Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 03, 2023

Over een weekend met Fiona (en haar ouders)

 Zaterdag


We hebben de wekker uitgezet, maar toch ben ik om kwart over zeven wakker. Rick volgt niet veel later. Het is vreemd om even geen hond te hebben om uit te laten. We geven Zorro zijn snoepjes en dan gaan we naar Starbucks. 


Terwijl we van ons ontbijt en koffies genieten doen we een route van Pokemon Go. Zo komen we bij een beschilderd bankje, dat ik eerder niet kon vinden. Dit is ook nog eens een van mijn favorieten. 


De volgende stop is de markt. Even denk ik erover wat perziken te kopen, maar Rick weerhoudt me daarvan. Ik heb inderdaad al heel wat fruit in huis voor Fiona en de anderen. Na wat foto's vertrekken we zonder iets gekocht te hebben. 



Bij de Giant werken we een kort boodschappenlijstje af en dan rijden we naar Total Wine & More. We zijn op zoek naar shandy voor Katja. Die hebben ze niet, maar wel radler en dat is net zoiets vind ik. We nemen wat Bitburger blikjes mee. 

Dan is er nog even tijd voor mij om te sporten. Dit keer doe ik alleen cardio. Rick gaat met zijn favoriete apparaat, de bladblazer, aan de gang. Intussen zie ik voor het raam twee kolibrietjes ruzieen. Ze zijn heel territoriaal en kennelijk zijn twee voeders niet genoeg. 

Om tien voor half twaalf komt Kevins auto ons plein binnenrijden. Fiona is super blij ons te zien, zo leuk! Ze mag van mij een paar cadeautjes openmaken. Een ervan zijn Mickey en Minnie, Donald en Daisy en Goofy en Pluto. Fiona kijkt nu naar Disney filmpjes, dus ze kent die zes goed.

Even later mag Fiona een babypopje uitpakken en dat is meteen een groot succes. Het popje wordt gevoed en aangekleed, hoewel Grandpa daarmee moet helpen. Zo heeft Fiona ook wat speeltjes voor haar leeftijd hier. 



De magen beginnen te rommelen en we besluiten lunch te halen van Nozzo Pazzo. Ik heb hun salade met gerookte zalm, de anderen een broodje en Fiona pizza. We zoeken een picknick tafel op de Town Green op om het allemaal op te eten. Het is er heerlijk weer voor.


Hier zijn we vlakbij de locomotief en Fiona is dol op "choo choo trains". Ze vindt het even prachtig en dan is duidelijk dat het tijd voor haar middagslaapje. Opeens is alle interesse weg. 




Aan mij de eer om Fiona naar bed te brengen. Ik houd haar vast tot ze slaapt, zo schattig dat warme lijfje tegen me aan! Het duurt niet lang tot Fiona in Dromenland is en ik leg haar in bed.

Katja en ik gaan op het deck zitten lezen, Rick gaat verder met inpakken en Kevin neemt van de gelegenheid gebruik om wat bij te slapen. Hij staat meestal op als Fiona midden in de nacht wakker wordt. 

Om half vier mag ik Fiona wakker gaan maken. Weer zo'n lekker warm lijfje tegen me aan. Het leuke vind ik ook dat Fiona helemaal op haar gemak is met ons. Ze wil enkel bij Rick en mij zijn, gelukkig vinden Katja en Kevin dat juist leuk. 

Onze excursie vanmiddag gaat naar Meadowlark Gardens. Daar ziet Fiona haar geliefde "turtles" en "fishies". Verder zijn er vlinders en ganzen, Fiona's dag kan niet meer kapot. Ze is dol op alles wat dier is. 










Om half zes hebben we gereserveerd bij Sushi Yoshi. Fiona smult van haar kip en shumai, maar de miso soep is het echte hoogtepunt voor haar. Daarmee houden we Fiona rustig, want een hapje soep is maar een aantal druppels, dus een kom drinken duurt lang. 

De bediening is super aardig en het eten voortreffelijk. Hun vis is zo vers! Het wordt een succesvolle maaltijd. Dit blijft een van de betere Japanse restaurants in de nabije omgeving.

Voor het naar bed gaan speelt Fiona nog een half uurtje buiten. Ze ontdekt onze basketbal en weet dat die door het net gegooid moet worden. Kevin helpt daarbij en Fiona vindt het prachtig. 





Onze buren hebben een Cavalier King Charles puppy van 9 weken, zo schattig! Fiona is er idolaat van en de buurkinderen laten haar hem aaien. Dit is een ras dat op mijn lijstje voor een eventuele volgende hond staat. 



Het is allang Fiona's bedtijd geweest en Katja en Kevin doen haar avondroutine. Grappig is dat ze haar tanden poetsen om de aapjes uit Fiona's mond te halen. Fiona helpt mee dat te doen, wat een super idee!

Het was een ontzettend leuke dag en morgen hebben we er nog een met het drietal. 

We krijgen nu iedere avond een rapport over Orions dag. Zo te zien gaat het allemaal prima. Hij klinkt bijna niet als onze hond! 



Zondag 

Als ik om acht uur wakker word blijkt Rick al uit bed te zijn. Ik heb hem absoluut niet gehoord. Ik kleed me gauw aan en tref Kevin beneden. Die vertelt dat Rick buiten is met Fiona, die om kwart voor zes al wakker was, arme Kevin!

Buiten tref ik Grandpa en Fiona inderdaad. Eerst probeert Fiona Froggy, de kat van de buren, te aaien, maar die moet er niets van hebben en rent weg. Dan zijn we terug bij de basketbal en het stoepkrijt. Op een gegeven moment lijkt me buiten spelen niet goed voor Fiona's pijama. 



Binnen genieten Kevin en Katja van wat broodnodige rust. Zij gaan hun douches nemen en ik kleed Fiona aan voor de dag. Dan gaan we met zijn allen naar Le Pain Quotidien. Daar bestellen wij allemaal gerechten met ei en Fiona krijgt een bord poffertjes. 

Die gaan er zeer goed in en ik kan het niet laten om er een te proeven. Het deeg is wat zoeter dan ik van poffertjes gewend ben, maar verder zijn ze precies zoals Nederlandse poffertjes. Om ons heen kijkend, zie ik dat de andere kinderen hier er ook allemaal van smullen. Ik ben blij dat deze Belgische keten hier is.


Intussen is de markt gaande en bij deze markt zijn er bijna zoveel honden als mensen. Fiona vindt het prachtig. Ze mag de ene na de andere "doggy" aaien en ze doet dat zo lief. Na afloop zwaait Fiona dan gedag naar de hond.

Wij hebben dit keer niets nodig van de markt aangezien we morgen vertrekken. De verleiding is er wel met al het rijpe fruit. We lopen de markt af en dan terug. Dan gaan we naar de kinderfontein. 




Het duurt even voor Fiona weer bij het water durft te komen en dan is ze opeens alle angst kwijt. Het is ook wel heerlijk met dit hete weer in koel water te spelen, ik zou zo meedoen! We moeten uitkijken dat Fiona niet verbrandt, want ze heeft geen zonnebrandlotion op. Daarom nemen we haar na een half uur (eigenlijk al te lang) terug naar de auto.

Op weg daarheen komen we Mary en David tegen en praten even met hen. We staan echter in de volle zon en vanwege Fiona maken we het gesprek kort. 







Thuis krijgt Fiona droge kleertjes aan en dan gaan we naar een speeltuin. Op weg daarheen stoppen Rick en ik even bij het zwembad om stoelen te reserveren voor als we daar vanmiddag heen gaan. Er zijn zo belachelijk weinig parasols en met Fiona willen we schaduw hebben.

Dit keer gaan we naar de Meadow Lane speeltuin. Die ligt voornamelijk in de schaduw en dat is belangrijk, want het is 32 vochtige graden. Fiona vermaakt zich met de "schlide" (glijbaan), draaimolen en schommels. 




Lang houden we het niet uit, want het is gewoon te warm. Ik loop zodra we thuis zijn naar het zwembad en neem een frisse duik. Het is verleidelijk om er te blijven, maar we hebben een familie video chat om half een. 

We praten gezellig met Saskia, die nu met Riley in hun nieuwe appartement woont en dingen uit haar opbergruimte aan het halen is. Kai en Raquel zijn net terug van een bezoek aan Raquels ouders. Fiona vindt het verwarrend om mij op Katja's telefoon en ook in het echt te zien. 

Terwijl we praten bestellen Katja en ik lunch van Taco Bamba (Katja en Kevin) en een salade van Panera (voor mij). Rick heeft weinig trek en snackt wat van overgebleven dingen in de ijskast. Na een uur nemen we afscheid van de anderen en besluiten dit een keer per maand te gaan doen. Het is altijd zo leuk om iedereen virtueel weer te zien. 

Kevin gaat Fiona naar bed brengen en Katja en ik lopen naar het zwembad. Daar helpt Katja mij de Geest foto van vandaag in scene te zetten. Daarna gaan we het water in en praten helemaal bij. Het is heel fijn deze paar uur samen met Katja te hebben. Een op een praten gebeurt niet veel meer.

Als we ongeveer pruimen zijn gaan we het water uit en lezen op de ligstoelen. Rick heeft de achtertuin gemaaid en komt daarna ook voor verkoeling in het zwembad. Kevin en Fiona volgen rond half vier na Fiona' s slaapje. 

We gaan eerst het diepere bad in nu Fiona een zwemvestje kan dragen. Daar spelen we een tijd met het basketbal net. Fiona vindt het prachtig daar kleine en grote ballen doorheen te gooien. Helaas heb ik geen foto's, want ik genoot en lachte mee in het water.

Als Fiona daar op uitgekeken is gaan we terug naar de stoelen waar Fiona een zakje meerkleurige Goldfish verorbert. Dan is het kinderpauze en eindigen we dit bezoek aan het zwembad in het babybad. Fiona vindt het net met visjes van de Nemo films heel leuk om mee te spelen. 



Rond vijf uur lopen we naar huis en na douches en schone kledij aangetrokken te hebben, rijden we naar Bear Branch Tavern. Daar vragen we een tafel buiten, hoewel het zelfs in de schaduw nog erg warm blijkt. We krijgen Ryan als ober en die is heel attent, maar het gaat niet allemaal even goed.

Katja en ik bestellen een dozijn oesters en er komen er elf. Ik dacht toch echt dat een dozijn twaalf is. Ryan verontschuldigt zich en gaat een extra oester laten brengen. Intussen is mijn drankje absoluut niet wat ik had besteld en ook dat is niet Ryans fout.

Als hij de nieuwe drankjes komt brengen valt Kevins glas bier om over Ryan heen. Het is zijn avond beslist niet, maar hij blijft vrolijk, attent en kan erom lachen. Verder is het eten erg lekker. Fiona eet al haar macaroni met kaas en meer. 

Ook wij volwassenen zijn zeer tevreden. Ik heb de mahi mahi sandwich zonder broodje en Rick met, we vinden het beiden erg lekker. Ook Katja en Kevin smullen van hun keuzes. Bear Branch is een perfect familie restaurant. Hun eten is niet super bijzonder, maar wel altijd lekker. 



We hebben Fiona een ijsje beloofd na het eten en gaan naar Bruster's. Daar zijn we niet de enigen, maar krijgen onze bestelling snel. Ik heb de salted caramel, Katja pepermunt chocolade chip en Rick witte chocolade met frambozen. Kevin hoeft niets en Fiona krijgt een mini vanille ijsje gratis. 

Fiona heeft er ondanks haar enorme maaltijd nog heel veel zin in. Na haar eigen ijsje eet ze de rest van dat van mij ook nog op. Ik vind een aantal hapjes altijd genoeg, het gaat mij om de smaak. Thuis geeft Fiona zijn ijsje aan Django, want Bruster's geeft gratis hondenijs met een Milkbone erin. Het is een perfecte afsluiting van deze zomerdag in september. 

Rick leest zijn favoriete boekje uit 1964 van toen hij een kind was voor aan Fiona. Die vindt dat prachtig. Het gaat over een kever, die groot wil zijn, maar uiteindelijk merkt dat alleen een mier kleiner is dan hij. Daarna drinkt Fiona nog wat melk en gaat na een knuffel met ons gewillig naar bed. 

Wij zijn ook allemaal uitgeteld. Zo'n dag vol avonturen is niet alleen vermoeiend voor een peuter. Wat een genot om zoveel tijd met Fiona en ook in mijn geval Katja door te kunnen brengen. Morgen hebben we nog een halve dag met hen. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Anoniem zei

Ik heb 3 cavaliers King Charles gehad van pup af. Zeer lief heel gemakkelijk in omgang en super lief voor kinderen. En makkelijk mee te nemen.
Jolanda

Anoniem zei

Kijk wel extra uit met de king cavelier, ze willen nog wel eens gezondheidsproblemen hebben omdat hun hoofdje eigenlijk te klein is voor de hersenen.

Anoniem zei

Wat een druk maar wel gezellig weekend was het. Nu vast nog het laatste inpakken en dan kan jullie vakantie beginnen.
Ik wens jullie een goeie reis.En veel plezier tijdens deze trip.
Nieuwe landen en culturen ontdekken en dat zal een schat aan indrukken opleveren.
Een hele fijne vakantie.
Groetjes Wil

Petra zei

@Jolanda - ze zijn inderdaad schattig

@Anoniem - we denken nog lang niet aan een andere hond

@Wil - Dank je wel!

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hadden jullie. Superleuke foto’s van Fiona weer.
Ik wens jullie een hele fijne vakantie!
Groetjes
Carla

Anoniem zei

@Carla - Dank je wel!