien graden als ik beneden kom. Zoals iedere vrijdag maak ik mijn ontbijt ingrediënten, met uitzondering van de eieren, op. 

Na het eten heb ik even tijd voor cardio voor we Vienna ingaan. Na de koffies van Starbucks gehaald te hebben rijden we naar de glasbak.

Vervolgens is Greenheart aan de beurt. Daar koop ik ook wat flessen sap voor Katja. Voor mijn verjaardag krijg ik $5 korting van Greenheart. Dat is natuurlijk altijd meegenomen. 


Thuis moet ik aan mijn sporten geloven. Na de cardio doe ik 20 minuten onderlichaam krachttraining en daarna nog wat stretchen. 

Inmiddels is het genoeg opgewarmd om op het deck te zitten. Ik doe mijn dagelijkse Duolingo lessen en breinspelletjes. Judith raadde Connections van de New York Times aan en die is pittig! Vandaag vind ik voor de verandering alle vier de groepen. 

Daarna pak ik de reisstekkers in, we hebben speciale voor Israel hoewel we volgens mij ook de Europese kunnen gebruiken daar. Verder maak ik mijn medicijnen klaar, een van de belangrijkste dingen om mee te nemen. 

Rick meldt dat hij toch niet samen in Vienna kan gaan lunchen, want hij heeft om een uur een afspraak met een klant. Dan ga ik wel alleen en haal een groentewrap van Sweet Leaf. Op weg terug naar huis ga ik mijn themafoto maken.

Septembers thema hebben we al vaker gehad: "Flat Stanley". Gebaseerd op een Amerikaans verhaal betekent dit dat er iedere dag een foto met een bepaald object moet worden gemaakt. Ik heb er al een aantal gehad en dit jaar is het de Geest van Aladdin. Leek me wel leuk voor het Midden Oosten. 

Na mijn lunch en Ricks vergadering maken we ons klaar om Orion naar de kennel te brengen. Katja, Kevin en Fiona komen morgen. Orion vindt het heerlijk in de auto en loopt ook enthousiast met Rick de kennel binnen. Daar kennen ze hem al, vertelt Rick. Dat is een fijn gevoel.

Op de terugweg stoppen we even bij Coco's Sodas and Sweets.Mijn Doheny met suikervrije kokos- en vanillesiroop met wat kokosnootroom vind ik erg lekker. Rick heeft een drankje met twee keer zoveel caffeine als koffie. Ik zou niet meer kunnen slapen als ik dat had!

Net op tijd voor ons telefoongesprek met Adam, een van onze reisagenten, zijn we thuis. Het is het laatste telefoongesprek voor ons vertrek en Adam heeft nog een aantal handige tips. In ieder land zullen we begeleid worden door allerlei gidsen en chauffeurs, dus het gaat helemaal goed komen.

Voor ons avondeten gaan we naar Patsy's. Het is prachtig weer, dus we zijn aangenaam verrast als we nog twee krukken aan de buitenbar vinden. We delen mijn favoriete garnalen en krab voorafje en dan heb ik hun voortreffelijk gerookte zalm met rijstcrackers. Rick smult van zijn broodje kreeft. 

Deze Great American restaurants zijn een lokale keten en we klagen er weleens over dat hun menu's nooit veranderen. Het eten is er echter zonder uitzondering heel erg goed en niet overdreven duur. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!
 

2 reacties:

Anoniem zei

Wat gezellig dat Katja, Kevin en Fiona komen. Fijn om ze nog te zien voor jullie op reis gaan.
Hoe lang gaan jullie?
Heel fijn weekend gewenst
Groetjes
Carla

Petra zei

@Carla - Wij gaan voor drie weken, heel lang voor Amerikaanse begrippen.