Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 25, 2023

Over een hangdagje

De vlucht is voorspoedig verlopen, we hebben zelfs allebei redelijk kunnen slapen. Ik word wel wakker met hoofdpijn en kan daarna de slaap niet meer vatten. Het is dan ook al half tien Egyptische tijd. We hebben nog drie uur te vliegen. 

We krijgen een lekker ontbijt van roerei, kippenworstjes, shakshuka saus en een bakje fruit. Ook de koffie is fijn sterk. Ik moet alleen enorm hoesten, dus ik zet maar een mondkapje op. Rick voelt zich ook niet optimaal.

Eenmaal geland zijn we in een kwartier door de paspoortcontrole en douane, want onze tassen zijn er ook heel snel. We nemen een taxi naar huis en komen daar rond zeven uur aan. Natuurlijk wacht er een heel blije hond op ons en Zorro komt ons ook begroeten. 

Op weg naar huis kreeg ik een sms van mijn bank of ik een bepaalde aankoop heb gedaan. Dat is niet het geval en als ik naar onze rekening kijk zie ik allemaal Uber Eats bedragen van over de hele wereld, Amsterdam, San Francisco en meer. Die zijn duidelijk niet van ons.

Er zit niets anders op dan de fraude afdeling van de bank op te bellen. Precies waar ik zin in heb na zo'n lange reis, maar het is niet anders. We gaan de Uber Eats bedragen teruggestort krijgen en natuurlijk moet ik een nieuwe kaart. Zo enorm irritant is dat! Gelukkig dat we het nu merkten in ieder geval.

We hebben zin in koffie en gaan naar Starbucks. Daar bestel ik ook de egg white egg bites en Rick een kalkoen bacon broodje. Dan gaan we nog even langs Greenheart voor mijn Detox groentesap en Rick koopt bij Walgreens een paar Corona testen. 


Volgens mij hebben we dat niet, want de symptomen zijn heel anders, maar je weet maar nooit. We doen beiden een test en die zijn inderdaad negatief. Dat is wel fijn om te weten, hoewel we met onze hoest ook niet in een restaurant gaan zitten nu. Hopelijk gaat het met wat rust snel over. 

We besteden de ochtend met wat uitpakken en gaan dan lunch halen. Ik kies een poke bowl en Geest gaat mee. Het is lang niet zo'n spannende excursie als de afgelopen weken. De poke bowl heb ik wel gemist. Rick haalt nota bene een broodje shawarma van Cava. Ik hoef even geen Mediterraans eten te consumeren. 


Onze energie is bijzonder laag en we gaan een middagje lezen en computeren. Orion is helemaal in zijn sas. Hij slaapt op zijn bed naast mij en gaat dan lekker op zijn botje knauwen. Zo kabbelt de tijd voorbij. 

Voor het avondeten heb ik zin in soep en bestel twee verschillende soorten van de Chinees. Rick haalt Grieks eten van Plaka Grill. Dat is allemaal erg lekker en nu proberen we het uit te zingen tot half negen. Dat is nog een uur opblijven en mijn ogen vallen dicht, dus we zullen zien. 


4 reacties:

Anja L. zei

Gelukkig kon je snel actie ondernemen en krijg je en nieuwe kaart.
Hoe leuk vakantie ook is, niets is lekkerder dan thuis.
Fijne dinsdag.

. zei

Wat vervelend dat je nét terug bent van een enerverende vakantie (met lange) vlucht en dan actie moet ondernemen, maar gelukkig was de bank alert !

Na zo'n vakantie kan ik me voorstellen dat jullie weerstand verlaagd is waardoor jullie je minder fit (beetje ziek) voelen, hopelijk gaat het snel weer beter. Thuis zijn zal zeker schelen. Na een vakantie is het toch altijd weer fijn om thuis te zijn (tenminste dat vind ik!).

Geniet van Orion.

BiancaMA zei

Wel fijn dat de bank het ook bij jullie checkt. In ieder geval niet al te schokkend, maar de rompslomp is niet leuk.
Heerlijk relaxen en bijtanken na de reis.
Hoop dat jullie je weer wat beter voelen?

Petra zei

@Anja - Inderdaad, heerlijk in ons eigen bed

@Anoniem - Het is zeker fijn weer thuis te zijn, vooral nu we wat ziekig zijn

@Bianca - Nog niet, maar hopelijk gebeurt dat wel snel